Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.246
Prosím màte nékdo zkušenosti z ochočením mlàdè žák a odchovaného rodiči?? Màme žáka Doma Už tretí tÿden a z Klee nechce sice na nás Už nekričí a nechà se Kermit z ruka ale ruka se bojí ,meli jsem Už ručnē dokrmeného žáka ten byl Mazel ale u žáka odchovaného. Pod rodiči nemàme ykušenosti.Chovatel nàm real že je to samé jen to déle trvá než se ochočí .Predem dēkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím màte nékdo zkušenosti z ochočením mlàdè žák a odchovaného rodiči?? Màme žáka Doma Už tretí tÿden a z Klee nechce sice na nás Už nekričí a nechà se Kermit z ruka ale ruka se bojí ,meli jsem Už ručnē dokrmeného žáka ten byl Mazel ale u žáka odchovaného. Pod rodiči nemàme ykušenosti.Chovatel nàm real že je to samé jen to déle trvá než se ochočí .Predem dēkuji
Nevím,ale z vlastní zkušenosti myslím ,že nezkrotne,pár jsem jich ručně dokrmil a pokud se hned po odstavu neprodali a nechali se delší dobu v hejnu ,též zdivočeli .Neuznávám ani odběry u žaků těsně před vlastním opuštěním hnízda u vlastních rodičů,ani v tomto případě to nejsou ti úplní mazlíčci .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.1
Bohužel , to se netýká jen žaků, jak se mládě po ručním dokrmování odstaví a hned neprodá je práce celých měsíců dokrmování na dvě věci. Tohle si málokdo uvědomí a chce koupit papouška hned a nečeká. Proto každému radím, počkejte, zamluvte si a pak budete spokojení na 100%
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.208
Přesně tak ,jak to píšete .Odchovaný žako pod rodiči, vám na ruku nikdy nepujde mužete se snažit sebevíc,ovšem za pár měsicu si od vás třeba vezme nějaky pamlsek.. to bude tak vše.....Žaci jsou hodně konzervativní,je lepe takové jedince spíše zařadit do chovu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.36
Takže také jsem nevěřil , že je to možné . Mládě u odchytových rodičů 150 dní a jde na ruku samo a na rozdíl od ručně dokrmených vůbec neštípne bezva chováni a povaha .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.95
Dobry den
můžete mi prosím poradit jak na něj ten náš je starý 5 měsíců pamlsky si bere ale ruky se stále bojí z klece nevychází hladit se taky moc nenechá bojí se chovatel říka že je ještě brzy tak nevíme mame jen zkušenost z ručně dokrmeným žakem který nám bohužel uletěl:( Nemužem ani tastřihnout letky protože na sebe nenechá sáhnout tak mi prosím poradte nebo dejte náké typy děkuji Katka B.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel , to se netýká jen žaků, jak se mládě po ručním dokrmování odstaví a hned neprodá je práce celých měsíců dokrmování na dvě věci. Tohle si málokdo uvědomí a chce koupit papouška hned a nečeká. Proto každému radím, počkejte, zamluvte si a pak budete spokojení na 100%
Pokud se budete o ručně dokrmené papoušky nadále věnovat i po odstavu tak nevidím žádný problém. Záleží na kupujícím jak si papouška kupuje. Jestli mu prodávající vrazí do ruky prvního ptáka co se mu hodí a nebo si kupující může vybrat sám. U mě si kupující může vybrat z několika kusů. Papouška si vyzkouší na ruku pomazlí se sním atd. K papouškovi dostane literaturu o výchově. Potom se nemůže stát že třeba nejde pták na ruku a že kouše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.36
Tak za prvé je to na delší psaní na nemám moc času takže pokud chcete můžete zavolat bude to lepší než psaní t. 776282596
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.160
Tak určitě se jedinec odchovaný pod rodiči dá ochočit, ale vyžaduje to mnohem více času a citu. Všechno hlavně záleží na přístupu nového majitele. Proč jste se proboha nechali ukecat ke koupi nedokrmeného mláděte ? HLAVNĚ MU PROSÍM VÁS NESTŘÍHEJTE LETKY !!!! Nebo dopadnete stejně jako už tady mnoho lidí, kteří tady psali celý nešťastní. Hlavně když už víte, že nějaká ifauna existuje tak se prvně zeptejte než uděláte blbost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud se budete o ručně dokrmené papoušky nadále věnovat i po odstavu tak nevidím žádný problém. Záleží na kupujícím jak si papouška kupuje. Jestli mu prodávající vrazí do ruky prvního ptáka co se mu hodí a nebo si kupující může vybrat sám. U mě si kupující může vybrat z několika kusů. Papouška si vyzkouší na ruku pomazlí se sním atd. K papouškovi dostane literaturu o výchově. Potom se nemůže stát že třeba nejde pták na ruku a že kouše.
Věnovat se po odstavu??? To asi nemáte celý den co na práci než sedět u papoušků. Já musím udělat spoustu dalších věcí a dřepět celý den u papoušků nemůžu. A poč se někdy dokrmují? Asi proto, že nekrmili rodiče. A takových dokrmovaných papoušků je spousta. Málokdo to seká na kšeft a vybírá celá hnízda a pak dřepí u papoušků do té doby než si to někdo koupí. Záleží tedy na novém majiteli kdy si mládě zamluví, aby šlo hned na ruku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.250
Chovám žaky už pár let a mladé také odchovávám a nevidím žádný rozdíl odchov rodičů a dokrmené. Jen trochu více času na ochočení a získání důvěry. Osobně jsem měnil paní svého dokrmeného žaka po dvou měsících, protože její dcery 10 a 13 let ho tak sprznily, že se bál ruky a snad úplně všeho. Po 14 dnech doma zase byl jako předtím. Koupil ho starší pán a paní a papoušek po měsíci byl puštěn v bytě a asistoval normálně u oběda. Každý žako má svou osobnost. Toť můj názor a poznetek. Petr Hergl.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak ,jak to píšete .Odchovaný žako pod rodiči, vám na ruku nikdy nepujde mužete se snažit sebevíc,ovšem za pár měsicu si od vás třeba vezme nějaky pamlsek.. to bude tak vše.....Žaci jsou hodně konzervativní,je lepe takové jedince spíše zařadit do chovu.
Řekl bych že nemáte pravdu mám chovný pár žaků z odchytu nikdy jsem nedokrmoval dokrmí na bidlo rodiče jsou plaší ale mláďata krotší jako dokrmovaní. Mám dokrmeného amazoňana a byl plachý dal jsem mu samici a zkrotli oba i když odchovávají nechaj se hladit a hlavně nejsou agresivní když se kontrolují mláďata
satos
napsal(a):
Řekl bych že nemáte pravdu mám chovný pár žaků z odchytu nikdy jsem nedokrmoval dokrmí na bidlo rodiče jsou plaší ale mláďata krotší jako dokrmovaní. Mám dokrmeného amazoňana a byl plachý dal jsem mu samici a zkrotli oba i když odchovávají nechaj se hladit a hlavně nejsou agresivní když se kontrolují mláďata
Přesně!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže také jsem nevěřil , že je to možné . Mládě u odchytových rodičů 150 dní a jde na ruku samo a na rozdíl od ručně dokrmených vůbec neštípne bezva chováni a povaha .
Tak vaše odpověď se mně líbila.Vše závisí na tolika podmínkách, že případ od případu je to jiné. A hlavně trpělivost a výdrž držitele. Ale to se dnes jaksi nenosí.