Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.31
Dobrý den,
zkoušel někdo kšíry (postrojek) pro papouška? Můžete se podělit o zkušenosti? Mám dva ochočené senegalce a teď, když se udělalo venku hezky, trávím hodně času venku, oni mě jen smutně pozorují za oknem. Ráda bych to napravila.
MOc děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.83
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
zkoušel někdo kšíry (postrojek) pro papouška? Můžete se podělit o zkušenosti? Mám dva ochočené senegalce a teď, když se udělalo venku hezky, trávím hodně času venku, oni mě jen smutně pozorují za oknem. Ráda bych to napravila.
MOc děkuji
jestli máte papoušky jen trochu ráda, na podobné experimenty se vykašlete. Rychlá cesta do problémů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jestli máte papoušky jen trochu ráda, na podobné experimenty se vykašlete. Rychlá cesta do problémů.
Kšíry bych ponechal jejich původnímu účelu - na venčení malých psů nebo pro tažné psy a jiná tažná zvířata, papoušky bych do toho nezatahoval. Cone
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kšíry bych ponechal jejich původnímu účelu - na venčení malých psů nebo pro tažné psy a jiná tažná zvířata, papoušky bych do toho nezatahoval. Cone
Já si zase myslím že to nemusí být až tak špatný. Jen teda nevím jestli by to můj papoušek na sobě snesl a jestli by se vůbec do toho nechal "oblíct"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.128
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si zase myslím že to nemusí být až tak špatný. Jen teda nevím jestli by to můj papoušek na sobě snesl a jestli by se vůbec do toho nechal "oblíct"
A co takhle jim postavit malou volierku?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co takhle jim postavit malou volierku?
dávat papouškům kšíry?? to je docela týrání, určitě to nedělejte a jak bylo řečeno, postavte papouškům volierku, tím jim uděláte asi největší radost. Luboš J.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
dávat papouškům kšíry?? to je docela týrání, určitě to nedělejte a jak bylo řečeno, postavte papouškům volierku, tím jim uděláte asi největší radost. Luboš J.
Ale houby týrání. Vemte si že je třeba papoušek zvyklý být pořád s vámi, na rameni. Pak třeba musíte něco dělat na zahrádce a ptáka s sebou vzít nemůžete. Dát ho do volierky kde na vás uvidí přes mříže?- na to by můj papoušek reagoval urputným ječením. Vidí mě,ale nemůže být se mnou. Myslím že to by fakt radši uvítal ty kšíry a mě to zaručí že když se něčeho nečekaného lekne neuletí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale houby týrání. Vemte si že je třeba papoušek zvyklý být pořád s vámi, na rameni. Pak třeba musíte něco dělat na zahrádce a ptáka s sebou vzít nemůžete. Dát ho do volierky kde na vás uvidí přes mříže?- na to by můj papoušek reagoval urputným ječením. Vidí mě,ale nemůže být se mnou. Myslím že to by fakt radši uvítal ty kšíry a mě to zaručí že když se něčeho nečekaného lekne neuletí.
Neuletí, pouze se umlátí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neuletí, pouze se umlátí.
A to berete z pohledu chovatele nebo majitele-mazlíkáře? Já jsem to druhé a vím že svého papouška dovedu v takových situacích uklidnit. Ono mít kupu poloochočených papouchů ve voliéře a dvakrát denně k nim chodit je krmit, čistit a já nevím co všechno, to je kapku něco jinýho než když máte papouška který se od vás nehne, ochočenýho jako psa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.126
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to berete z pohledu chovatele nebo majitele-mazlíkáře? Já jsem to druhé a vím že svého papouška dovedu v takových situacích uklidnit. Ono mít kupu poloochočených papouchů ve voliéře a dvakrát denně k nim chodit je krmit, čistit a já nevím co všechno, to je kapku něco jinýho než když máte papouška který se od vás nehne, ochočenýho jako psa.
tak ho noste v klícce. Budete ho nosit všude ssebou a papoušek tak nebude mít újmu. Klícky myslím jen na venkovní procházky, domu ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.67
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak ho noste v klícce. Budete ho nosit všude ssebou a papoušek tak nebude mít újmu. Klícky myslím jen na venkovní procházky, domu ne.
Někde ty kšíry nabízeli k prodeji. Když mohou být za nohu uvázaní dravci a ještě s čepičkou na hlavě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Někde ty kšíry nabízeli k prodeji. Když mohou být za nohu uvázaní dravci a ještě s čepičkou na hlavě...
Vidím, že jsem svým dotazem rozpoutala doslova "bouři". Ale bohužel jen málokdo mě pochopil. Jsem chovatelka, mám ptáky ve voliéře, kteří jsou na mě zvyklí, jak už někdo zmínil, chodím je tam krmit, hnízdí...ale toť vše. Pak mám doma v bytě dva ručně dokrmené senegalce, kteří jsou zvyklí být všude se mnou, celý den mi sedí na rameni. Myslím, že by neocenili chodit se mnou na procházku v kleci!
Kšíry mi nepřipadají jako špatný nápad, spíš mám dojem, že je to novinka, které se každý urputně brání. V USA je používají běžně, jak je možné vidět na netu.Proč by se nedali používat i v ČR? Máme snad jiné papoušky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vidím, že jsem svým dotazem rozpoutala doslova "bouři". Ale bohužel jen málokdo mě pochopil. Jsem chovatelka, mám ptáky ve voliéře, kteří jsou na mě zvyklí, jak už někdo zmínil, chodím je tam krmit, hnízdí...ale toť vše. Pak mám doma v bytě dva ručně dokrmené senegalce, kteří jsou zvyklí být všude se mnou, celý den mi sedí na rameni. Myslím, že by neocenili chodit se mnou na procházku v kleci!
Kšíry mi nepřipadají jako špatný nápad, spíš mám dojem, že je to novinka, které se každý urputně brání. V USA je používají běžně, jak je možné vidět na netu.Proč by se nedali používat i v ČR? Máme snad jiné papoušky?
lidi začněte přemýšlet, může to být jaká novinka chce, ale pokud má někdo zvířata rád, momentálně papoušky, tak ho snad nebude týrat v nějakých kšírách, zamyslete se nad takovýma věcma, logicky by se to mělo oficialně zakázat přivázat papouška kšírami, neexistuje papoušek, který by se nelekl, až se lekne a rozlítne se tak teprve poznáte jakou hovadinu jste udělali, pěkně se poláme, papoušek je od toho aby létal a ne byl přivázaný, to samý pes ten má taky běhat a ne být někde uvázaný je to to samý... u mnoha chovatelů jsem viděl že měli velkou volieru na zahradě pěkně udělanou, kde měli sezení, rostliny , no udělaný moc hezky, tam vžsdy vzali svýho mazlíčka sedli si k němu a četli si tam, papoušek byl spokojený že je na sluníčku a majitel že může být s ním, pokud máte opravdu ráda papouška tak mu snad nenavléknete kšíry, ostatním se omlouvám za takový výbuch ale tohle opravdu nemám rád, nějaké řetízky, kšíry a podobně, je to jen trápení nic víc. Luboš J.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, Američané jsou skutečnými mistry na vymýšlení metod, jak z ptáka vyrobit neurotické škubající se stvoření. V USA například téměř nelze koupit papouška bez zastřižených letek - další hovadina... Nechápou, že zvíře není hračka, ale živý tvor, který má své pocity a psychiku. Zkuste se trochu zamyslet a vžít se do kůže papoucha. Bude Vám příjemné škrtit se v nějakém postroji, který bude poškozovat peří?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Novinka to není, diskuse na toto téma zde probíhaly již dávno. Použijte vyhledávač a zadejte třeba "žako" nebo "Mám také žaka,.."
Teoretiků zde radilo už hodně, není ale nad praxi. (lesk)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Novinka to není, diskuse na toto téma zde probíhaly již dávno. Použijte vyhledávač a zadejte třeba "žako" nebo "Mám také žaka,.."
Teoretiků zde radilo už hodně, není ale nad praxi. (lesk)
Zrovna dnes jsem viděla na http://www.rajpapousku.cz/ ksiry-a-voditko-letu-pro-papousky/ (jedna mezera) docela zajímavý video okšírovaných papoušků. Nepřipadalo mi že by nějak trpěli. Tímto rozhodně nechci dělat uvedenému obchodu reklamu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
lidi začněte přemýšlet, může to být jaká novinka chce, ale pokud má někdo zvířata rád, momentálně papoušky, tak ho snad nebude týrat v nějakých kšírách, zamyslete se nad takovýma věcma, logicky by se to mělo oficialně zakázat přivázat papouška kšírami, neexistuje papoušek, který by se nelekl, až se lekne a rozlítne se tak teprve poznáte jakou hovadinu jste udělali, pěkně se poláme, papoušek je od toho aby létal a ne byl přivázaný, to samý pes ten má taky běhat a ne být někde uvázaný je to to samý... u mnoha chovatelů jsem viděl že měli velkou volieru na zahradě pěkně udělanou, kde měli sezení, rostliny , no udělaný moc hezky, tam vžsdy vzali svýho mazlíčka sedli si k němu a četli si tam, papoušek byl spokojený že je na sluníčku a majitel že může být s ním, pokud máte opravdu ráda papouška tak mu snad nenavléknete kšíry, ostatním se omlouvám za takový výbuch ale tohle opravdu nemám rád, nějaké řetízky, kšíry a podobně, je to jen trápení nic víc. Luboš J.
No, zrovna těma psama bych se moc neoháněl. I to štěně si musí na obojek, vodítko a náhubek zvykat a nakonec Vám je bude radostně přinášet v očekávání vycházky. A zkuste připnout na vodítko právě odchyceného vlka a vykračovat si s ním po městě! Nenapadá Vás, jak je možné, že miliony psů to snášejí bez problémů a naprosto samozřejmě?
A co třeba klec, to není omezování ptačí svobody? Máte papoušky navolno na dvoře, nebo je snad, Vy trapiči jeden, zavíráte za mříže? Stejně ten pták z odchytu se může umlátit, když se octne v kleci a není na ni zvyklý. To, sakra, nechápete, že ten papoušek není žádný debil, aby se brzo nenaučil, že mu postroj může poskytnout novou svobodu pohybu venku?
Jen dodám, že žádný postroj, ani jiné poutání na žádného svého ptáka nepoužívám a používat nehodlám. Ale když u kamaráda vidím, jak mu papoušek ochotně "pomáhá" s navlékáním kšírů a radostně štěbetá, že se půjde ven, musím se všem hysterickým reakcím, podobným té Vaší, smát.
Zdraví Mirek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, zrovna těma psama bych se moc neoháněl. I to štěně si musí na obojek, vodítko a náhubek zvykat a nakonec Vám je bude radostně přinášet v očekávání vycházky. A zkuste připnout na vodítko právě odchyceného vlka a vykračovat si s ním po městě! Nenapadá Vás, jak je možné, že miliony psů to snášejí bez problémů a naprosto samozřejmě?
A co třeba klec, to není omezování ptačí svobody? Máte papoušky navolno na dvoře, nebo je snad, Vy trapiči jeden, zavíráte za mříže? Stejně ten pták z odchytu se může umlátit, když se octne v kleci a není na ni zvyklý. To, sakra, nechápete, že ten papoušek není žádný debil, aby se brzo nenaučil, že mu postroj může poskytnout novou svobodu pohybu venku?
Jen dodám, že žádný postroj, ani jiné poutání na žádného svého ptáka nepoužívám a používat nehodlám. Ale když u kamaráda vidím, jak mu papoušek ochotně "pomáhá" s navlékáním kšírů a radostně štěbetá, že se půjde ven, musím se všem hysterickým reakcím, podobným té Vaší, smát.
Zdraví Mirek
Děkuji panu Mirkovi za rozumný a výstižný příspěvek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zrovna dnes jsem viděla na http://www.rajpapousku.cz/ ksiry-a-voditko-letu-pro-papousky/ (jedna mezera) docela zajímavý video okšírovaných papoušků. Nepřipadalo mi že by nějak trpěli. Tímto rozhodně nechci dělat uvedenému obchodu reklamu.
pro pana MIRKA, no ano je to tak pes si rád přinese vodítko a chce jít na procházku, to máte pravdu je nesmysl ho mít však přivázanýho celý den, což papoušek by však také nebyl, nebo alespoň v to doufám, za mřížemi, no to je taktéž pravda, ale papoušek se v kleci narodil nepoznal nic jiného, tak mu 3m dlouhá voliérka poskytne útočiště, co se týče odchycených papoušků z volné přírody, taky tomu zrovna nefandílm protože takový papoušek prožije po zbytek života jen trápení, ale proboha pane zamyslete se nad tím, vázat papouška na kus provazu, kde to jsme, to prostě nemá mezí, a kdyby byla petice proti radostně jí podepíšu a myslím že nás takových bude hodně, co je to za nesmysl vázat něco tak křehkého jako je pták na kus špagátu, jak jste řekl správně papoušek není debil a myslím že takové trápení dostatečně pochopí až si nedej bože něco zlomí, stát se to nemusí, nebo třeba za dlouhý čas ale nikde není psaný že se nemůže něčeho leknout, trhnout sebou a už to je, pak jen ty kšíry uvidí a bude ve stresu, jestli vám o tohle jde, tak teda nevím proč ty ptáky máte, tohle by nikdo neudělal kdo má vztah ke zvířatům, vždyť to není hračka, je to živý tvor tak se k nim taky je zapotřebí tak chovat. prostě obhájit takovou kravinu jako je "vodítko" na papouška ani nejde. Luboš J.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pro pana MIRKA, no ano je to tak pes si rád přinese vodítko a chce jít na procházku, to máte pravdu je nesmysl ho mít však přivázanýho celý den, což papoušek by však také nebyl, nebo alespoň v to doufám, za mřížemi, no to je taktéž pravda, ale papoušek se v kleci narodil nepoznal nic jiného, tak mu 3m dlouhá voliérka poskytne útočiště, co se týče odchycených papoušků z volné přírody, taky tomu zrovna nefandílm protože takový papoušek prožije po zbytek života jen trápení, ale proboha pane zamyslete se nad tím, vázat papouška na kus provazu, kde to jsme, to prostě nemá mezí, a kdyby byla petice proti radostně jí podepíšu a myslím že nás takových bude hodně, co je to za nesmysl vázat něco tak křehkého jako je pták na kus špagátu, jak jste řekl správně papoušek není debil a myslím že takové trápení dostatečně pochopí až si nedej bože něco zlomí, stát se to nemusí, nebo třeba za dlouhý čas ale nikde není psaný že se nemůže něčeho leknout, trhnout sebou a už to je, pak jen ty kšíry uvidí a bude ve stresu, jestli vám o tohle jde, tak teda nevím proč ty ptáky máte, tohle by nikdo neudělal kdo má vztah ke zvířatům, vždyť to není hračka, je to živý tvor tak se k nim taky je zapotřebí tak chovat. prostě obhájit takovou kravinu jako je "vodítko" na papouška ani nejde. Luboš J.
Dobrý večer,nechci Vám zde rozmlouvat použití kšír pro papouška,ale podle mě je to úplná pitomost,pták je nemusí přijmout jak psychicky,tak hrozí poškození peří.Pokud se nechcete toho nápadu vzdát,jako bývalý sokolník,Vám doporučuji zkusit sokolnická poutka na nohy a šnůru .Nic lepšího nikdo po staletí nevymyslel,nehrozí poškození ptáka ani jeho peří.Já tak měl nastrojené dravce,sovy i krkavce a tak proč by to nešlo na papoušky?Ale to jsem nezkoušel ty mám ve volierách.Piškot
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdraví Mirek
Voditko pre psa!
Mam 16 rocnu veteranku nemeckeho spica, ktory nikdy nepotreboval voditko! Teraz je naslepla, nahlula chodi za mnou ako za magnetom. Sucasne mame uz druhy rok nahradnicku (2 rocnu maltezacika tiez fenku), ktora aj ked je plemeno terierovite taktiez chodi von bez voditka. Ked vidim obdobne plemena psov a ich psovodov tak vas tiez chapem, ale nepletme si psa ktoreho treba vencit s vtakom!
Mal som ochoceneho postoveho holuba, ktory chodil so mnou do pola, odletel mi z pleca alebo hlavy az na povel.
Tym chcem povedat naucte sa rozmyslat, postudujte odbornu literaturu a zistite, ze vas papagaj ma kvoli vam PONORKOVU NEMOC a vy ste zavistli a nedoprajete vtakovi zit obcas aj jeho vtaci zivot.
Prosim Vas neurazte sa!
R.M.Pavelka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.119
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer,nechci Vám zde rozmlouvat použití kšír pro papouška,ale podle mě je to úplná pitomost,pták je nemusí přijmout jak psychicky,tak hrozí poškození peří.Pokud se nechcete toho nápadu vzdát,jako bývalý sokolník,Vám doporučuji zkusit sokolnická poutka na nohy a šnůru .Nic lepšího nikdo po staletí nevymyslel,nehrozí poškození ptáka ani jeho peří.Já tak měl nastrojené dravce,sovy i krkavce a tak proč by to nešlo na papoušky?Ale to jsem nezkoušel ty mám ve volierách.Piškot
Takže z ÄMERIKY převezmeme i oblečky na papoušky, kdejakou ptákovinu, video mě nepřesvědčilo - připomíná mi dětskou hru pouštění draků - papírový drak létání na provaze zvládá mnohem lépe...Člověk by měl přehodnotit...chce si pohrát s papouškem jako s hračkou nebo mu chce dopřát co nejvíce prostoru (voliéra je v druhém případě nejlepší řešení). Mirjana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže z ÄMERIKY převezmeme i oblečky na papoušky, kdejakou ptákovinu, video mě nepřesvědčilo - připomíná mi dětskou hru pouštění draků - papírový drak létání na provaze zvládá mnohem lépe...Člověk by měl přehodnotit...chce si pohrát s papouškem jako s hračkou nebo mu chce dopřát co nejvíce prostoru (voliéra je v druhém případě nejlepší řešení). Mirjana
Souhlasím plně s Mirjanou,Amerika je opravdu na některé věci velmi zvláštní a připomeňme jen více ceněné odchované papoušky, kteří jou navyklí jen na krmení granulemi, používání nerezových bidel apod.Američani mají rádi svůj pohodlný život.
Pane R.M.Pavelko, chovem psů jsem se dlouhou dobu intenzívně zabýval a ještě zabývám a můžu Vám směle říct, že neznám horší fenomén než pes se svým pánem na volno. Téměř vždy je na průser zaděláno, bez ohledu na velikost psa. Pokud váš pes nemá obojek, tak jste ve velké nevýhodě i pokud vám psa napadne jiný pes. Jednoznačně kšíry pro psy, nikoli pro papoušky, alespoň já je jistě používat nebudu.Cone
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.195
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Voditko pre psa!
Mam 16 rocnu veteranku nemeckeho spica, ktory nikdy nepotreboval voditko! Teraz je naslepla, nahlula chodi za mnou ako za magnetom. Sucasne mame uz druhy rok nahradnicku (2 rocnu maltezacika tiez fenku), ktora aj ked je plemeno terierovite taktiez chodi von bez voditka. Ked vidim obdobne plemena psov a ich psovodov tak vas tiez chapem, ale nepletme si psa ktoreho treba vencit s vtakom!
Mal som ochoceneho postoveho holuba, ktory chodil so mnou do pola, odletel mi z pleca alebo hlavy az na povel.
Tym chcem povedat naucte sa rozmyslat, postudujte odbornu literaturu a zistite, ze vas papagaj ma kvoli vam PONORKOVU NEMOC a vy ste zavistli a nedoprajete vtakovi zit obcas aj jeho vtaci zivot.
Prosim Vas neurazte sa!
R.M.Pavelka
Nebojte se, pane Pavelko, určitě se neurazím . Přiznám se, že i když jsem se snažil přečíst váš příspěvek pozorně a několikrát, nepochopil jsem moc, co jste chtěl sdělit. To, že Vy se celý život obejdete bez vodítka na psy svědčí možná o tom, že s nimi necestujete veřejnou dopravou nebo nechodíte do města, na výstavy ani na cvičák, ale nijak mi to nezní jako argument proč používat či nepoužívat kšíry na papouška. Ani příklad s ochočeným holubem s tím podle mě nemá nic společného.
Trochu chápu, že jste se ohradil proti srovnání domácího papouška se psem. Věřte ale, že to ale není úplně od věci, v obou případech se jedná o společenské zvíře, které potřebuje k životu úzký kontakt s dalšími jedinci svého druhu. No a v obou případech využíváme vtištění na člověka, kdy nás považuje za ty jedince svého druhu. I v případě psa i papouška - domácího mazlíčka můžeme říct, že je nejspokojenější, může-li se "svým" člověkem trávit co nejvíce času. A jako jsou mezi pejskaři takoví, co jim stačí vyzvednout psa dvakrát denně z kotce a jiní, se kterými pes i spí a celý den se od nich nehne, je to přece u papouškářů stejné. Někdo se s papouškem v kleci zběžně pozdraví při krmení a nanejvýš ho na chvíli nechá doma proletět, jiný se od něj nechce odloučit ani při odchodu z domu. Není předmětem této debaty, který z přístupů je ten nejsprávnější. Jde o to, že v tom druhém případě může být používání postroje opodstatněné a zcela v zájmu papouška.
O ponorkové nemoci papoušků - tedy o problémech z nepřetržitého styku s člověkem, jsem vážně nečetl. A to jsem si myslel, že mám přelouskanou veškerou dostupnou literaturu k tématu, minimálně tedy v češtině. Připouštím, že mi něco asi uniklo. Ale zato z literatury i ze zkušenosti znám papoušky různě deprivované z toho, že na ně jejich lidský kamarád neměl dost času. Dopřát svým svěřencům i ptačí život je samozřejmé pro nás chovatele, pro "mazlíčkáře" asi spíš platí věta Exupéryho lištičky: "Jsi zodpovědný za to, cos k sobě připoutal".
Zdraví Mirek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím plně s Mirjanou,Amerika je opravdu na některé věci velmi zvláštní a připomeňme jen více ceněné odchované papoušky, kteří jou navyklí jen na krmení granulemi, používání nerezových bidel apod.Američani mají rádi svůj pohodlný život.
Pane R.M.Pavelko, chovem psů jsem se dlouhou dobu intenzívně zabýval a ještě zabývám a můžu Vám směle říct, že neznám horší fenomén než pes se svým pánem na volno. Téměř vždy je na průser zaděláno, bez ohledu na velikost psa. Pokud váš pes nemá obojek, tak jste ve velké nevýhodě i pokud vám psa napadne jiný pes. Jednoznačně kšíry pro psy, nikoli pro papoušky, alespoň já je jistě používat nebudu.Cone
Pane Cone já se taky léta zabývám chovem psů. Když to sečtu tak od raného dětství to dělá asi 35 let . Nevím proč to sem pořád pletete-papoušek a pes je naproto jiný živočišný druh a úplně jinak u nich ty kšíry fungují. Pes se pohybuje jen při zemi, nemůže vzletět a tím pádem ztratit orientaci jako papoušek,přesto ale stane se-li tak má vyvinutý čich, takže má určitou možnost si cestu domů vyčmuchat. Navíc psa také lépe vycvičíte na přivolání. Když vám poodběhne pes, tak (je-li dostatečně vychován) ho odvoláte zpět bez větších problémů. Ale uletí vám papoušek, protože se něčeho poleká a v drtivé většině případů to má spočítaný, protože se prostě NEDOKÁŽE vrátit a v neznámém prostředí je naprosto ztracen. Proto bych byla PRO kšíry, ale ne na "pouštění draků" jak tu kdosi psal, ale jako pojistku proti ulétnutí a ztracení a tím pádem i nejspíš uhynutí.
