Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Dobrý den, včera mi kamarádka přinesla párek amadiny gouldové. Zůstali po otci který jí minulý týden zemřel. Bohužel nemám moc zkušeností s drobotinou. Což to nastuduji.... Ale zatím je mám v normální kleci (než seženu bednovou). Krmení zatím mám (speciální pro AG), dala jsem i nastrouhanou mrkev s jablkem, pampelišku a posypala nastrouhanou sepiovkou. Dnes dopoledne sameček začal poskakovat a popiskovat před samičku. Myslím, že je to přezvěst páření. Jak mám dále postupovat? Asi nemá smysl do této klece dávat budku, že?
Děkuji za rady a abych předešla nařčení, že jsem nezodpovědná, když jsem si je vzala bez zkušeností. Kdybych si je nevzala, dala by je kamarádka do Zveráku, což jsem opravdu nechtěla. Jsou moc fajn.:-)

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.223

Dobrý den, opravdu je to znamení námluv. Pokud mohu poradit tak podávejte jen suché krmení bez nějaké větší dotace vitamínů a uvidíte, že k předčasnému snášení nedojde. Pokud ovšem předchozí majitel nepodával vitamíny a předklíčené již po nějakou dobu před Vámi. Za prvé na Vašem místě bych nepodával nic z přírody ( pampelišku atd.) Můžete si zavléci nepříjemné nemoci. Pokud však máte 100% jistotu, že je zelené z venka naprosto čisté pak můžete je to jen mé doporučení.
Pořiď te si klec alespoň 80 cm dlouhou a 40 cm vysokou a hlubokou a po té můžete uvažovat nad rozmnožováním Klec by stačila i menší, ale toto je dle mého názoru ještě vůči ptákům spravedlivé. Pokud bude mít klec 100 cm nebo 120 cm pro ně jedině dobře. Vemte si, že vylétnou čtyři mladí a ty budou s rodiči v kleci třaba 14 - 21 dní po vylétnutí. Dále si musíte uvědomit, že pokud budete mít mladé tak musíte mít poté další klec na odstavení . Do dosoělích přepeřují při výživném krmení cca 4-6 měsícu. Více si najdete na těchto stránkách o chovu AG v části 4lánky od pana M.Víta tam se dozvíte vše potřebné.

Přeji ať se Vám daří.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Dobrý den, děkuji moc za radu. Vše si samozřejmě naštuduji, jen jsem chtěla nějakou radu do začátku. Hodně jste mi pomohl. Jenom k tomu krmení. Mám to chápat tak, že nemám nikdy dávat nic z přírody? Pouze směsi s obchodu - samozřejmě kvalitní jako Prestige apod. Ještě ke kleci. Našla jsem v inzerátu šířku 65 cm, hloubku 40, výšku 40. Byla by dostačující? Ale ještě bych potřebovala poradit co se týče budky. Jak velkou a tvar s kulatým otvorem? To asi ne, že. Nějakou polootevřenou?

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Tak jsem je dle článků identifikovala. Jedná se o AG červenohlavé, řírodní fialovoprsé.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Jsem zadavatelkou dotazu. Ještě, prosím, o radu. V kleci, které amadiny zatím mám je kokosový ořech po agáčích. Pár ho začíná koumat. Nechtějí si tam udělat hnízdo? Úplně by to tomu nasvědčovalo. Mám ho vyndat?Díky!!!!

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.208

Dejte materiál na výstelku a nechejte to na ptácích.Aby nezadržela vejce,což by byla chyby.Joža.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dejte materiál na výstelku a nechejte to na ptácích.Aby nezadržela vejce,což by byla chyby.Joža.

Jožo, děkuji. Nic tu momentálně nemám, dojedu do OBI (nic jiného u nás v neděli nefunguje) a snad tam něco objevím.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 13:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.223

