Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

22.1.2009 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.154

Dobrý den, máme doma andulku je stará ani ne 2měsíce vzatá z budky je krásně ochočená a důvěřivá. Nevím jestli je to samec nebo samice protože je to lutino. Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s učením "mluvení" u andulek. Jak dlouho bychom se měli snažit ji to učit a kdy už to přestává mít smysl. Nikde jsem se nedočetl jak by to učení mělo probíhat. Vždycky když sedí na prstě opakujeme jí jméno, je dvojslabičné a krátké. Tahle snaha trvá už přes 10dní a zatím se neozval ani náznak. Jestli máte někdo s tímto zkušenosti napište prosím. Díky

Neregistrovaný uživatel

22.1.2009 14:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.244

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, máme doma andulku je stará ani ne 2měsíce vzatá z budky je krásně ochočená a důvěřivá. Nevím jestli je to samec nebo samice protože je to lutino. Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s učením "mluvení" u andulek. Jak dlouho bychom se měli snažit ji to učit a kdy už to přestává mít smysl. Nikde jsem se nedočetl jak by to učení mělo probíhat. Vždycky když sedí na prstě opakujeme jí jméno, je dvojslabičné a krátké. Tahle snaha trvá už přes 10dní a zatím se neozval ani náznak. Jestli máte někdo s tímto zkušenosti napište prosím. Díky

Dobrý den, pokud je ručně dokrmená nebo od mala zvyklá na lidi tak může mluvit třeba za měsíc. Pokud budete mít doma ještě jiného papouška tak to může trvat třeba rok.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2009 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.87

10 dní??? Buďte úplně v klidu, andulka může začít mluvit za rok i za rok a půl, musíte se ale jejímu učení -mluvit- věnovat stále velmi intenzivně. Většinou to lidi přestane po pár měsících bavit a je konec. Když vydržíte může začít mluvit, ale bohužel taky nemusí. A jestli mluvit začne pak začne opakovat nejen to slovo které jste jí naučili, ale všechno co po celou dobu odposlouchala. Nenuťte jí ale více slov než jedno dvě, třeba její jméno a pozdrav, tak deset minut a za hodinu znova, aby se neunavila , nebo jí přestane učení bavit a už se vám nebude chtít věnovat, protože se pořád vnucujete. Je toho hodně co by se k mluvení dalo napsat, ale bylo by to na celou stránku. TROPICAL EDEN

sanchez

3.1.2020 03:20
sanchez

XXX.XXX.13.189

Dobrý den, máme doma taky andulku je to samec je to rok starý máme ho 2 dny za jak dlouho se naučí mluvit a kolik slov chtěly by sme vědět jak nato děkuji předem

3.1.2020 10:25
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Trpělivost přináší růže. Záleží také na jedinci, jaké má k mluvení vlohy. Jedna se naučí celé věty, druhá dvě tři slova. Hlavně to nevzdávat.
Moje tchýně mívala andulku, ta kecala celý den. Byly na tom s paničkou naprosto shodně. Když jsme přijeli, hned na mě Pepíku kafíčko.

3.1.2020 14:19
atobajus

XXX.XXX.195.189

Asi jsem v tomhle jiný, ale od začátku co mám doma nějaké papoušky a to je už 42 let, jsem nikdy netoužil po tom, aby některý mluvil. Lidkou řeč slyším všude kam přijdu a tak mám raději přirozené zvukové projevy ptáků, které mi jsou daleko příjemnější.

3.1.2020 14:49
eli22

XXX.XXX.58.41

sanchez napsal(a):
Dobrý den, máme doma taky andulku je to samec je to rok starý máme ho 2 dny za jak dlouho se naučí mluvit a kolik slov chtěly by sme vědět jak nato děkuji předem

Mluvit se naučí, pokud jí nebudete učit mluvit.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2020 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

eli22 napsal(a):
Mluvit se naučí, pokud jí nebudete učit mluvit.

Nerad opravuji,ale nemělo být raději-Mluvit se naučí,pokud jí budete učit mluvit- nebo-Mluvit se nenaučí, pokud jí nebudete učit mluvit?

4.1.2020 11:22
eli22

XXX.XXX.58.41

Nerad opravuji,ale nemělo být raději-Mluvit se naučí,pokud jí budete učit mluvit- nebo-Mluvit se nenaučí, pokud jí nebudete učit mluvit?