A co je špatného na tom když jde vychovaný pes s pánem na volno???? Hmm to si říkáte chovatel? Nechtěla bych být u vás psem... Nemáte je taky náhodou zavřené v klecích a nekrmíte zbytky ze stolu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebojte se, pane Pavelko, určitě se neurazím . Přiznám se, že i když jsem se snažil přečíst váš příspěvek pozorně a několikrát, nepochopil jsem moc, co jste chtěl sdělit. To, že Vy se celý život obejdete bez vodítka na psy svědčí možná o tom, že s nimi necestujete veřejnou dopravou nebo nechodíte do města, na výstavy ani na cvičák, ale nijak mi to nezní jako argument proč používat či nepoužívat kšíry na papouška. Ani příklad s ochočeným holubem s tím podle mě nemá nic společného.
Trochu chápu, že jste se ohradil proti srovnání domácího papouška se psem. Věřte ale, že to ale není úplně od věci, v obou případech se jedná o společenské zvíře, které potřebuje k životu úzký kontakt s dalšími jedinci svého druhu. No a v obou případech využíváme vtištění na člověka, kdy nás považuje za ty jedince svého druhu. I v případě psa i papouška - domácího mazlíčka můžeme říct, že je nejspokojenější, může-li se "svým" člověkem trávit co nejvíce času. A jako jsou mezi pejskaři takoví, co jim stačí vyzvednout psa dvakrát denně z kotce a jiní, se kterými pes i spí a celý den se od nich nehne, je to přece u papouškářů stejné. Někdo se s papouškem v kleci zběžně pozdraví při krmení a nanejvýš ho na chvíli nechá doma proletět, jiný se od něj nechce odloučit ani při odchodu z domu. Není předmětem této debaty, který z přístupů je ten nejsprávnější. Jde o to, že v tom druhém případě může být používání postroje opodstatněné a zcela v zájmu papouška.
O ponorkové nemoci papoušků - tedy o problémech z nepřetržitého styku s člověkem, jsem vážně nečetl. A to jsem si myslel, že mám přelouskanou veškerou dostupnou literaturu k tématu, minimálně tedy v češtině. Připouštím, že mi něco asi uniklo. Ale zato z literatury i ze zkušenosti znám papoušky různě deprivované z toho, že na ně jejich lidský kamarád neměl dost času. Dopřát svým svěřencům i ptačí život je samozřejmé pro nás chovatele, pro "mazlíčkáře" asi spíš platí věta Exupéryho lištičky: "Jsi zodpovědný za to, cos k sobě připoutal".
Zdraví Mirek
Zdravym priatelov zvlast Mireka,
Zacinajucim chovatelom ktori si odo mna chcu zakupit vtacika vzdy poviem;
Vtak je z jednej strany mrezi (mrizky klietky) my chovatelia sme z druhej strany tej istej mrezi. Tym chcem povedat, ze chov akehokolvek zvierata nas zaväzuje!
P.S.
Otrok aj otrokar je na tom stejne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.195
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná to, že jeden kšíry schvalujeme a druhý odsuzujeme způsobuje jen naše rozdílná představa o jejich možném použití. Zatímco Vy hned vidíte papouška okšírovaného 24 hodin a uvázanéého doma k radiátoru, nebo tu děsivou možnost zmítajícího se opeřence na špagátku pouštěného místo draka. Já, ze své jediné zkušenosti, kdy jem jejich použití viděl, zase vidím toho svého kamaráda s arou na rameni (mimochodem z mého odchovu ), jak jdou spokojeně na vlak a jedou na chatu. Stejně při představě psího toho obojku si jeden asi představíme řetěz u boudy, nebo spratka vláčícího vzpouzející se štěně po smyku a druhý psa ukázněně jdoucího u nohy, pro jistou připnutého na vodítku a při nejbližší možné příležitosti vypuštěného, aby se mohl proběhnout.
Už jsem psal, že svoje ptáky nepoutám a poutat nehodlám. Chovám je ve voliérách, několik jich žije s námi volně v domě a po dvoře se volně pohybuje ochočená kavka, ta vždycky i na pár dnů zmizí a zase se vrátí. Ale v použití kšírů spatřuji možnost obohacení a rozšíření společného soužití papouška s člověkem, moji ptáci totiž musejí zůstávat doma, když třeba jedeme na dovolenou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K teme pes na volno.
Stalo sa to nasej veteranke fenke pred 15 rokmi bola prave gravidna. Chcel som dcerku nechat so spominanou fenkou na chvilu pred budovou POSTY aj s nasimi znamymi manzelmi ktori boli s kociarikom. Este raz som sa otocil ako a co a ci to 7 rocna dcerka zvladne, tu vidim ako zdialky rovno cez park sa ruti na nasu fenku asi 60/70 kg tatransky cuvac! Samozrejme ihned sa vrhol na nic netusiaceho nasho psika! Najväcsi sok a nebezpecenstvo zazila moja dcerka ktora sa vrhla ku napadnutej skuvinajucej nasej fenke...
Moj zakrok bol na utociaceho psa racionalny. Chytil som ho za koren chvosta a tahal od incidentu prec, zaroven som pohladom hladal majitela; az po nekonecnej chvili pribehli dve pubertacky s KOSIKOM a VODITKOM v ruke.
Niekolko rokov od tejto udalosti zostali v asfalte chodnika pre POSTOU niekolko metrov dlhe prerusovane pazurove skrabance. Mimochodom prihovorili sa ku mne okoloiduci ci som sa nebal svojho t.j. cudzieho utociaceho taranskeho ovciaka, ze ma pohryzie
P.S. Kto sa boji nesmie nie len do lesa, ale ani na postu
Ospravedlnujem sa chovatelom papagajov ak ich tato skusenost nezaujimala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravym priatelov zvlast Mireka,
Zacinajucim chovatelom ktori si odo mna chcu zakupit vtacika vzdy poviem;
Vtak je z jednej strany mrezi (mrizky klietky) my chovatelia sme z druhej strany tej istej mrezi. Tym chcem povedat, ze chov akehokolvek zvierata nas zaväzuje!
P.S.
Otrok aj otrokar je na tom stejne
o PONORKOVEJ NEMOCI pojednava odborna humanna medicina, nie veterinarna.
To neznamena, ze vedomosti z humanneho sektoru sa nedaju aplikovat na veterinu!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
K teme pes na volno.
Stalo sa to nasej veteranke fenke pred 15 rokmi bola prave gravidna. Chcel som dcerku nechat so spominanou fenkou na chvilu pred budovou POSTY aj s nasimi znamymi manzelmi ktori boli s kociarikom. Este raz som sa otocil ako a co a ci to 7 rocna dcerka zvladne, tu vidim ako zdialky rovno cez park sa ruti na nasu fenku asi 60/70 kg tatransky cuvac! Samozrejme ihned sa vrhol na nic netusiaceho nasho psika! Najväcsi sok a nebezpecenstvo zazila moja dcerka ktora sa vrhla ku napadnutej skuvinajucej nasej fenke...
Moj zakrok bol na utociaceho psa racionalny. Chytil som ho za koren chvosta a tahal od incidentu prec, zaroven som pohladom hladal majitela; az po nekonecnej chvili pribehli dve pubertacky s KOSIKOM a VODITKOM v ruke.
Niekolko rokov od tejto udalosti zostali v asfalte chodnika pre POSTOU niekolko metrov dlhe prerusovane pazurove skrabance. Mimochodom prihovorili sa ku mne okoloiduci ci som sa nebal svojho t.j. cudzieho utociaceho taranskeho ovciaka, ze ma pohryzie
P.S. Kto sa boji nesmie nie len do lesa, ale ani na postu
Ospravedlnujem sa chovatelom papagajov ak ich tato skusenost nezaujimala
Oficialny nazov spomenuteho, povodne pastierskeho bieleho psa je SLOVENSKY CUVAC.
Neodporucam priblizit sa ku salasu oviec kde salas strazi svorka psov takehoto plemena a baca si odskocil do lesa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Možná to, že jeden kšíry schvalujeme a druhý odsuzujeme způsobuje jen naše rozdílná představa o jejich možném použití. Zatímco Vy hned vidíte papouška okšírovaného 24 hodin a uvázanéého doma k radiátoru, nebo tu děsivou možnost zmítajícího se opeřence na špagátku pouštěného místo draka. Já, ze své jediné zkušenosti, kdy jem jejich použití viděl, zase vidím toho svého kamaráda s arou na rameni (mimochodem z mého odchovu ), jak jdou spokojeně na vlak a jedou na chatu. Stejně při představě psího toho obojku si jeden asi představíme řetěz u boudy, nebo spratka vláčícího vzpouzející se štěně po smyku a druhý psa ukázněně jdoucího u nohy, pro jistou připnutého na vodítku a při nejbližší možné příležitosti vypuštěného, aby se mohl proběhnout.
Už jsem psal, že svoje ptáky nepoutám a poutat nehodlám. Chovám je ve voliérách, několik jich žije s námi volně v domě a po dvoře se volně pohybuje ochočená kavka, ta vždycky i na pár dnů zmizí a zase se vrátí. Ale v použití kšírů spatřuji možnost obohacení a rozšíření společného soužití papouška s člověkem, moji ptáci totiž musejí zůstávat doma, když třeba jedeme na dovolenou.
Tak pod tenhleten názor bych se klidně i mohla podepsat, neboť mi mluví z duše
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak pod tenhleten názor bych se klidně i mohla podepsat, neboť mi mluví z duše
Milá anonymní chovatelko psů, Vy vycházíte z toho předpokladu, že všichni psi jsou zvládnutí ve výcviku a poslušnosti a tudíž mohou chodit navolno u nohy. Žel bohu tomu tak není, ale to jste za těch 35let chovu asi nepostřehla. A tímpádem i kritika toho, co dělám se psy já mě od Vás nebolí. Jistě být u vás psem by bylo supr, ale děkuji.Příště kritizujte jen to a toho, koho znáte. Přeji příjemný den. Šiška Oldřich
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milá anonymní chovatelko psů, Vy vycházíte z toho předpokladu, že všichni psi jsou zvládnutí ve výcviku a poslušnosti a tudíž mohou chodit navolno u nohy. Žel bohu tomu tak není, ale to jste za těch 35let chovu asi nepostřehla. A tímpádem i kritika toho, co dělám se psy já mě od Vás nebolí. Jistě být u vás psem by bylo supr, ale děkuji.Příště kritizujte jen to a toho, koho znáte. Přeji příjemný den. Šiška Oldřich
Milý pane Cone-Šiško, právě proto že vás "znám", respektive vaše vesměs kritické a negativní příspěvky ve forech, si dovoluji vás kritizovat také. Vy totiž nepřipustíte žádnou polemiku. A pokud se vrátím k těm psům, tak KAŽDÝ pes je zvládnutelný, cvičitelný nebo alespoň vychovatelný. Jen je potřeba se mu pořádně a hlavně s láskou věnovat a nechovat psy jen pro množení a peníze, nebo je mít jen jako dekoraci zahrady případně jakožto ostré hlídače je nechávat celé dny samotné v kotci nebo dvorku, v horším případě na řetězu- však oni se zabaví sami. Tímto nenapadám vaši osobu, ale mluvím všeobecně. Znám mnoho lidí (ať už chovatelů papoušků nebo ne) kteří si pořídí velkého psa jako doplněk,hlídače voliér či majetku, dostatečně se mu nevěnují a tudíž pes je nezvladatelný a nevychovaný. Pro takové lidi je pes jen živé bezpečnostní zařízení, nic víc.A člověk který neumí se psem zacházet, neumí ho vychovat tak aby byl psychicky vyrovnaný a poslušný by si ho neměl ani pořizovat. Pryč je ta doba kdy se pes bral jen jako nemyslící tvor využívající jen svoje podmíněné a nepodmíněné reflexy, tak jak to popsal I.P.Pavlov
. A zrovna tak je i papoušek myslící a inteligentí bytost. Ochočení papoušci v bytě budou rádi a vděční za každou příležitost kdy můžou být v blízkosti své oblíbené osoby, a to i venku. Proto kšíry neodsuzuju.
A co se týká psů (omlouvám se že se k ním stále vracím)samozřejmě uznávám že jsou situace kdy je přímo nutnost psa, který jde s pánem na volno, uvázat na vodítko. Ale jeho přirozený pohyb není tahání a dušení se na šňůře, ale běhání volně.
Také vám přeji hezký zbytek dne. Berta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.31
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milý pane Cone-Šiško, právě proto že vás "znám", respektive vaše vesměs kritické a negativní příspěvky ve forech, si dovoluji vás kritizovat také. Vy totiž nepřipustíte žádnou polemiku. A pokud se vrátím k těm psům, tak KAŽDÝ pes je zvládnutelný, cvičitelný nebo alespoň vychovatelný. Jen je potřeba se mu pořádně a hlavně s láskou věnovat a nechovat psy jen pro množení a peníze, nebo je mít jen jako dekoraci zahrady případně jakožto ostré hlídače je nechávat celé dny samotné v kotci nebo dvorku, v horším případě na řetězu- však oni se zabaví sami. Tímto nenapadám vaši osobu, ale mluvím všeobecně. Znám mnoho lidí (ať už chovatelů papoušků nebo ne) kteří si pořídí velkého psa jako doplněk,hlídače voliér či majetku, dostatečně se mu nevěnují a tudíž pes je nezvladatelný a nevychovaný. Pro takové lidi je pes jen živé bezpečnostní zařízení, nic víc.A člověk který neumí se psem zacházet, neumí ho vychovat tak aby byl psychicky vyrovnaný a poslušný by si ho neměl ani pořizovat. Pryč je ta doba kdy se pes bral jen jako nemyslící tvor využívající jen svoje podmíněné a nepodmíněné reflexy, tak jak to popsal I.P.Pavlov
. A zrovna tak je i papoušek myslící a inteligentí bytost. Ochočení papoušci v bytě budou rádi a vděční za každou příležitost kdy můžou být v blízkosti své oblíbené osoby, a to i venku. Proto kšíry neodsuzuju.
A co se týká psů (omlouvám se že se k ním stále vracím)samozřejmě uznávám že jsou situace kdy je přímo nutnost psa, který jde s pánem na volno, uvázat na vodítko. Ale jeho přirozený pohyb není tahání a dušení se na šňůře, ale běhání volně.
Také vám přeji hezký zbytek dne. Berta
Milí přátelé, děkuji vám za reakce. Kšíry objednám, vyzkouším, jestli se to bude papouškům líbit nebo ne, násilím je do toho určitě rvát nebudu, jak se zde někteří asi obávají, a s výsledky vás seznámím.
Ještě jednou děkuji a přeji mnoho úspěchů v chovu
S pozdravem zadavatelka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Milí přátelé, děkuji vám za reakce. Kšíry objednám, vyzkouším, jestli se to bude papouškům líbit nebo ne, násilím je do toho určitě rvát nebudu, jak se zde někteří asi obávají, a s výsledky vás seznámím.
Ještě jednou děkuji a přeji mnoho úspěchů v chovu
S pozdravem zadavatelka
tak jak to dopadlo po použitý kšíru
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
MOc děkuji
Ahoj já si nemyslím že kšíry jsou až taková blbost mám doma žaka a pomalým zvykáním a postupným oblékáním si na ně během pár dní zvykla a teď bez problémů si je nechá obléct a mám Kubinu (žaka) až na pár výjimek sebou pořád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.147
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj já si nemyslím že kšíry jsou až taková blbost mám doma žaka a pomalým zvykáním a postupným oblékáním si na ně během pár dní zvykla a teď bez problémů si je nechá obléct a mám Kubinu (žaka) až na pár výjimek sebou pořád.
neprodávaj náhodou i pro agapornise nebo korelu a andulku to by se mi hodilo.Rozhodně si myslím,že papoušek se určitě dokáže rozhodnout jestli si vezme kširy a nebo bude doma zavřenej a koukat smutně ven já bych osobně řekla že první den bych to zkusila a schválně jestli příští dny se na to těšil je to jeho volba to je podle mého názoru spravné !!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.88
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
neprodávaj náhodou i pro agapornise nebo korelu a andulku to by se mi hodilo.Rozhodně si myslím,že papoušek se určitě dokáže rozhodnout jestli si vezme kširy a nebo bude doma zavřenej a koukat smutně ven já bych osobně řekla že první den bych to zkusila a schválně jestli příští dny se na to těšil je to jeho volba to je podle mého názoru spravné !!
je to podle meho nazoru naprosta blbost. Vzorce lidskeho mysleni nelze aplikovat na papousky, prostudujte neco o etologii..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.138
Pro Luboše J. - Pan Mirek má správný názor pes taky chodí na vodítku a to vám jako trápení nepřipadá.Pes se taky může leknout,škubne sebou a je to.V první řadě se zamyslete sám nad sebou a pak něco pište!!!!!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.76
Asi jste se zbláznili. Kšírová paní se na tu blbost ptala v roce 2008, nevím proč odpovídáte v r.2011. To už paní papoušek buď uletěl, uškrtil se nebo je paní okšírováná i s papouškem, takže diskuze je bezpředmětná. Paní se nepochlubila jak dopadla s kšírama. Tak si říkám, že zatím mají všech pět pohromadě akvaristi. Tam snad ještě nikoho nenapadlo strkat rybičky do kolotoče, aby šlapaly a kolečko se točilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.53
Stady tema kecama bezte nekam. Je to uzasna vec mam 4 papousky zaka a mam jistitu ze ne utecou
kdyz se leknou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.53
Moje rec vy lidi jste taky venku s tim koho mate radi a nekoukate jen na neho pres mriz postavit volierku? Stim bezte do prde**!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stady tema kecama bezte nekam. Je to uzasna vec mam 4 papousky zaka a mam jistitu ze ne utecou
kdyz se leknou
Kde jste zase tuhle diskuzi o kšírách vyhrabal a hlavně proč? jen abyste řekl lidem "běžte s kecama někam?" Vždyť je to dávno bezpředmětný, podívejte se na datum. Asi se nudíte a chcete na něco odpovědět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje rec vy lidi jste taky venku s tim koho mate radi a nekoukate jen na neho pres mriz postavit volierku? Stim bezte do prde**!!!!
Nejste vy ten co se tady minule omlouval ze byl sprostej ze nemel svoje prasky na hlavu?tak si ty prasky honem rychle zase sezenteA proc si sam odpovidate a vytahujete tema ze srpna to taky nechapu...vemte si prasek a zas to bude OK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.24
Znám 3 lidi, kteří chodí s kšírama ven a úplně v pohodě. Papouchovi to nijak nevadí. Je třeba naučit se s kšírami spolupracovat. Začněte tím, že mu je na chvíli nasadíte a půjdete na chvilku ven nebo na balkon, aby si spojil proč má kšíry.
Já jdu do toho určitě taky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znám 3 lidi, kteří chodí s kšírama ven a úplně v pohodě. Papouchovi to nijak nevadí. Je třeba naučit se s kšírami spolupracovat. Začněte tím, že mu je na chvíli nasadíte a půjdete na chvilku ven nebo na balkon, aby si spojil proč má kšíry.
Já jdu do toho určitě taky.
Jestli vám to nevadí/asi ne/, tak odpovídáte na blábol z minulého roku. Jinak pro upřesnění,některá zvířata se hodí k boudě, jiná do kurníku, ale určitě se žádná nehodí na kšíry. Není to pro ně přirozené. Možná se časem stane, jako se to stává /bohuže/ pejskařům, že jim někdo hází otrávené návnady do parku, aby psi neběhali všude, že bude někdo ptáky na kšírách odstřelovat jako vrabce. Už jen z aplezíru, že producírovat se s ptákem na rameni je spíš snobárna, než že by to ptákovi nějak prospělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.98
nezlobte se na mě, ale proč by pani nemohla používat kšíry když si dá tu práci a papouška naučí do kšír strčit hlavu dobrovolně, tak proč by papoušeka šokovali kšíry? naopak se postupně navykne na rušící efekty venku a dostane se s kšrama kam by se nikdy nedostal.Já je pro araraunu koupil taky. stáli 800 a začnu ho učit. bud si zvykne a nebo ne a já vyhodil prachy jen tak, ale na rozdil od těch konzervativních pletivomilů jsem to zkusil. Pani přeju vám úspěch
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nezlobte se na mě, ale proč by pani nemohla používat kšíry když si dá tu práci a papouška naučí do kšír strčit hlavu dobrovolně, tak proč by papoušeka šokovali kšíry? naopak se postupně navykne na rušící efekty venku a dostane se s kšrama kam by se nikdy nedostal.Já je pro araraunu koupil taky. stáli 800 a začnu ho učit. bud si zvykne a nebo ne a já vyhodil prachy jen tak, ale na rozdil od těch konzervativních pletivomilů jsem to zkusil. Pani přeju vám úspěch
Bez těch pletivomilů by jste měli -nebo spíš neměli nic........
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.192
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak hlavně že papoušek strčí hlavu do oprátky dobrovolně. Lidi udělejte si pro své bláznivé nápady web jinde, ať se tu nemusí číst takové hovadiny. Hlavně, že si paní koupila papouška od někoho kdo měl pár na kšírách a snášel jí vejce do čepice.. Asi jste ho musela koupit od pletivomilů, jinak byste na těch kšírách tejrala kulový.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.98
A nemohlo to být tak že každej pták byl od jaktěživa v šoku když ho člověk zavřel za pletivo?Zavřel ho tam pro svou jistotu aby mu neulít a rozhodně nemyslel na to co si o tom ptáček myslí, proto dnes je ke koupi mraky za pletivem vylíhnutejch mládat.A ted je podle vás blbec a trapič ten, kdo hledá cestu jak bejt se svym kamarádem i v době kdy to neni a nebylo reálný z důvodu právě toho pletiva.Samozřejmě že jsou papoušci který maj inteligenci větší, pro ty by to mohla bejt zábava a ty co jí maj menší budou vyděšeni. to je jak s lidma ty blbější si vždycky na novoty špatně zvykaj, protože se novýmu neuměj přizpůsobit. Spousta lidí byla taky proti mobilu a ted už ho maj a rádi.ten první co chce udělat neco jinak než všichni je vždycky považován za pitomce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.67
Ale notak, budme přece rádi, že se obnovují stará témata ve kterých se pokračuje v diskusi. Kdyby občas někdo nezapátral a nepokračoval v diskusi, tak by těch vláken bylo jednou tak tolik. Co se týče kšírů, tak je tady toho ještě hodně, zapátrejte v diskuzi. Psalo se toho dost, i já jsem toho dost napsal, protože s kšíry mám jen dobré zkušenosti. Takže co z toho plyne? z 99% se vždy ozvali jen rýpalové a ti, kteří si "myslí" že kšíry jsou blbost. Ti, co s kšíry mají dobré zkušenosti se taky ozvali, ale je jich málo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.4
Vidím to tak.. Jsou dvě cesty, jak chovat papoušky. Buď voliérovný chov v párech nebo ochočený mazlík, pro kterého je člověk vším. V tom druhém případě to funguje pouze tehdy, když na papouška máte opravdu čas a dokážete ho taky zaměstnant. Je jedno co ho naučíte. Může to být poznávání barev, chození ven na kšírkách,.. Ti, kteří se věnují výcviku papoušků, psů nebo třeba lachtanů o tom ví své.. Taková věc se dá naučit velmi citlivě a takový papoušek je potom šťastný. Víte co je opravdu blbé a nazývá se týráním? Ti osamělí oškubaní chudáci zavření v malých klecích, kteří nešťasně čekají na návrat někoho, kdo je pak zakryje dekou, aby se náhodou nedožadovali pozornosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.234
