Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.202
Dobrý den!Táta našel na zahradě vránu, nemůže létat, má asi zlomené křídlo.Mám volnou klec, tak jsme ji tam dali, ale nevím, čím ji krmit?Zrní asi nebude to pravé ořechové, nebo ano?Poraďte co jí dávat, jak jí pomoct?Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.110
Vrána je všežravec. Takže jakékoli zbytky- nekořeněné!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.99
Namočte kočičí granule. Může jemně krájené nebo mleté odřezky syrového masa, vaječnou míchanici... Pokud se nevzpamatuje tak by jste jí měli předat záchranné stanici nebo požádat o stanovení odchylného postupu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.65
Namočené granule pro pesky.
Lalalala

XXX.XXX.219.94
Dobrý den
Můj děda našel na zahradě vránu ale ne dospělou ale přišlo mi divné že se nás nebojí když jí děda s rukavicemi na rukou chytil tak se ani nesnažila utéct.. Nevíte jak se o ni jakkoliv postarat? a popř. naučí se létat sama?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den!Táta našel na zahradě vránu, nemůže létat, má asi zlomené křídlo.Mám volnou klec, tak jsme ji tam dali, ale nevím, čím ji krmit?Zrní asi nebude to pravé ořechové, nebo ano?Poraďte co jí dávat, jak jí pomoct?Díky
Mám vránu od mláděte 16 roků. Asi se budou mnozí divit. Můžete dávat vše. Zrní, maso, ovoce, zeleninu, vše co zbude ve voliéách, brambory, rohlíky, tvrdý chleba. Moje vrána žere psí nejlevnější granule suché,15 let. Mrtvé exoty, zbytky z kostí, vajec, zastuzená vajíčka.
Je to vitální krásný samec. Nezapomenout na skořápky, ty žere víc než slepice. Píšu o dospělé, ne o vylétlém mláděti.
A až někdo oznámí, že ji máte, dostanete pokutu a zabaví Vám ji. To jsou naše zákony. Musíme je dodržovat. Možná pak ta vrána uhyne v některém tzv. záchranném centru.
Nenapadám ta dobrá záchranná centra.
Moudivláček
napsal(a):
Mám vránu od mláděte 16 roků. Asi se budou mnozí divit. Můžete dávat vše. Zrní, maso, ovoce, zeleninu, vše co zbude ve voliéách, brambory, rohlíky, tvrdý chleba. Moje vrána žere psí nejlevnější granule suché,15 let. Mrtvé exoty, zbytky z kostí, vajec, zastuzená vajíčka.
Je to vitální krásný samec. Nezapomenout na skořápky, ty žere víc než slepice. Píšu o dospělé, ne o vylétlém mláděti.
A až někdo oznámí, že ji máte, dostanete pokutu a zabaví Vám ji. To jsou naše zákony. Musíme je dodržovat. Možná pak ta vrána uhyne v některém tzv. záchranném centru.
Nenapadám ta dobrá záchranná centra.
Pro zájemce jen dodám, že dvakrát mou nepozorností ulétla. Poprvé jsem ji objevil po deseti dnech koncem března 500 m od bydliště. Na zavolání přiběhla a na granule se nechala chytit. Byla vyhublá a ve voliéře byla zas velice šťastná vrána.
Podruhé jsem úlet zjistil okamžitě a odchytil ji v sousední zahradě, kde seděla na stromě 170 cm vysoko. Potřetí už neulétla, ikdyž v králičím pletivu porostlém psím vínem udělala půlmetrovou díru, které jsem si v létě nevšiml. Havran, který s ní tam žil koncem zimyunikl a ona ne. Ten havran 12 let starý zůstal na panelovém sídlišti. Lidé ho krmí, spává na parapetu okna paneláku. Havrani u nás nežijí, společnost mu dělají kavky. Nebyl by problém ho odchytit, ale je to taková rarita městského sídliště. Jiného havrana nikdy nepoznal.
Moudivláček
napsal(a):
Pro zájemce jen dodám, že dvakrát mou nepozorností ulétla. Poprvé jsem ji objevil po deseti dnech koncem března 500 m od bydliště. Na zavolání přiběhla a na granule se nechala chytit. Byla vyhublá a ve voliéře byla zas velice šťastná vrána.
Podruhé jsem úlet zjistil okamžitě a odchytil ji v sousední zahradě, kde seděla na stromě 170 cm vysoko. Potřetí už neulétla, ikdyž v králičím pletivu porostlém psím vínem udělala půlmetrovou díru, které jsem si v létě nevšiml. Havran, který s ní tam žil koncem zimyunikl a ona ne. Ten havran 12 let starý zůstal na panelovém sídlišti. Lidé ho krmí, spává na parapetu okna paneláku. Havrani u nás nežijí, společnost mu dělají kavky. Nebyl by problém ho odchytit, ale je to taková rarita městského sídliště. Jiného havrana nikdy nepoznal.
Krásný!
kelímek

XXX.XXX.89.153
Dobrý den, mpokud by jste si s vránou nevěděly rady, zavolejte rád se o ni postarám 605136214.
scify

XXX.XXX.25.163
mužu se zeptat našla jsem vránu když pujdu do zachrnneho centra vrátí mi jí chteli bychom si jí neccha t nevím co jí je ještě sem ji neviděla létat malinktá mi nepříjde nevím ale žije u nás už 2 den a ještě žije dala jsem ji párek ani nevím jestli ho jedla dá se prosimvás ochočit ?? napišted
Velmi dobré krmení jsou kousky kuřete,syrové i vařené ,žížaly ,moučné červy a hmyz..Jinak jak již psali kolegové,je to všežravec a také vše žere. Rohlík v mléce.
Měl jsem vránu jako kluk,to jsme vrány,straky a kavky chodili vybírat. Nechala se krásně ochočit a žila na dvoře volně a neulétla kolik let.Jsou vysoce inteligentní a kavka se naučí i mluvit. Jen musela u všeho být a vše chtěla zkusit. Podívám se po fotkách,někde bych jí měl mít.Z domova byla zvyklá žrát se psy ,ale jednou zašla na žrádlo i k sousedům a bylo po ní. Dnešní zákony jsou ale nekompromisní a pokud vás někdo nahlásí je to problém. Tak že budete muset buď nechat jejímu osudu nebo nějaká ta stanice.
Jeden oslí můstek přes krkavcovité:
Nedávno vyšla moc hezká kniha - Christopher Skaife: Pán krkavců.
https://www.databazeknih.cz/knihy/pan-krkavcu-418916
Napsal ji muž, který v londýnském Toweru pečuje o krkavce (nyní sedm krkavců), kteří jsou nedílnou součástí tohoto paláce/pevnosti od dob Viléma Dobyvatele.
Tito krkavci mají poměrně pestrou stravu - přes potkany (od specializovaného dodavatele - cca jeden potkan na krkavce na den, po konzumaci zbyde dokonale vyčištěná potkaní předložka , kterou Pán krkavců sbírá a schovává pro místní lišky), psí suchary, máčené v krvi, kuřecí, jehněčí i vepřová srdce, játra, ledviny, jednodenní kuřata, myši, buráky ve slupce, semtam vařená vejce, ryby, kousky hovězího a králíky.
Pokud chtějí krkavci ještě něco jiného, obvykle to ukradnou návštěvníkům nebo vytáhnou z košů (hranolky, čipsy - ty si máčejí ve vodě, aby z nich opláchli příchutě, které jim nechutnají, obložené chleby apod.).
Myslím, že podobný jídelníček by určitě potěšil i vránu.
Vrána to sice není,ale super
https://www.facebook.com/LADbible/videos/2485097108435542/
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!