AG hnízdí v přírodě v dutinách stromů a proto mají raději kulatý otvot, ale bez problémů zahnízdí i v polootevřené. Klec kterou jste psala je dostačující, ale pokud byla již používaná je třeba ji řádně vymít dezinfekčním roztokem(savo voda) vystříkat poté arpalitem Koupíte ve zverimexu a poté nově natřít jinak opět hrozí zavlečení různých nemocí. Věřte mi je lepší pro ptáky tak i pro Vás důsledná prevence než pak dražší a většinou zbytečné až marné léčení drobotě. S přírody můžete nosit,ale nesmí to být z míst, kde to může být znečištěné od psů , splodin atd jak jsem Vám již psal. Prestige je dostačující a poku budete chtít ptákům přilepšit předkličte jim Vámi podávanou směs nebo nejlépe lesknici a to tak, že ji zalijete horkou vodou okyselíte citronkou( proti bakteriím) po 2 h. slijete zalijete ještě jednou také na 2 až 3 hodiny s okyselením poté propláchnete, trošku osušíte ( třeba v silonce kde rychlím točením uberete maximum vody) a podáváte. Zbytek si můžete dát do ledničky a skrmit následující den. Více dní nedoporučuji. Za hnídní materiál si zakupte kokosová či sisalová vlákna v zooprodejně. Kokos nedoporučuji, zdá se mi býti neodpovídající velikostí. Mladé vyvedou, ale poku jich tam bude více a povylétnutí začne samice snášet na další snůžku tak ji mladí při návratu do hnízda přinejmenším znečistí trusem a tím nemusí dojít k vylíhnutí nebo je můžou i s rodiči při vzájemných šarvátkách rozšlapat. Budka alespon se dnem 12x12x12 cm lepší 15x12x12. Ale je na každém jak se rozhodne. Stejně jako směs můžete předklíčit i klásek senegalského prosa. Ten milují a zavěsi nad bydélko.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 13:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Děkuji moc, hlavně to nakličování. Postup jsem vůbec neznala. Zkusila jsem dát do klece papírovou krabičku z vchodem ze strany. Začala je zajímat´, ale stále zkoumají ten kokosák. Do klece jsem dala rozstříhaný konopný provázek a uschlé listí. sameček provázek zkoumal jeden přemístil v zobáčku. Jenže jsou stále v té otevřené klasické nebednové kleci. Tu bych měla mít do konce týdne. Uvidím, jak vše bude pokračovat. Díky

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.223

Ptáky teď v hnízdění nepodporujte . Obrňte se trpělivostí a počkejte do bednovky . Raději dotujte jen převařené rozdrcené skořápky bez potisku. Popřípadě tekuté kalcium do vody 2-3 ml na litr vody ( koupíte u veterináře) a předklíčené až v bednové kleci! Jak jsem psal je to jen Váš úsudek, ale já bych postupoval takto. Pročtěte všechny články o chovu Amadiny Gouldové od pana M.Víta a uvidíte sama proč ( články) Věřte mi, že netrpělivost se nevyplácí! Samice může mít malou zásobu kalcia a vitamínů a problém poři snášení ji může zabít. Ale jak jsem psal nevím jak byli ptáci dotováni vitamíny , mineráli a kalciem u předchozího chovatele. Dá se říci, že příprava na hnízdní sezonu by měla u samic trvat minimálně 6 týdnů. Hnízda bych vyndal a počkal na příští týden , klec vyčistil , natřel nechal 2 dny vyvětrat a poté dát budku a samici dával jí předklíčené i suché ať si vybere a samce k ní dal o týden déle ať má samice náskok. Do té doby bych samci dával jen suché krmení.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 14:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Ptáky teď v hnízdění nepodporujte . Obrňte se trpělivostí a počkejte do bednovky . Raději dotujte jen převařené rozdrcené skořápky bez potisku. Popřípadě tekuté kalcium do vody 2-3 ml na litr vody ( koupíte u veterináře) a předklíčené až v bednové kleci! Jak jsem psal je to jen Váš úsudek, ale já bych postupoval takto. Pročtěte všechny články o chovu Amadiny Gouldové od pana M.Víta a uvidíte sama proč ( články) Věřte mi, že netrpělivost se nevyplácí! Samice může mít malou zásobu kalcia a vitamínů a problém poři snášení ji může zabít. Ale jak jsem psal nevím jak byli ptáci dotováni vitamíny , mineráli a kalciem u předchozího chovatele. Dá se říci, že příprava na hnízdní sezonu by měla u samic trvat minimálně 6 týdnů. Hnízda bych vyndal a počkal na příští týden , klec vyčistil , natřel nechal 2 dny vyvětrat a poté dát budku a samici dával jí předklíčené i suché ať si vybere a samce k ní dal o týden déle ať má samice náskok. Do té doby bych samci dával jen suché krmení.

Dobře, udělám jak radíte. Články jsem si jednou přečetla, ale myslím, že čtení budu muset opakovat ještě min 3x. Zdá se mi to strašně složité až alchimistické!! Co tento pár dostával nebo ne se nedozvím, nikdo se tám nezabýval. Čistý vápník mám, to neni problém, dám malinko i Plastin . Tak děkuji a budu informovat:

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 19:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Ještě jednou dobrý den, udělala jsem, jak jste mi radili, vše jsem odklidila, ale sameček se stále dvoří a zdá se víc nervozní. Ještě jsem se dozvěděla, že klec budu mít až tak za 5 dní a bude nová. Udělala jsem tedy z nomální klece klec bednovou tak, že jsem zakryla strany a nechala pouze volnou přední stranu. Jenže z toho vyvstal ještě jeden dotaz - zdá se mi, že je v kleci tma, což bude asi pak v té bednové také. Jak jsem se dozvěděla v článcích Vámi doporučených, ke zdárnému chovu je třeba svítit. Vy máte v bednových klecích zářivku? Nebo jak to řešíte? Omouvám se, že se stále ptám a děkuji za odpověď..

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.223

Vše odstraňte a počkejte 5 dní . Dvoření je normální. To se můžou dvořit a klidně i pářit bez budky několik dní bez problému. Nervozní jsou maximálně z Vašich stálých zásahů. Odendejte ty krabice ptákům dejte napít a zrní a nic víc tim jim momentálně pomůžete nejvíce. \chtějí svůj klid !!!!! Maximálně je pozorujte! Pokud budete mít klec alespoň 60 cm dlouhou a hloubka bude 40 cm a bude na dost osvětleném místě tak tam bude světlo dostačující. Ovšem v zimních měsících je třeba nějak přisvítit. Potřebují cca 12 hodinový režim jako mají v přírodě. Hlavně už je nechte v klidu zvykat na nové prostředí jinak napácháte více škody než. užitku.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2011 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.98

Vše odstraňte a počkejte 5 dní . Dvoření je normální. To se můžou dvořit a klidně i pářit bez budky několik dní bez problému. Nervozní jsou maximálně z Vašich stálých zásahů. Odendejte ty krabice ptákům dejte napít a zrní a nic víc tim jim momentálně pomůžete nejvíce. \chtějí svůj klid !!!!! Maximálně je pozorujte! Pokud budete mít klec alespoň 60 cm dlouhou a hloubka bude 40 cm a bude na dost osvětleném místě tak tam bude světlo dostačující. Ovšem v zimních měsících je třeba nějak přisvítit. Potřebují cca 12 hodinový režim jako mají v přírodě. Hlavně už je nechte v klidu zvykat na nové prostředí jinak napácháte více škody než. užitku.

Děkuji, ale si jste mě špatně pochopil. Odstranila jsem všechno už dopoledne. Nyní jsem jim pouze zakryla klec, aby se cítily v bezpečí. Klec budu mít tak za 5 dní, rozměry budou 70 x 40 x 40. Jen jsem se teď ptala na to přisvícení. JInak děkuji.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2011 08:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.223

Děkuji, ale si jste mě špatně pochopil. Odstranila jsem všechno už dopoledne. Nyní jsem jim pouze zakryla klec, aby se cítily v bezpečí. Klec budu mít tak za 5 dní, rozměry budou 70 x 40 x 40. Jen jsem se teď ptala na to přisvícení. JInak děkuji.

Já myslel aby jste odkryla to zakrytí a nechala ptáky bez větších zásahů a sebrala jim hnízdící možnosti(kokos atd.) Ta klec je fajn a když je nová tak tam přidělějte budku s kruhovým vletem. Nejlépe z vnější strany ať nepřijdete o místo v kleci. Přisvítit se dá zářivkou, , ale pro ten párek stačí zajistit světlo jen v zimních měsících(mají mít cca 12 hodin světla denně. V letním čase je to naprosto zbytečné pokud budete mít klec umístěnou proti oknu a nebo jiném dobře přírodně osvětleném místě v bytě. Jen je nedávejte přímo za okno ať se neuvaří horkem. Také je pak nestěhujte stále za oknem jako třeba andulku. Titi ptáci chtějí stálé místo, klid, teplo, čisto a kvalitní krmivo včetně doplňků a neměla by jste mít větších problémů v chovu.