Pepoušci nejsou dravci a nemají pevné nohy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.160
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi by se dotyčný divil, kdyby mu papouška na laně někdo ostředil v domění že je to škodná co odnáší slepice. A nebo ještě lepší kdyby přílítl jestřáb a ptáka sestřelil ve vzduchu. Bylo by nářku a po parádě. Uvažujte, že nepouštíte draka. Jen bych chtěl vidět jak by dotyčný aru navíjel na lano i s jestřábem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi by se dotyčný divil, kdyby mu papouška na laně někdo ostředil v domění že je to škodná co odnáší slepice. A nebo ještě lepší kdyby přílítl jestřáb a ptáka sestřelil ve vzduchu. Bylo by nářku a po parádě. Uvažujte, že nepouštíte draka. Jen bych chtěl vidět jak by dotyčný aru navíjel na lano i s jestřábem
Toto jsou opravdu tvrzení, která nenapadnou jen tak někoho...
Dle mého jsou kšíry určeny ke dvěma způsobům a to buďto ať se dá chodit s papouškem ven, když to roční období dovolí anebo na dobu nezbytně nutnou, která je potřeba k tréninku volného letu, kdy později kšíry již nejsou potřeba.
Tvrzení, že kšíry papouška stresují(pokud je na ně papoušek zvyklý) apod. jsou opravdu zcestná a nezakládají se na pravdě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.176
Po těch letech co tady diskuze je se taky zapojuji. Zajímá mě to samé co kdysi paní. Normálně bych to neřešila. Ale jelikož léto je za dveřmi a my KAŽDÝ víkend v léte jezdíme pryč z domu, a přijde mi dost hrozné nechat Kubíka (korelu) samotného doma, bereme ho s sebou. Napadlo mě ale, aby nemusel být celý víkend (3 dny) v kleci a to jsme tam někdy i do pondělí ...nebo od čtvrtka takže i dýl jak 3 dny, tak že pokud by si na ně chtel zvyknout, sem tam bych ho mohla vytáhnout z klece ven, aniž bych se bála že nám uletí. Tudíž pro někoho jsem tyranka ale zas mi přijde dost hrozné nechal ho zavřeného celé ty dny v kleci. Prosím tedy radu od nekoho, kdo již s kšíry má zkušenost a ještě lépe na korele. Děkuj i
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Po těch letech co tady diskuze je se taky zapojuji. Zajímá mě to samé co kdysi paní. Normálně bych to neřešila. Ale jelikož léto je za dveřmi a my KAŽDÝ víkend v léte jezdíme pryč z domu, a přijde mi dost hrozné nechat Kubíka (korelu) samotného doma, bereme ho s sebou. Napadlo mě ale, aby nemusel být celý víkend (3 dny) v kleci a to jsme tam někdy i do pondělí ...nebo od čtvrtka takže i dýl jak 3 dny, tak že pokud by si na ně chtel zvyknout, sem tam bych ho mohla vytáhnout z klece ven, aniž bych se bála že nám uletí. Tudíž pro někoho jsem tyranka ale zas mi přijde dost hrozné nechal ho zavřeného celé ty dny v kleci. Prosím tedy radu od nekoho, kdo již s kšíry má zkušenost a ještě lépe na korele. Děkuj i
je to blbost! své korela postavte na chatě nebo kam to jezdíte za staré skříně , nějakou voliéru, určitě máte šikovného manžela, pletivo stačí 45 Kč za metr, na tu voliéru náklady tak 200, pokud už máte na chatě starou skřín....achjo proberte se lidi, kšandy na papouška, co to je pes? jedině co mu uděláte, tak možná zkřivíte páteř nebo ho tím zabijete....když ho máte tak ráda;) fakt mu radši udělejte venku velkou klec a pokud máte strach na noc, ho přesunte dovnitř v menší kleci..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.176
Jezdíme do karavánku k přehradě. Není to nás pozemek (je pronajatý) a nemůžeme tam nic takového postavit, protože je to něco jako pláž... říkala jsem si že by mohl být chvilku se námi a pak by byl zase v kleci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezdíme do karavánku k přehradě. Není to nás pozemek (je pronajatý) a nemůžeme tam nic takového postavit, protože je to něco jako pláž... říkala jsem si že by mohl být chvilku se námi a pak by byl zase v kleci.
proč nemůžete? ;) Podívejte zkusím poradit, rám z desek, systém pantů, rozložíte , zas složíte;) ono to jde vyřešit....fakt na ty kšandy kašlete, mám doma taky korelu/, tedy více korel. nedokážu si představ, že bych je chtěl tak trápit ..pokud trváte na tom, at není sám, doma si postavte na balkoně nebo tka větší klec (jak jsem psal předtím ) a pořiďte mu kámoše;) nebude sám, a vy si v klidu užijete kempování bez stresu, jestli papoušek uletí nebo ne.
pěkný den
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
proč nemůžete? ;) Podívejte zkusím poradit, rám z desek, systém pantů, rozložíte , zas složíte;) ono to jde vyřešit....fakt na ty kšandy kašlete, mám doma taky korelu/, tedy více korel. nedokážu si představ, že bych je chtěl tak trápit ..pokud trváte na tom, at není sám, doma si postavte na balkoně nebo tka větší klec (jak jsem psal předtím ) a pořiďte mu kámoše;) nebude sám, a vy si v klidu užijete kempování bez stresu, jestli papoušek uletí nebo ne.
pěkný den
Korele bude dobře s kámošem;) až dojedete budou Vás vítat oba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.176
No.. ještě to tedy budu zvažovat, ale druhého opravdu nechceme. Již jsme měli 2 andulky a byly pěkně voprsklý :-D uvidíme co nám majitel "kempu" na to řekne ale pochybuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No.. ještě to tedy budu zvažovat, ale druhého opravdu nechceme. Již jsme měli 2 andulky a byly pěkně voprsklý :-D uvidíme co nám majitel "kempu" na to řekne ale pochybuji.
pokud máte už korelu ochočenou;) , zůstane ochočená, zkuste mi věřit, měl jsem jednu ochočila, pak druhá a taky se ochočila...spolu je jim dobře, občas na sebe syčí:) jedna nebo dvě, pro Vás žádná změna, pro toho co máte doma ano, nebude o víkendu sám;) a hurá k vodě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
když majitelé s prominutím strpí psy, kteří všude....tak nevím proč by měl něco namítat, proti kleci u karavanu..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.41
Jsem autorem předešlých fotek a řekl bych, že záleží na papouškovi jak mu kšíry sednou, můj s nimy od malička problém neměl, nechodil jsem s ním do lesa nebo někam kde by mi ho sestřelil nějaký dravec, ale na zahradu ke stromum obrat ovoce a rozkousat nějaké ty větve. Vše bez problému kšírů si nevšímal :) Ale každý papoušek je jedinečný, proto kdyby k nim měl nějaký odpor, už bych to víckrát nezkoušel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem autorem předešlých fotek a řekl bych, že záleží na papouškovi jak mu kšíry sednou, můj s nimy od malička problém neměl, nechodil jsem s ním do lesa nebo někam kde by mi ho sestřelil nějaký dravec, ale na zahradu ke stromum obrat ovoce a rozkousat nějaké ty větve. Vše bez problému kšírů si nevšímal :) Ale každý papoušek je jedinečný, proto kdyby k nim měl nějaký odpor, už bych to víckrát nezkoušel.
no ono spíše jde o to, co má ten papoušek dělat:) až jednou se splaší a pořádně, uvidíte sám, buď si něco zlomí nebo uhyne ....když se něčeho lekne a bude chtít rychle uletět co uděláte? Budete ho tahat ve vzduchu za šňůru? ... Nebo se zamotá do větví ...;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.41
Říkám, záleží na každém, já neměl za celé léto jediný problém. Ale, přemlouvat, nebo vyvracet nikomu nic nebudu. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Říkám, záleží na každém, já neměl za celé léto jediný problém. Ale, přemlouvat, nebo vyvracet nikomu nic nebudu. :)
jen jedna otázka, to máte jednoho nebo něco chováte?:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.41
Senegalského jednoho, chovám aymary. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.128
Celý závěr s kšírama je jen to, že majitel touží po tom aby lidi čuměli a obdivovali ho. Je to něco podobného jako když trénuju svého psa mětském provozu. Váha psa 90kg výšku jsem zatím neměřila, ale každý kdo nás potká myslí, že venčím lva, a hřívou že má obrostlé celé tělo. Jenže u psa je to jaksi normální když ho vedu na vodítku. Tedy on vede mě, protože má kohoutek tak u mých ramen a já měřím 170 cm. Prostě zvířátko hodné obdivu. A tak ti majitelé papoušků se musí taky nějak blýsknout. Když by šli s čivavou tak je to už moc okoukané. Papoušky mám taky hlavně ty velké, ale taková pitomost abych jim dávala kšíry mě ještě nenapadla. I když by to určité cirkusové číslo bylo, v jedné ruce pes a nad hlavou poletující papoušek na kšírách.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.213
Tak to se teda musím ozvat. Máme psi 2.. nepotřebuji se blýsknout papouškem. Jen jsem myslela že bude lepší ho mít třeba hodniku venku na kšírech, než 4 dny v kleci, když jsme každý víkend pryč. Vy se tady teprv blýskáte.Předtím pán byl alespoň lidský a normálně mi řekl svůj názor ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to se teda musím ozvat. Máme psi 2.. nepotřebuji se blýsknout papouškem. Jen jsem myslela že bude lepší ho mít třeba hodniku venku na kšírech, než 4 dny v kleci, když jsme každý víkend pryč. Vy se tady teprv blýskáte.Předtím pán byl alespoň lidský a normálně mi řekl svůj názor ...
já vždycky slušně;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Celý závěr s kšírama je jen to, že majitel touží po tom aby lidi čuměli a obdivovali ho. Je to něco podobného jako když trénuju svého psa mětském provozu. Váha psa 90kg výšku jsem zatím neměřila, ale každý kdo nás potká myslí, že venčím lva, a hřívou že má obrostlé celé tělo. Jenže u psa je to jaksi normální když ho vedu na vodítku. Tedy on vede mě, protože má kohoutek tak u mých ramen a já měřím 170 cm. Prostě zvířátko hodné obdivu. A tak ti majitelé papoušků se musí taky nějak blýsknout. Když by šli s čivavou tak je to už moc okoukané. Papoušky mám taky hlavně ty velké, ale taková pitomost abych jim dávala kšíry mě ještě nenapadla. I když by to určité cirkusové číslo bylo, v jedné ruce pes a nad hlavou poletující papoušek na kšírách.
Pane či paní co to tu kcáte pokud máte 170cm tak ramena máte 145 cm a takový pes neexistuje maximálně vlkodav až 120 cm a ten zase není chlupatý jako lev.Jen jestli toho pejska nemáte z těchto duvodu co tu píšete.
Jinak kšíry se běžně dávají papouškum k výcviku volného létání....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podľa seba súdim teba. Tak nejak som pochopil váš článok. Tiež chovám veľké ,ale aj malé papagáje a vôbec v tom nevidím,,pitomosť,, .Určíte to raz vyskúšam.Samozrejme že nie s chovným,ale dokrmeným....Smajla ako vy tu nedám ,aby to nevyzeralo ,že sa smejem z vlastnej hlúposti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.213
Prosím ty, co by i trošku někdy o kšírách uvažovali, nebo je uplně nezavrhují... myslíte že by to bylo vhodně pro korelku?.. přece jen je to prcek. Bylo by to třeba na pár minut denně. Přemýšlím o tom pouze kvůli tomu létu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.41
Jak jsem řek a ukázal na fotkách na senegalci, není to problém papouška do toho nenutím zkuste to a uvidíte prodávají i velikost korel. Pro paní předtím, rozhodně se nemám na zahradě, která je izolovaná komu chlubit. Je to jen pro popouškovo zpestření.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.157
taky jsem měla korelu hodně ochočenou, v neznámém prostoru mi seděla na rameni a když jsem jí sundala vracela se zase na rameno, ale volně ven bych si jí netroufla vzít a tak jsem taky uvažovala o kšírách, ale nezkusila jsem to, měla jsem obavu abych jí neublížila, je přece jen dost drobná, ale prodávají velikost i na andulky, myslim že se to dá zkusit, možná dřív než kupovat drahý kšíry by se dalo zkusit sešít kroužek z lemovky jestli si ho nechá převlíknout přes hlavu, všechno záleží hlavně na papouškovi, myslim že to je jako u koček, některá se naučí chodit na vodítku a vítá to protože by jinak byla zavřená a jiná se to nenaučí kdyby jste se na hlavu stavěli, teď si budu pořizovat většího papouška a taky o kšírách uvažuju, doma bude mít proletu dost, ale když chováme papouška jako mazlíčka jde hlavně o kontakt ne o prolet. samozřejmě musíme dávat pozor na ruchy, i pes se lekne když okolo něj projede náklaďák a není na to zvyklý, je to výchova a výcvik jako u každýho jinýho zvířátka, a ne každý zvířátko se naučí co chceme. jsem ráda že tohle vlákno pokračuje a že někteří tu napsali svoje úspěchy i neúspěchy, když si vzpomenu tak sem taky napíšu své zkušenosti,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.192
Mám doma zebřičku,daly by se sehnat kšíry taky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.216
Predem se omlouvám,nemám zkušenosti s dravci ale podle mě dravci nemají schopnost se pout zbavit ale papošci jsou hraví a hlavně můžou kožená pouta zničit a osvobodit se.Za mých mladých let se poutali za nohu kovovým řetízkem,to bylo to pravé trápení papoucha od kterého se včas upustilo a bylo to správné neboť se toto upoutání provádělo bez možnosti navyknutí ale kšíry nejsou tak drastické a pokud si papouch na ně dobrovolně přivykne je to v pořádku.Nebrání mu v pohybu nohou, které jsou pro něj jako pro nás ruce.Kdežto kšíry má na těle a ty mu nebrání ani k pohybu nohou a ani k poletování.Jde hlavně o jeho bezpečí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.1
Prej kšíry na zebřičku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.42
Dobrý den,
dříve jsem se sama ptala, co pappoušek na kšíry. Odpovědí se mi dostalo mnoho a většina z nich negativních. Žádný člověk, který bere papoušky ven na kšírách mi nenapsal. Přesto jsem se do toho dala a teď vám napíšu pár mých zkušeností.
Chodím ven s aratingou sluneční. Na kšírky jsem ho zvykala odmalinka, přesto máme menší problémy při nasazování. Papouškovi vadí je nandávat, ale poté už je v pohodě a moc si jich nevšímá. Ze začátku jsme byli při nandávání kšír tři lidi na jednoho ptáka, teď už to zvládám sama. Sundávání v pohodě. Venku si už Aky zvykl, běžný hluk mu nevadí, panický strach má pouze z vrčících letadel (letadlo s vrtulí) naštěstí jsme ho potkali venku jen jednou. Toto letadlo mu vadí i doma, ještě že moc nelétají.
Akýsek celý pobyt venku stráví na mém či na sestřině ramenu, podle toho kdo se mnou jde. Je zajímavé, že venku nelétá, pouze pozoruje okolí z ramena. Venku trávíme cca 30-50 minut, dle počasí a teploty. Většinu času chodíme, občas Akýska posadím na dolní větev stromu či na keř. Na větvi přechází, nebo štípe pupeny a listí. Když to jde, beru ho ven každý den.
Má-li někdo zájem, ráda odpovím na vaše otázky, či napíšu toho více. Můžete se i přijet podívat, jsme z Pardubic. E-meil: Bedakiki@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.183
dobry den, ksiry sou nahodou sikovna vec. mam zaka a venku je velice rad. k tem ksirum se da dokoupit i 9metrove voditko a uchytem do zeme a papousek se klidne muze i proletet. na vystavach maj chovatele jedine ksiry na papouskach. nenechte se odradit. hezky den Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.29
Kanára? Vy ste se asi zbláznili! Velikosti jsou od andulek až po velké ary. Nemyslím si, že kšíry jsou k zahození, sám je používám na korelu. Ze začátku se jí do toho nechtělo ale stačí to dělat delší dobu a půjde to už dobře. Jediné mínus je to, že když s ním vylezu ven tak začne řvát, po chvíli je ale zticha. Teď to má docela rád a nosím ho ven každou chvilku... A ještě jedno - nevím jak u vás všech, co máte kšíry, ale můj papoušek když je má na sobě tak nikam nelítá. Sedí mi na rameni a když ho kamkoliv položím okamžitě mi letí zpět na rameno. Co mi vadí, když s ním chodím po vesnici, ostatní mají různé narážky, například když šel kolem mě chlap se psem tak řekl ať mi nezmrzne, a já mu na to řekl že tenhle papoušek vydrží větší zimu než ten jeho čokl. Takových je bohužel víc, ale už jsem si zvykl... a myslím že moje korela také.
Pokud se rozhodujete o koupi kšír tak se podívejte na tento odkaz. Je to sice dražší záležitost ale dlouho vydrží...
http://www.rajpapousku.cz/ksiry-a-set-pro-trenink-letu-pro-papousky/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.225
Dobrý den, reaguji za Váš dotaz ohledně kšír na papoušky.
Naleznete je na http://www.rajpapousku.cz/ksiry-a-set-pro-trenink-letu-pro-papousky/
Můj papoušek se na ně dlouho učil, ale zvykl si a navíc to není týrání, jen se musí začít s učením na ně do jednoho roku, jinak pak si papoušek už těžko zvyká na změny a bude to brát jako trest. Dejte mu něco dobrého pokaždé, když ho na to budete zkoušet, hlavně to chce trpělivost a nenutit ho, nechat ho s vodítkem prvně několik dní jen seznámit a pak teprve zkoušet každý den ustavičně. Kšíry jsou sice docela drahé a letáček není v českém jazykce, ale kup určitě stojí za to. Mějte pěkný den a nečtěte komentáře ostatních. Deset lidí, deset jiných pohledů na věc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.240
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kanára? Vy ste se asi zbláznili! Velikosti jsou od andulek až po velké ary. Nemyslím si, že kšíry jsou k zahození, sám je používám na korelu. Ze začátku se jí do toho nechtělo ale stačí to dělat delší dobu a půjde to už dobře. Jediné mínus je to, že když s ním vylezu ven tak začne řvát, po chvíli je ale zticha. Teď to má docela rád a nosím ho ven každou chvilku... A ještě jedno - nevím jak u vás všech, co máte kšíry, ale můj papoušek když je má na sobě tak nikam nelítá. Sedí mi na rameni a když ho kamkoliv položím okamžitě mi letí zpět na rameno. Co mi vadí, když s ním chodím po vesnici, ostatní mají různé narážky, například když šel kolem mě chlap se psem tak řekl ať mi nezmrzne, a já mu na to řekl že tenhle papoušek vydrží větší zimu než ten jeho čokl. Takových je bohužel víc, ale už jsem si zvykl... a myslím že moje korela také.
Pokud se rozhodujete o koupi kšír tak se podívejte na tento odkaz. Je to sice dražší záležitost ale dlouho vydrží...
http://www.rajpapousku.cz/ksiry-a-set-pro-trenink-letu-pro-papousky/
Pokud dělá někdo tyhle kšírový excesi u sebe na zahradě a je přesvědčený, že to jinak být nemůže, prosím. Ale jakmile začne někdo běhat s ptákem, který má kšíry, po vesnici nebo po městě, tak to zavání vytahováním "podívejte co já mám a vy ne" Ono by se mohlo klidně stát, že někde vylítne pes šílenec, Jak to dnes už bývá, a sežere vás i s ptákem. Vždyť kolik tak bylo pokousaných lidí. Chodit někde s ptákem na kšírách mezi lidma mně připadá, že dotyčný by si měl dát mokrej hadr na hlavu. Možná že za chvíli budeme chodit s kšírama i venčit rybičky do řeky aby si líp zaplavaly. Taky mám mazla amazoňana. Doma má prostornou voliéru a na zahradě, abysme mohli být spolu nedávám kšíry jemu , ale nechala jsem zhotovit voliéru na létání, tam mám stolek a židli a místo abych věznila ptáka na kšírách vězním se u něj ve voliéře. Je to pro něho přirozenější než ho někde držet na provázku nebo pouštět jako draka. Jenže ona ta voliéra vyjde holt na pěkný prachy víc jak ty kšíry. Tak si musí každej rozmyslet co pro toho svého papoucha udělá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.28
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
MOc děkuji
vykašli se na něj, já mám kšíry na žakovi, a jsem si jistěšjí že mi pak z té zahrady neuletíííí,,,,,,,papouškovi stačí málo lekne se a je v prdeli i když je ručně dokrmený
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.194
Jak přichází teplo a hezké počasí, otázka kšír se vrací. Nechci to zatracovat ani chválit, žel můj žako na ně zvyklý není a nevím, jestli by se to někdy podařilo - bude mu rok.
To, na co ale chci upozornit je kvalita materiálu. Minule jsem zde na ifauně viděla inzerát s foto asi doma vyráběných kšír. Jednoduchých, možná i funkčních, to nevím. Jedno ale vím jistě - s jednoduchou karabinkou, s níž jsou prodávány, jsou strašně rizikové - je umístěna na hrudi papouška a takový žako ji otevře než napočítáte do pěti. A vím, o čem mluvím, můj bez problému otevře podstatně pevnější. Takže pozor na karabinky v dosahu zobáku! Mezi hledanými uprchlíky je i žako se kšírami.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak takovou blbost může napsat jen člověk kterej nemá doma ochočeného papouška
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi žijete někde jinde nebo už jste se snad někde dočetl že si nějakej okšírovanej papoušek něco zlomil? Tby se musel polámat i bez kšír protože s kšírama přistává zrovna tak jako bez nich kšíry mu v tom vůbec nebráněj. Zdá se mě že pokud vy chováte nějaké ptáky tak jen na výdělek ale určitě ne pro radost tak tu radost mět doma ochočeného papouška a chodit s ním i na procházku nikomu nezakazujte. je to věcí každého ze svobodné vůle zda si ho okšíruje nebo ne. To vaše zakazování je asi pozůstatek minulého režimu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.213
Já svému senegalci kšíry dávám a vodím ho ven. Skvěle si to užívá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.6
Ksiry muze dat ptakovi jen ten co neni a nebyl nikdy chovatel ptactva Je to pitomost Muze to delat jen vul Takovy vul co ty ksiry vymyslel Zbohem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.88
Mam doma rucne dokrmeneho alexandra maleho ktereho jsme naucili na ksiry uz od malicka takze na ksiry je zvykli a venku si to s nami uziva vubec to neni tyrani je s nami rad venku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.88
Mam doma rucne dokrmeneho alexandra maleho ktereho jsme naucili na ksiry uz od malicka takze na ksiry je zvykli a venku si to s nami uziva vubec to neni tyrani je s nami rad venku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.88
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.88
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.8
Nečetla jsem celou diskuzi,viděla jsem na FB v "papoušci" kšíry na korele,a objednala jsem si je pro agáče.Možnost vzít papouška do přírody bez rizika že mi ulítne je super.
Roman K.

XXX.XXX.121.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi žijete někde jinde nebo už jste se snad někde dočetl že si nějakej okšírovanej papoušek něco zlomil? Tby se musel polámat i bez kšír protože s kšírama přistává zrovna tak jako bez nich kšíry mu v tom vůbec nebráněj. Zdá se mě že pokud vy chováte nějaké ptáky tak jen na výdělek ale určitě ne pro radost tak tu radost mět doma ochočeného papouška a chodit s ním i na procházku nikomu nezakazujte. je to věcí každého ze svobodné vůle zda si ho okšíruje nebo ne. To vaše zakazování je asi pozůstatek minulého režimu.
Ano naprostý souhlas, zdejší negativisti jsou rejpalové.. i ty psy někdo zprvu musel přesvědčit a "týrat" aby je měl na vodítku... Nechte prosím už těch zbytečných řečí a zamyslete se pořádně než něco napíšete... každé "domácí" zvířátko bylo nejprve divoké a postupně se přizpůsobovalo lidským potřebám, nyní bych řekl, že opravdoví milovníci zvířat se snaží přizpůsobit těm zvířátkům a proto se jim snaží dopřát více volnosti více pohybu atd. /samozřejmě dokrmení papoušci jsou přesně jako ti pejskové, jsou závislí na svém majiteli a proto s ním chtějí být neustále/, který je pro ně přirozený a ne stále na vodítku, jak to často vídám. Lidi z města si můžou klidně zajet či zajít s pejskem mimo přelidněnou zónu a pejsek se krásně a hlavně rád vydovádí bez vodítka. I např.v městském parku pokud máte psa vychovaného problém nebude, ovšem už se může právě vyskytnout ten problém, že tam bude někdo se psem nevychovaným a je na problém zaděláno, kor když je tu vzrůstová převaha.Ten kdo se rozhodne pořídit domácího mazlíka by na toto měl myslet před jeho koupí a netýrat pak zvíře tím, že ho zavře doma klidně na 12 hodin a jde do práce atd. tohoto se ale nikdy nedocílí, protože co člověk to rarita. No určitě sem přidávám polínko do ohně těm, co se drží starých zvyklostí a novým se přizpůsobit nechtějí a raději vše očerní, aniž by to zkusili, ale pro ty kdo chtějí pro svého mazlíka něco udělat, čiňte tak a nenechejte se odradit. Pěkný den přeji.
Vsudejsembyl

XXX.XXX.32.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Melete tady jenom kraviny.
Nevydržím to a přidám se. Mám žaka sama jsem si ho ručně dokrmila od 10-ti dnů, je to fixovaný miláček a prakticky dítě. Na kšírky byl zvykán od mala a ve to vše v pořádku, doma má klec venku voliéru kterou nemá rád, nejraději chodí se mnou. pro jistotu aby neuletěl ně něco se mu nestalo tak má kšírky. Necítím se jako tyran a kdo to tvrdí asi neví jak vypadá týrané zvíře.
Jinak jsem chovatel chovám papoušky a kanárky ve voliérách s výletem, ty bych na kšírky nikdy nezvala protože nemají takový vztah k lidem a nejsou na ně zvyklí je třeba tyto věci hodně rozlišovat.
Zdravím, diskusi jsem nečetla, je to na mě moc dlouhé. Jen bych se chtěla podělit. Letos v Itálii jsme bydleli nad pánem, co měl žaka a dogu. Měla jsem možnost je pozorovat z balkonu. Nebudu se rozepisovat, jak jejich krásné soužití probíhalo, tak jen k těm kšírám. Papoušek, jakmile viděl, že se rodinka chystá na procházku, vždy "došel" pro kšíry, do kterých se sám snažil dostat. Bylo to hodně srandovní. Páník mu pak kšíry nandal a odcházeli všichni na procházku po pláži. Fakt pěkný pohled. Takže ne že bych byla úplný příznivec kšír, ale když je na ně papoušek typově vhodný (asi rozele bych je nedávala), učí se na ně od malička, má jejich nošení spojeno jen se samým pěkným, tak pak proč ne.
Tak pokud do toho jdete, rovnou přejdu k věci.
Důležité je jakou máte s ptáky vybudovanou důvěru. Tedy co všechno si k nim můžete dovolit. Pokud si koupíte ty správné kvalitní kšíry, co něco vydrží, tak je u nich instruktážní CD. Doporučuji vám si jej pozorně projít. Je to sice v angličtině, ale i z videí je více než jasné, že tomu předchází minimálně týdenní intenzivní trénink. Pokud jím papoušek úspěšně projde, je vhodným adeptem pro nasazení kšírů.
Nejlepší forma metody je pozitivní trénink pomocí pamlsků. Snažší je to u mladých dokrmovaných ptáků, ale ani tam to nelze podcenit. Někteří chovatelé ptáků mazlíčků již na tuto poptávku reagují i tím, že to učí už mláďata (u nás trochu ještě scifi, ve světě běžné).
Nejdříve se přesvědčte, jestli jsou ptáci natolik kontaktní, že ochotně tolerují to, že na ně saháte. Výcvik se začíná od drbání na hlavě které většina mazlíčků miluje a bere jako odměnu. Pak přejížděním od zobáku přes oči, pokud to snášejí, odměňte. Přidejte postupně hlazení zad. Když vydrží odměňte, nacvičte několikrát. Pokud úspěšně, pokračujete probíráním peří na břiše a pak sahání pod křídla, a pak opatrné zvedání křídel, pokud se jim to nelíbí, ustupte a jděte o krok zpět. Pokud to vydrží odměňte. To by jste měla cvičit nejméně týden (vlastně to můžete vyzkoušet ještě před nákupem kšírů). No je to velmi stručně, ale tak nějak funguje pozitivní trénink. Je to metoda, kterou znají jak pejskaři, tak profesionální cvičitelé divokých zvířat. Mnozí z nich pracují také s klikrem. A mnozí kšíry používají přechodně i kvůli tréningu volného létání. Jsou o tom knížky i weby.
S kšíry je nejdříve seznamte. Třeba je přehoďte přes bidlo a nechte je prozkoumat, hrát si s nimi. Jen dávejte pozor, zda-li je nezačnou kousat.
Pokud Ok. Pak teprve příjde trénink nasazování. Nejdůležitější je hlava. S kontaktním mládětem milující drbání (zvláště kakaduové, arové) lze na to jít opět přes drbání na hlavě. Jiný způsob pro již chytřejší odrostlejší méně důvěřivé jedince (typu amazoňan, žako i ten váš) bych zkusila nejdříve projít velkým okem kšíru na pamlsek. Pak použít malý otvor, kudy prostrčí hlavu. Podotýkám, že pták ji tam musí strčit dobrovolně-tedy že se mu to vyplatí-tj.-pamlsek, procházka. Dokud nezvládne hlavu, nepokračujte dál! Pokud se něco nepovede, je lepší trénink přerušit. Zkusit druhý den, prostě jít na zpět. Násilím se to jen pokazí. Trénink ptáků vyžaduje největší cit a trpělivost. Trénujte i v zimě, i když nikam nepůjdete.
Tak pro zatím by to snad stačilo.
Třeba se někdo taky podělí se svými zkušenostmi. A těším se, jak vám to půjde.
Vsudejsembyl

XXX.XXX.91.119
aymy
napsal(a):
Tak pokud do toho jdete, rovnou přejdu k věci.
Důležité je jakou máte s ptáky vybudovanou důvěru. Tedy co všechno si k nim můžete dovolit. Pokud si koupíte ty správné kvalitní kšíry, co něco vydrží, tak je u nich instruktážní CD. Doporučuji vám si jej pozorně projít. Je to sice v angličtině, ale i z videí je více než jasné, že tomu předchází minimálně týdenní intenzivní trénink. Pokud jím papoušek úspěšně projde, je vhodným adeptem pro nasazení kšírů.
Nejlepší forma metody je pozitivní trénink pomocí pamlsků. Snažší je to u mladých dokrmovaných ptáků, ale ani tam to nelze podcenit. Někteří chovatelé ptáků mazlíčků již na tuto poptávku reagují i tím, že to učí už mláďata (u nás trochu ještě scifi, ve světě běžné).
Nejdříve se přesvědčte, jestli jsou ptáci natolik kontaktní, že ochotně tolerují to, že na ně saháte. Výcvik se začíná od drbání na hlavě které většina mazlíčků miluje a bere jako odměnu. Pak přejížděním od zobáku přes oči, pokud to snášejí, odměňte. Přidejte postupně hlazení zad. Když vydrží odměňte, nacvičte několikrát. Pokud úspěšně, pokračujete probíráním peří na břiše a pak sahání pod křídla, a pak opatrné zvedání křídel, pokud se jim to nelíbí, ustupte a jděte o krok zpět. Pokud to vydrží odměňte. To by jste měla cvičit nejméně týden (vlastně to můžete vyzkoušet ještě před nákupem kšírů). No je to velmi stručně, ale tak nějak funguje pozitivní trénink. Je to metoda, kterou znají jak pejskaři, tak profesionální cvičitelé divokých zvířat. Mnozí z nich pracují také s klikrem. A mnozí kšíry používají přechodně i kvůli tréningu volného létání. Jsou o tom knížky i weby.
S kšíry je nejdříve seznamte. Třeba je přehoďte přes bidlo a nechte je prozkoumat, hrát si s nimi. Jen dávejte pozor, zda-li je nezačnou kousat.
Pokud Ok. Pak teprve příjde trénink nasazování. Nejdůležitější je hlava. S kontaktním mládětem milující drbání (zvláště kakaduové, arové) lze na to jít opět přes drbání na hlavě. Jiný způsob pro již chytřejší odrostlejší méně důvěřivé jedince (typu amazoňan, žako i ten váš) bych zkusila nejdříve projít velkým okem kšíru na pamlsek. Pak použít malý otvor, kudy prostrčí hlavu. Podotýkám, že pták ji tam musí strčit dobrovolně-tedy že se mu to vyplatí-tj.-pamlsek, procházka. Dokud nezvládne hlavu, nepokračujte dál! Pokud se něco nepovede, je lepší trénink přerušit. Zkusit druhý den, prostě jít na zpět. Násilím se to jen pokazí. Trénink ptáků vyžaduje největší cit a trpělivost. Trénujte i v zimě, i když nikam nepůjdete.
Tak pro zatím by to snad stačilo.
Třeba se někdo taky podělí se svými zkušenostmi. A těším se, jak vám to půjde.
Dekuji za pekny vecny prispevek. Jen tu dodam - mame maleho papouska, o ksirkach uvazujeme, pokud by je papousek (mnisek) snesl. Zatim jej jeste dokrmujeme, ale trenujeme drbani, hlazeni, sahani pod kridla (papousek je sam zveda a nechava se drbat). Zkousime jej pokladat na zada a hladit a drbat...pomalu a vzdy jen na kratkou chvili dokud vidime, ze mu to neni neprijemne. Jak rikate - clovek musi byt nesmirne trpelivy.
O ksirkach uvazujeme proto, ze casto jezdime k rodicum na vesnici do domku se zahradkou, na odpoledne...a papousek by mohl takto snadno jezdit s nami. Jiz ted se mnou cestuje do prace, neni lekavy, neboji se dalsich lidi. Nic mu nenutime, pomalu mu vse ukazujeme a jsme s nim, duveruje nam a viditelne se pak cizich veci neboji.
Cetl jsem tu nektere az hulvatske a urazlive prispevky na majitele ochocenych papousku, co chteji nebo snad jiz pouzivaji ksirky. Nektere mne tedy opravdu zvedly ze zidle. Nic neni cernobile a pokud je vazba a duvera mezi papouskem a majitelem, papousek se tesi na na venkovni aktivitu...nevidim duvod to odsuzovat.
Chodíme jak před barák, tak na hristě, kde potrénujeme. A samozřejmě i na výlety, a dokonce i na srazy. Někteří znamí s nimi i kempují, jezdí s karavany a traví tak dovolené. Je to živ. styl, který vyhovuje i papouškům.
Abych ještě uvedla na pravou míru pojem z předchozího příspěvku. Pozitivní trénink se jmenuje správně "trénink pozitivním posilováním". To ťukání je někdy únavné, lehce jsem to zkrátila. Tak se omlouvám všem, co to znají pod tímto pojmem.
Kincl
napsal(a):
Dotaz pro lidi co používají kšíry. Ptám se jen pro info, pokud teda máte papouška na kšírách a je ochočený, chodíte s ním i třeba do lesa nebo někam dál než za barák? :).
Jestli jste za barákem nebo dál je přece jedno. Když je pták navyklí, není co řešit. Coural jsem s ním dlouho venku, vozil ho v autě a pod.
majkamata

XXX.XXX.69.216
Já jsem vychovala spoustu papoušků a naučila na kšírky a papouskovi nezustanou na pořád, ale je to příprava pro volné lety papoušků.
majkamata

XXX.XXX.69.216
Paní učím papoušky na kšírky, pokud máte dotaz klidně pište na majl majkamata@gmail.com.
Dobrý den, podle mě jsou Kšíry pro papoušky velmi dobrá věc.
Můžete takto papouškovi umožnit jít ven na čistý vzduch,
a Díky nim se pak papoušek naučí létat k vám i venku.
A potom muže jít i navolno, přecejenom si myslím že spoustu z vás ví o volném letu papoušků.
Například od Zdeňka Krňávka, Jana Matouška, Přemysla Johnan atd.
Já za sebe dávám Kšírám pro papoušky palec nahoru. :).
Příspěvky jsou zajímavé, ale velice diskutabilní, už to, že papouška chováte v kleci je proti přírodě, takže kšíry, když mohu být s papouškem i při práci na zahradě, proč ne. Co je pro něho lepší se bohužel nemůžeme zeptat a výzkumy na dané téma taky neprobíhají.
Takže, ať se zařídí každý podle svého nejlepšího přesvědčení a když si papoušek nebude stěžovat a ni vytrhávat peří, ale třeba tomu majiteli na rameni při plení zahrady žvanit, tak ať je
používá. Spokojeni budou oba.
Mimichodem, taky o tom uvažuji, protože hodně času trávím prací na zahradě.
Ta co zatim nemá pap

XXX.XXX.153.28
Proboha lidi ten člověk chtěl vědět vaše zkušenosti o ksirech a ne váš názor.
mám moc ráda papušky

XXX.XXX.146.1
Já mám doma roselu penant a vůbec mě neposlouchá a já jsem přemýšlela koupit kšíry, abych ho naučila poslouchat.
Prosím já bych se chtěla zeptat jestli jsou moc škodlivé?
mám moc ráda papušky

XXX.XXX.146.1
Já mám doma roselu penant a vůbec mě neposlouchá a já jsem přemýšlela koupit kšíry, abych ho naučila poslouchat.
Prosím já bych se chtěla zeptat jestli jsou moc škodlivé?
www.dexi

XXX.XXX.150.111
Ale houby týrání... vidím, že tady pán se nudí a dává příspěvky tam, kde nemá co dělat a vůbec neví, která bije a o chovatelství takových mazlíčků nemá ponětí ( něco jiného je, když má někdo chov ve venkovních voliérách a nemá tak blízký a citový vztah s každým jedincem)...takový papouščí mazlíček, který je s vámi celý den a nehne se od vás, tak ho nikdo rozumný nenechá doma a chodit na procházku s klecí...nooo potěš pánbůh, to by vám poděkoval...kšírky nejsou pro týrání, ale aby papoušek mohl ven a když se ručně dokrmí a od mala se po chvilkách na ně učí, tak je s majitelem neustále...můj papoušek když vidí, že jdeme ven, sám si kšírky donese a těší se na procházku a pak se prolétne i bez nich...kšírky slouží hlavně proto, aby se něčeho nelekl a nevlétl tam, kam by nechtěl... takže než příště půjdete na net na nějaký pokec, tak si něco napřed nastudujte a pak raďte vy radile !...
www.dexi

XXX.XXX.150.111
Prosím vás, kšírky neslouží na to, aby papoušek poslouchal, kdo vám to poradil ?!?!... kšírky se dávají od mala, když si majitel s láskou mládě dokrmuje a dávají se pouze na chvilku, aby si pomalu zvykal a když je větší, tak po nandání kšírků musí papoušek vidět, že se s ním přemístíte ven a viděl a pochopil, že je má proto, že s ním jdete ven...nééé proto, aby v nich byl chudák celý den doma...to je potom týrání...to raděj papouška nemějte a minimálně si půl roku studujte na netu papoušky a jak se k nim chovat !
mám ráda papušky

XXX.XXX.146.1
Já mám doma roselku dokrmovala jsem ji a je ji tak zrovna půl roku a ona je teď na mě úplně zlá kouše a já jsem si koupila kšírý a byla truchu vztekla nechala jsem ji je asi tak max.5 minut, myslíte že by se na nich naučila kdybych ji do roku je dávala každý den na 5 minut ?
Pedem děkuji za odpověď a Hezký den.
BaraaRoky

XXX.XXX.185.61
Mohu se zeptat jestli někdo neprodává kšíry
na papouška zpěvavého? Potřebovala bych
ho koupit levně
BaraaRoky

XXX.XXX.185.61
Mohu se tě zeptat kde jsi koupila kšíry na korelu?
jakub-5685

XXX.XXX.169.247
Kšírky papouškovi neubližuji ani netrápí pouze ho to jistí že když se lekne sřeba sekačky kterou soused nastartoval tak neuletí a nemusí se stresovat zbytečným létáním po Praze (nebo jiném městě či vesnici)...
Elam

XXX.XXX.194.232
Výstižný a rozumný názor od pana Mirka. Kšíry též nepoužívám ale nemám s nima problém.
Ranyna

XXX.XXX.33.227
A nebo papoušky naučte na volné létání prvně doma a pak venku prvně papoušky s kleci dávejte ven ať si zvyknou na to jak to tam venku vypadá a a jestli vás doma poslouchají ne příletnuti tak proč to nezkusit venku a jak taky nějací chytrolini tvrdí že ksiry je týrání a tak dále a týrání není že jsou zavření v kleci? Prosím vás nebojteaj amm korelu a tu jsem měla ani ne 3 měsíce a pustila jsem ji na volno a Přiletěla takže se nebojte 😀
Stella_

XXX.XXX.138.196
Jak tak čtu tuhle "válku", ráda bych také něco napsala. Papouška mám doma - pyrurku. S kšíry je úplně v pohodě, nechá si je v klidu nasadit. Když se chce prolétnout, vodítko je dělané z gumy, takže až je na konci vodítka, lehce ji to táhne zpátky a přiletí - takže vodítko brání jakémukoli ublížení. Už ji mám takto 5 let, zvykla si na kšíry tak moc, že sama pak doma škemrá o procházky - nosí mi kšíry a pak s nimi lítá ke vchodovým dveřím.
Závěrem - je nutno si o tom dost přečíst, vybrat kvalitní kšíry a vodítko aby nedošlo ke zranění papouška. A ne každý papoušek si je nechá nasadit, je to o povaze :)
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Ahoj, KŠÍRKY-stále vděčné tema!
poprosím, kdo sem zabrousí, jaké máte konkrétní zkušenosti s těmito-jsou pružné, nestahují se- spokojenost?
na žAKA - DÍKY MOC!!!! https://www.mall.cz/hracky-pro-papousky/parrotclub-ksiry-pro-papousky-na-letani-100095787178?tab=discussion
Již se těšíme ven, ale ty utahovací mi přijdou horší, moc prosím za zkušenost!!