Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.80
neznate nejaky levny pruhledny material na zazimovani volier ? Chtel bych letos zakryt i venkovni vylety rozmeru 3x2x2x4 d,v,s,h. Premyslel jsem o polykarbonatu, ale ten mi prijde dost drahy. Folii moc nechci, protoze mi ji vzdy strhne vitr.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.3
Zvolte ten polykarbonát, vždyť ho nebudete mít jen na letošní rok.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.80
asi mate pravdu. A jeste se zeptam, staci ho pridratovat k volieram, nebu musi byt v nejakem ramu ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.34
Dobrý den,
Já jsem to loni řešil folii, kterou jsem koupil ve stavebnictvi DK1. Je to taková tmave zelená a hruba. Stála něco kolem 3 stovek (8x4m)a když jste pod ní v té zimě vlezli bylo poznat o kolik tam bylo tepleji. Navíc ten vítra tam nevadí, protoe v ní jsou zabudované po všech stranách díry na přidrátování. Já jsem to nedrátoval ale přitáhl pavukama, takže se to dalo podle libosti rychle změnit třaba když jsem šel nakrmit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.34
Ještě doplním že loni jsem měl austrálii venku bez problému, ale letos to nechci ryskovat, když má byt tak velká zima. Má byt 3 týdny v kuse až -35. Samozřejmě že záleží taky na tom odkud jste, ale i tak to bude o dost víc než na co jsme zvyklí, takže jksem letos udělal zimoviště i pro austrálii. Přestěhuju je tam ale až bude kolem -10, jim neuškodí když trochu promrznou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.180
nevím co se tady všichni zbláznili s tou extrémní zimou, jenom jestli to zde a na chovzvirat nepise jeden a ten samý člověk. Kolikrát nejsou schopni určit jaké bude počasí 2 dny dopředu ale co bude v zimě ví na 100%....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.80
o te zime se to pise na vsech frontach. Na morave jsou uz pry i havrani, coz se nestalo uz desitky let, aby prileteli takhle s predstihem. Pry to take vesti tuhou zimu. Nechci blaznit, ale take to nechci brat na lehkou vahu. Loni jsme tu meli - 27 stupnu. Takze proc by tu nemohlo byt letos - 30 a vic. Uz vidim, jak pak nekde v mrazu na rychlo pridelavam nejake ochranne folie. Jinak ta folie neni spatny napad, ale hledam spis neco pruhledneho, aby jim tam mohlo jit slunicko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.21
já používám na voliery folii po sadrokarton je silna a jsou v ní provázky. jinak k té zimě někdo prej se v americe říká že bude teplá a v rusku zase že největší za 100let. Můj názor je ten že amerika to tvrdí kvůli ropě která unikla do moře a rusko zase kvůli tomu aby prodalo nekvalitní uhlí ;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.34
Dobrý den,
Ano psal jsem to i na chovzvirat.com Vím to i od chovatelů králíků kteří říkali že letos (nevím podle čeho to přesně bylo) bude hodně velká zima. Poznali to nějak na těch králících. Znám od vidění dva tyto chovatelé a oba to říkali. Jinak u nás už bylo -3,5 před týdnem a havranů jsou opravdu už na polích hejna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.155
Pánové,mám voliery zazimované 5mm polykarbonátem a je to super a za cenu pletiva,mám ještě 50 tabul 2mx 2,1m,tak když chcete meilujte na (pekar_roman@mail.t-com.sk)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.66
V Americe indiáni dělají velké zásoby dřeva na zimu. Jsou to přírodní lidé a podle nich, se prý určuje jaká bude zima.Když s jich šel jeden reportér zeptat jak to dělají, že vědí že bude tuhá zima, odpověděl jim jeden šaman velmi moudře. Hlásili to v televizi na CNN.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.80
u tech kraliku jsem to taky slysel. Pry maji kozichy a tukove zasoby, jako by nemelo prijit jaro.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.66
Nepřekrmovat králíky a bude zima mírná. A co slupky na cibuly? taky jich má více vrstev?. Žížaly se povalují pořád na povrchu, tak zima nebude. A manželka nechce po mě letos ani kožich a to je rozhodující.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.2
Ja mam udělané rámy ze dřeva 2x1m(ten rozměr kvůli skladování po zimě,a mých volier).Omotam je smrštovací folií (co omotavají palety ) ,přicvaknu konce kancelářskou sešivačkou a je to jak okno.Je to levné a už to používam několik roků.Ta folie se dá koupit bez problému (je toho na sto oken??).Ty barevné zmrznou a praskají.Chovu zdar.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.53
Mám také venkovní voliéry kde mají ptáci chráněné jen boční stěny a přední stěnu a kousek vrchu mají volné,takže do voliér může padat i sníh.Nejdříve jsem také všechno omotával na zimu folií,ale potom mne navštívil jeden starý chovatel a řekl že je to pro ptáky to nejhorší co mohu udělat.Také jsem tomu nerozuměl ,ale hned mi to vysvětlil.Když přes den v zimě svítí slunce na folii je pod ní okamžitě teplo ale jak zapadne a v noci mrzne tak folie před mrazem nechrání a tak ptáci jsou vystaveni velkému střídání teplot.Stačí si tyto teploty změřit.Potom také pokud dáte folii na pletivo tak ji ptáci začnou trhat,a pokud použijete laciný polykarbonát síla 4 mm tak ho někteří papoušci také rozklovou.Závěrem tedy doporučuji ,a to také již několik roku dělám ,že přední stranu mám volnou akorát boky zadělám proti větru. Hodně chovatelských ůspěchů .Fero
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.34
Taky to mám tak že ze tří stran kryté + výlet, ale i tak omotávám folii. Řekl bych že to střídání twplot až tak moc nebude. Možná i o 2 stupňě tam je tepleji pod tou folii než venku přez den, takže to není o zas tak moc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.155
Zazimováním myslím ochranu před mrazivým severákem,a ne volieru udusit,takže já mám obito 5 mm polykarbonátem ale ne každou skulinku ,takže to neni skleník,ale na ptáky nefučí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.66
Souhlasím s názorem, že by se neměla voliera celá omotávat folií. Zkuste změřit teplotu při slunečním svitu a následném nočním mraze. Také stoupne vlhkost a ta jak známo při nízkých teplotách nepůsobí dobře na mnoho druhů ptáků. Způsobuje plísně, které jsou pro mnoho ptáků smrtelné. Já nechávám vždy jednu stěnu nezakytou, pro lepší přístup a proudění vzduchu. Myslím, že se chovatelé přesvědčili, že nevadí někdy ani tak nízké teploty a suší vzduch než nízká teplota a vysoká vlhkost.
Miškas

XXX.XXX.12.226
Dobrý den, mám klasickou velkou klec ve tvaru obdélníku, která má oddělávací dno a chtěla bych ju na zimu zazimovat, aby byli ptáci krytí. Doporučíte mi něco? Přemýšlela jsem nad polykarbonátem, ale nevím zda to půjde pěkně přidělat ke kleci. Děkuji za tipy.
Ahoj, já má vyřešenou polykarbonátem. Spodní strana celoročně zakryta, přišroubeno k hliníkovému rámu. Přes zimu jsem používal na horní část filc, ale letos jsem sehnal tabule tmavého polykarbonátu, kde jsem vyřešil jednoduchým a hlavně rychlím způsobem, že tabule jsou posuvné v elektrikářských lištách ( viz.obrázek)
petrchlup
napsal(a):
Ahoj, já má vyřešenou polykarbonátem. Spodní strana celoročně zakryta, přišroubeno k hliníkovému rámu. Přes zimu jsem používal na horní část filc, ale letos jsem sehnal tabule tmavého polykarbonátu, kde jsem vyřešil jednoduchým a hlavně rychlím způsobem, že tabule jsou posuvné v elektrikářských lištách ( viz.obrázek)
Dobrý nápad 👍
Plno příspěvků, na každém něco pravdy a jak se má laik vyznat.
Záleží na druhu ptáků a jejich původní vlasti.
Záleží na době "domestikace " v Evropě, to je na době odchovů v Evropě.Samozřejmě záleží na krmení. Teplo je výdej energie a a doporučované dávky tučných semen z Kanárských ostrovů u nás asi ten výdej nepokryjí.
Mráz škodí méně než vlhko a průvan, což je nejškodlivější. Ne zbytečně se už před desítkami let psalo, že klec na parapetu otevřeného okna je poukaz pro exota pod kytičky.
Pták musí sedět na desce nebo silném bidle. Na pletivu mu omrznou prsty.
Cílem chovu je úspěch. Prostředkem jsou znalosti, perníze a štěstí. Všem začínajícím ho přeji.
Zdravím,
nechci Vám kazit dobrou náladu, ale mám obavu, že to není zrovna šťastné řešení. Ty lišty nejsou určeny pro vnější povětrnostní podmínky a domnívám se, že po krátké době se rozpadnou, když několikrát přemrznou a zase ohřejí. Stanou se křehké a sebemenší vítr, který se opře do panelů je rozláme. Spíš bych použil hliníkové lišty, které se prodávají v potřebách pro kutili. Jsou sice dražší, ale jsou na věky. Tak to jen můj názor. Ať se Vám daří.