Neregistrovaný uživatel

22.8.2011 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.58

Já myslel aby jste odkryla to zakrytí a nechala ptáky bez větších zásahů a sebrala jim hnízdící možnosti(kokos atd.) Ta klec je fajn a když je nová tak tam přidělějte budku s kruhovým vletem. Nejlépe z vnější strany ať nepřijdete o místo v kleci. Přisvítit se dá zářivkou, , ale pro ten párek stačí zajistit světlo jen v zimních měsících(mají mít cca 12 hodin světla denně. V letním čase je to naprosto zbytečné pokud budete mít klec umístěnou proti oknu a nebo jiném dobře přírodně osvětleném místě v bytě. Jen je nedávejte přímo za okno ať se neuvaří horkem. Také je pak nestěhujte stále za oknem jako třeba andulku. Titi ptáci chtějí stálé místo, klid, teplo, čisto a kvalitní krmivo včetně doplňků a neměla by jste mít větších problémů v chovu.

Děkuji. Vše jsme ji sebrala a čekám na klec. Měla by být ve středu, budka bude zvenku.Je to budka specálně pro AG . Teď dávám pouze suché krmivo s přídavkem vápníku. Až bude budka, přestěhuji je navečer (to jsou klidnější) a nechám je zvyknout. Po cca 3 dnech bych přidalal materiál na stavbu hnízda a krmila bych suché + naklíčené + vápník. Snad to bude ok. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

24.8.2011 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.108

Dobrý den, tak jsem guldičky přemístila do bednovky a dala seno na stavbu hnízda. Do budky jsem dala také trochu sena. Okamžite začínají hnízdo stavět (pouze sameček) a v budce se i zdržují. Přidávám naklíčené, vápník, zelené, vaječnou míchanici s mrkví... Tak jsem zvědavá.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2011 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.223

Dejte jim čas a dočkáte se! Hlavně jak jsem říkal chtějí také svůj klid. Ještě jednou hodně štěstí!

Neregistrovaný uživatel

24.8.2011 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.108

Díky!:-)

Neregistrovaný uživatel

21.9.2011 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.8

Tak máme 4 vajíčka a během pár dnů (cca za 4 by se měly guldiny klubat, tak uvidím. Teď dávám pouze suché krmivo a rosím jednou denně směrem do otvoru budky. Až se narodí první mládě, předložím vaječnou míchanici. Jak zabránit tomu, aby nesnášela samička další vajíčka předčasně a kde prosím sehnat kroužky pro prcky? Jaká velikost je vhodná? Díky

Neregistrovaný uživatel

21.9.2011 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.8

Ještě bych se chtěla zeptat, kde zakoupit kvalitní vaječnou míchanici? Děkuji

Neregistrovaný uživatel

21.9.2011 12:05

Neregistrovaný uživatel

21.9.2011 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.8

http://www.podstufka.cz/, http://www.zoo-exjezdik.com/

Děkuji, ale která je pro malé guldy nejlepší?

Neregistrovaný uživatel

21.9.2011 20:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.114.8

http://www.zoo-exjezdik.com/sucha-vajecna-krmiva-orlux.php?ID=22,
http://www.podstufka.cz/podstufka/eshop/2-1-VAJECNA-A-ODCHOVNA-KRMIVA/0/5/240-CeDe-MIX-FOR-TROPICAL-BIRDS-5kg

Díky, objednívám. Poradíte mi ještě, kde sehnat kroužky a zda velikost 2,8 bude pro guldy OK? Potřebuji pouze 5 kroužků. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

21.9.2011 21:03
16.10.2019 19:50
Pyrupyru

XXX.XXX.7.180

Dobrý den. Amady mi vyseděly dvě mladatka a dvě vajíčka jeste nejsou vylihlá dnes po dvou dnech od vylihnutí jsem zjistil že jsou mladata sežraná jedna s o první snušku. Rad bych vedel zda se to u guld stavá, nebo jsem něco dělal špatně. Dekuji

16.10.2019 21:54
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Jožo, děkuji. Nic tu momentálně nemám, dojedu do OBI (nic jiného u nás v neděli nefunguje) a snad tam něco objevím.

Dejte trochu suché trávy, i do budky. AG bez problémů. Dnes jsou to téměř domastikovaní ptáci. Bez průvanu a vlhka. Vaječné skořápky drcené, pokojová teplota a v pohodě i s budkou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík