Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.78
Dobrý večr,bude pro párek rozel vhodná klec D 170,V 80 a Š 90?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
alepson 3x2x1m
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
alepson 3x2x1m
To stačí v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozela není klecový pták.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozela není klecový pták.
na rosely je to žalostně málo. pokud můžete dejte je do voliery aspoň 3m dlouhé a 1m široké jak píše v předchozím příspěvku pokud by se jednalo o roselu penant tak té bych dal tu délku i 4m
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
na rosely je to žalostně málo. pokud můžete dejte je do voliery aspoň 3m dlouhé a 1m široké jak píše v předchozím příspěvku pokud by se jednalo o roselu penant tak té bych dal tu délku i 4m
a co třeba 6 metrů:?
víte spousty chovatelů tu řeší velikosti volir pro dane papoušky a taky je tu spusty rozepří jestli je voliera mala nebo velká, víte co jsou to optimalní podmínky? dokážete to někdo definovat? znám chovatelé kteří mají pap.královské v 10m volierach o vysce 4m a šířce 3m a neodchovávají, pak znám chovateele kterí je mají ve 3 metrech a rocne ma vzdy odchov bez problmu, velikost voliry není vždy podstatná pro úspěšné hnízdění zálezi na idnividualite a povaze pap, jde o to aby v ní pták nebyl příliš stísněný a aby nebyly voliéry extrémě malé, proto si bohatě myslím že pro rosely pestre stačí na delku i dva metry a královákům bude uplne vyhovovat dlka 3,5m.
optimální podmínky jsou ty kde je pap.schopen reprodukce a bezproblemoveho odchovu mladých a tam kde jsou schopny zivota
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.35
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
víte spousty chovatelů tu řeší velikosti volir pro dane papoušky a taky je tu spusty rozepří jestli je voliera mala nebo velká, víte co jsou to optimalní podmínky? dokážete to někdo definovat? znám chovatelé kteří mají pap.královské v 10m volierach o vysce 4m a šířce 3m a neodchovávají, pak znám chovateele kterí je mají ve 3 metrech a rocne ma vzdy odchov bez problmu, velikost voliry není vždy podstatná pro úspěšné hnízdění zálezi na idnividualite a povaze pap, jde o to aby v ní pták nebyl příliš stísněný a aby nebyly voliéry extrémě malé, proto si bohatě myslím že pro rosely pestre stačí na delku i dva metry a královákům bude uplne vyhovovat dlka 3,5m.
optimální podmínky jsou ty kde je pap.schopen reprodukce a bezproblemoveho odchovu mladých a tam kde jsou schopny zivota
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže papoušek není slepice která také snese vejce v kotci.Papoušek by měl mít možnost proletu což ve dvou metrech pro rozely asi nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.34
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže papoušek není slepice která také snese vejce v kotci.Papoušek by měl mít možnost proletu což ve dvou metrech pro rozely asi nebude.
Odchovávám papoušky 35 let mám zkušenost, že všechny druhy papoušků mají nejlepší odchovy v menších voliérách. Pokud má chovatel možnost většího prostoru jsem provětší, ale né nadměrné voliéry.Začal jsem s austrálií a chovám amazonky, amazoňany a africké druhy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.121
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odchovávám papoušky 35 let mám zkušenost, že všechny druhy papoušků mají nejlepší odchovy v menších voliérách. Pokud má chovatel možnost většího prostoru jsem provětší, ale né nadměrné voliéry.Začal jsem s austrálií a chovám amazonky, amazoňany a africké druhy.
Já choval králováky ve voliéře 6x3x2,5 a ani ťuk, prodal jsem je a nový chovatel je dal do 3x1x2 a letos mají mladý, to samé s kouřovýma - když jsem je kupoval, dal jsem je do klece 1,5 x 1x 1x a do týdne seděli a odchoavali 3 mladý...pak jsem je dal do 6 x 1x 2,5 a sezóna v trapu...
nyní mám rozely pestré a měl jsem žlutohlavé v těch prostorech a nic, páry rozel, které mám v klecích 2x1x1 sedli letos podruhý a už tam pípají mladí..tak co je pravda? To asi zjistí sám chovatel, jaké prostory pro papouchy vyhovují... Alex. malý v kleci 1,8x1x1a letos 4 mladý. fanda
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem zastáncem pokud možno co největších voliér (samozřejmě v rámci možností). Na papoušky je daleko lepší pohled. Pokud je člověk nemá skutečně jen na množení. Dovolím si potvrdit názor, že v menším chovném zařízení se odchovy paradoxně daří lépe.
Z vlastní zkušenosti: pár Senagalců jsem měl ve voliéře 3 x 1 x 2 a nic. Dal jsem je na radu do "skříně" 1,20 x 60 x 150 a v jedné sezóně měli 3 mladé za dvou hnízdění.....Letos jsou ve voliéře a hnízdění mají na háku
Byl jsem u člověka, který měl Amazoňany modročelé v kleci snad
1 x 1 x 1m drátěné i zespoda a ještě budku narvanou uvnitř a měl 3 mladé!!! Má proto někdo vysvětlení, nebo je to tak, že hnízdí jakoby proto, že nic jiného není možné dělat ??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem zastáncem pokud možno co největších voliér (samozřejmě v rámci možností). Na papoušky je daleko lepší pohled. Pokud je člověk nemá skutečně jen na množení. Dovolím si potvrdit názor, že v menším chovném zařízení se odchovy paradoxně daří lépe.
Z vlastní zkušenosti: pár Senagalců jsem měl ve voliéře 3 x 1 x 2 a nic. Dal jsem je na radu do "skříně" 1,20 x 60 x 150 a v jedné sezóně měli 3 mladé za dvou hnízdění.....Letos jsou ve voliéře a hnízdění mají na háku
1 x 1 x 1m drátěné i zespoda a ještě budku narvanou uvnitř a měl 3 mladé!!! Má proto někdo vysvětlení, nebo je to tak, že hnízdí jakoby proto, že nic jiného není možné dělat ??
Ano ,v podstatě máte pravdu.Vzhledem k tomu, že malým prostorem je jim potlačen veškerý volný pohyb, tedy i instinkt létání, hledání potravy apod,nezbývá jim nic jiného než plodit potomstvo kvůli zachování druhu.
Sonataaa

XXX.XXX.39.194
Mohla bych chovat rozelu pestrou v bytě?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pokud máte 3+1 tak v pohodě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas.
Pane, ale nelze srovnávat stepní rozely se senegalskými, amazoňani jsou něco podobného, ale ti by měli trochu létat, jinak z nich budou tlusté slepice. Pár senegalských mám v metrové kleci, roky odchovávají. Jistě by jim prolet venku prospěl. Mladým to v létě umožním.
Ať se ti kritici podívají v čem dnes chovají špčkivé výstavní andulky. Kolik se dožijí? Ale to už jsou vlastně domestikovaní jedinci. Dnešní kráva se taky nedožije věku stračeny prvorepublikového zemědělce. Ono není věchno černobílé.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano ,v podstatě máte pravdu.Vzhledem k tomu, že malým prostorem je jim potlačen veškerý volný pohyb, tedy i instinkt létání, hledání potravy apod,nezbývá jim nic jiného než plodit potomstvo kvůli zachování druhu.
Tak toto vaše zdůvodnění je velice zajímavé.
Měl li byste pravdu, byl by to jednoduchý recept na to, jak přimět ptáky ke hnízdění. Zatím jsem tuto teorii nikde nenašel, budu hledat.