Nene, myslela jsem to přesně tak, jak jsem napsala. A myslím to vážně. Tím ovšem nemyslím, že by se na papouška mluvit nemělo, právě naopak.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2020 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

eli22 napsal(a):
Nene, myslela jsem to přesně tak, jak jsem napsala. A myslím to vážně. Tím ovšem nemyslím, že by se na papouška mluvit nemělo, právě naopak.

Tak teď myslím,že mě to vážně hlava vůbec nebere.

4.1.2020 14:21
eli22

XXX.XXX.58.41

Tak teď myslím,že mě to vážně hlava vůbec nebere.

Fakt ne? Myslím tím, že nemá cenu sedět u klece a stokrát opakovat nějaké slovo jako trou.a. Jak se říká, aby se naučil papouškovat. Nikdy jsem to nedělala a všichni papoušci od andul přes mníšky, pyrury, senegala mluvili. A třeba náš mníšek mluví spoustu slov, ale neříká je jednotlivě, ale skládá věty k té konkrétní situaci. To pak má smysl. Andulky běžně štěkaly a mňoukaly, což je člověk taky neučí. Samozřejmě ne každý jedinec je stejně nadaný. Možná jsme a máme jen štěstí.

18.1.2020 07:56
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Nikdy jsem andulky nechoval z důvodu degenerovaných odchovů a pro hlučnost těchto ptáků...Nikdy mne také nenapadlo že by tito ptáci a také jiní měli "mluvit",nechápu proč?Vždycky jsem si myslel že chovatel je ten,který se snaží vytvořenými podmínkami umožnit ptákům zplodit potomky a učit se od nich pro další generace...jako projev přirozené kultivace esteticky založeného jedince!Papoušek patří na bidlo a nikoliv na rameno majitele,jeho ochočování jej připravuje o přirozené instinkty a není vyloučen ani syndrom traumatu absence jeho vlastního druha s podružnými zdravotními dopady!Ptáci nemohou za mizerné mezilidské vztahy a jejich zatahování do jejich problémů,nemohou suplovat oddanost životního druha a jeho netoleranci jako důvod pro uzurpování jiného tvora který se nemůže bránit....Jediným řešením /ale ne v nezdravé společnosti/je respektovat živého tvora v jeho přirozenosti a nekomplikovat mu život našimi mindráky a komplexy,za které ptáci nemohou!I přes domestikaci jsme jim sebrali svobodu a to je dostatečným důvodem k tomu,abychom jimi nadále nemanipulovali...a neurčovali jim formou násilí místo,kam nepatří! Řimák

19.1.2020 09:48
eli22

XXX.XXX.58.41

Birdsong napsal(a):
Nikdy jsem andulky nechoval z důvodu degenerovaných odchovů a pro hlučnost těchto ptáků...Nikdy mne také nenapadlo že by tito ptáci a také jiní měli "mluvit",nechápu proč?Vždycky jsem si myslel že chovatel je ten,který se snaží vytvořenými podmínkami umožnit ptákům zplodit potomky a učit se od nich pro další generace...jako projev přirozené kultivace esteticky založeného jedince!Papoušek patří na bidlo a nikoliv na rameno majitele,jeho ochočování jej připravuje o přirozené instinkty a není vyloučen ani syndrom traumatu absence jeho vlastního druha s podružnými zdravotními dopady!Ptáci nemohou za mizerné mezilidské vztahy a jejich zatahování do jejich problémů,nemohou suplovat oddanost životního druha a jeho netoleranci jako důvod pro uzurpování jiného tvora který se nemůže bránit....Jediným řešením /ale ne v nezdravé společnosti/je respektovat živého tvora v jeho přirozenosti a nekomplikovat mu život našimi mindráky a komplexy,za které ptáci nemohou!I přes domestikaci jsme jim sebrali svobodu a to je dostatečným důvodem k tomu,abychom jimi nadále nemanipulovali...a neurčovali jim formou násilí místo,kam nepatří! Řimák

Tak já je chovala před takovými třiceti, čtyřiceti lety naposled, kdy ještě chovy nebyly tak virově zamořené a zdegenerované jako teď. A co se týče mluvení, tak mluvily a štěkaly (po psech) skoro všechny a nevím, jak bych jim v tom bývala mohla zabránit. Jinak s Vaším příspěvkem souhlasím, byť je hodně radikální. Ale je to tak.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík