Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2018 19:27
york

XXX.XXX.167.42

eli22 napsal(a):
To je fakt nádhera. Závidím!

Je vlastně obyčejná, velikostně patří k těm větším co tu vídám. Zvolil jsem dřevo, kov je na mě studený, byť životnost je samozřejmě jinde. Konstrukce je od mnichů netknutá, mají tolik rozptýlení a často měním větve, že si dřeva nevšímají. Když začnou blbnout a létat jen tak pro radost, je to parádní pohled.

9.2.2018 19:47
lada3

XXX.XXX.180.251

Drevo je krasne a pokud se Vam podari aby si ho ptaci nevsimali, tak jedine dobře :)

Ja voliéru stavim taky, byt bohužel většinou beton, je to takova komfortnejsi znouzectnost, protože pricky tvori patku na opernou zed, kterou předchozí majitel postavil tak super, ze drzi 1,5m svah silnice, kde je navíc velky provoz a zed ma zaklady 20cm ! A uz je naklonena o 5stupnu.
Tak mam ze dreva alespoň trámky na strechu a celni stranu jsem se rozhodl pro hlinik, v budoucnu az bude něco zasadnejsiho, tak to nafotim a vlozim.

9.2.2018 20:08
york

XXX.XXX.167.42

lada3 napsal(a):
Drevo je krasne a pokud se Vam podari aby si ho ptaci nevsimali, tak jedine dobře :)

Ja voliéru stavim taky, byt bohužel většinou beton, je to takova komfortnejsi znouzectnost, protože pricky tvori patku na opernou zed, kterou předchozí majitel postavil tak super, ze drzi 1,5m svah silnice, kde je navíc velky provoz a zed ma zaklady 20cm ! A uz je naklonena o 5stupnu.
Tak mam ze dreva alespoň trámky na strechu a celni stranu jsem se rozhodl pro hlinik, v budoucnu az bude něco zasadnejsiho, tak to nafotim a vlozim.

Všichni děláme co můžeme, já nakonec nechal část cihel obnažených na zadní stěně, nic hezkého, ale mnichům to nevadí a naopak to rádi zkoumají.

10.2.2018 16:00
Pavel381

XXX.XXX.40.40

york napsal(a):
Je vlastně obyčejná, velikostně patří k těm větším co tu vídám. Zvolil jsem dřevo, kov je na mě studený, byť životnost je samozřejmě jinde. Konstrukce je od mnichů netknutá, mají tolik rozptýlení a často měním větve, že si dřeva nevšímají. Když začnou blbnout a létat jen tak pro radost, je to parádní pohled.

Taky jsem zvolil dřevěnou veolieru, že přesně jak píšete kov je takový studený a přírodní materiál je podle mě krásnější i když je více práce z údržbou.

10.2.2018 16:02
Pavel381

XXX.XXX.40.40

york napsal(a):
Ta je moje pro mnichy. D-7,4, Š-4,7, V-2,5.7 párů mnichů.

Paráda.

21.4.2018 00:09
K.Z

XXX.XXX.156.131

8.6.2018 23:27
park

XXX.XXX.245.249

4m zavěsná se záletem pro Konžské.

10.7.2018 23:21
Roman 25

XXX.XXX.248.218

Moje práce pro Kakadu Bíle a Ružové.

13.10.2018 22:38
Roman 25

XXX.XXX.248.236

Dobrý Den první fotka je příprava pro Žaky zimovistě i s výlety pro Africké papoušky , Druha fotka jsou voliéry pro Amazonaní a Amazonky , třetí fotka Voliera a zimovistě pro Kakadu , a posední jsou voliéry pro Austrálské papoušky .

13.10.2018 22:39
Roman 25

XXX.XXX.248.236

13.4.2019 17:05
tibikelv

XXX.XXX.112.194

Niečo odo mňa... voliéra v ktorej mám celoročne drobotinu ako zebričky, pestúnky, kanáriky a holúbky diamantové...

13.4.2019 23:05
Karelch

XXX.XXX.197.69

Taky jedna trošku jen pro parádu zahrady 🤔

14.4.2019 21:37
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak se pochlubte :) sem můžete přidávat fotky vašich domovů pro ptáčky :) můžete hlasovat která voliéra je nejhezčí :D smajlík

To obrovské množství nafocených voliér by se dalo prohlížet dlouho. Většinou jsou to malochovatelská zařízení, ale nádhera. Samozřejmě za pěkné peníze.
My kdysi dělali boudy ze dřeva a střešních latí, něco z betonářské oceli, drátěného skla a starých oplechovaných oken. Když to zvenku zarostlo, vypadalo to i pěkně, ale ta dnešní super zařízení nemají chybu.
Ale i v těch ubohých voliérách, mám většinu z roku 1975 mnohé s původním pletivem dodnes, jsme dost ptáků odchovávali a to se nám mohlo o nabídce krmiv jen zdát.
Připadá mně zvláštní, že většina fotek zobrazuje nové voliéry a nic v nich a když, tak úplně "obyčejné papoušky", kteří by se množili promiťe to přirovnání i v laciném "kurníku".
Estetika je důležitá, ale voliéra musí mít parametry pro to, co tam bude a chovatel mít ten čas, který tomu bude věnovat, jinak sebekrásnější "zlatá klec" je úplně k ničemu..

15.4.2019 18:45
ŠárkaK

XXX.XXX.0.178

Moje nová vnitřní voliéra(zatím nezateplená ). Papušácí jsou v ní jeden měsíc.

16.4.2019 14:08
kkki

XXX.XXX.54.213

Moudivláček napsal(a):
To obrovské množství nafocených voliér by se dalo prohlížet dlouho. Většinou jsou to malochovatelská zařízení, ale nádhera. Samozřejmě za pěkné peníze.
My kdysi dělali boudy ze dřeva a střešních latí, něco z betonářské oceli, drátěného skla a starých oplechovaných oken. Když to zvenku zarostlo, vypadalo to i pěkně, ale ta dnešní super zařízení nemají chybu.
Ale i v těch ubohých voliérách, mám většinu z roku 1975 mnohé s původním pletivem dodnes, jsme dost ptáků odchovávali a to se nám mohlo o nabídce krmiv jen zdát.
Připadá mně zvláštní, že většina fotek zobrazuje nové voliéry a nic v nich a když, tak úplně "obyčejné papoušky", kteří by se množili promiťe to přirovnání i v laciném "kurníku".
Estetika je důležitá, ale voliéra musí mít parametry pro to, co tam bude a chovatel mít ten čas, který tomu bude věnovat, jinak sebekrásnější "zlatá klec" je úplně k ničemu..

Zdravím,taky jsem odchovával v čem se dalo,jen se vždycky pozastavuji nad tím,že si někdo stěžuje,že nebylo,čím krmit.Já jsem v 80 letech kupoval 2 druhy prosa,slunečnici,semenec,oves a na tomto jsem odchoval,vše.K.

16.4.2019 14:44
jana1150

XXX.XXX.30.101

Dobrý den. Břečťan jedovatý je. Toto ovšem není břečťan, ale přísavník trojcípí- ten se vyvazuje, pak je také přísavník pěticípí a ten se pne sám- oba druhy jsou moc krásné a na podzim se zbarví do červena, oba na zimu opadavé. Janečková

19.4.2019 08:12
G.H.

XXX.XXX.5.87

Chovám ve zděné voliéře s vnitřním vytápěním Korely chocholaté,Alexandry malé,Aratingy sluneční.2,5x2x1m,vnitřek 1,5x2x1m.Ve dřevěné voliéře se záletem Andulky.2,5x2x2 m,vnitřní 2,5x2x2 m.

5.5.2019 18:32
Roman 25

XXX.XXX.248.236

26.5.2019 21:11
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.168.116

zatím nedodělaná voliéra o rozměrech 9 x 2,3m o výšce 2,3m, v současnosti umístěn pár kačenek karolínských, želvy trachemys scripta scripta a trachemys scripta elegans, v budoucnu tam bude pět párů neofem modrohlavých přírodních, hejno zebřiček nejlépe přírodních, přírodní holoubci diamantoví a možná pár papoušků nádherných.

1.6.2019 14:26
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.173.142

už zbývá jen pletivo na strop, zadělat výletová okna a může se osádka vpustit, rozměry 9x3m o výšce 2,4m

4.6.2019 08:52
lada3

XXX.XXX.58.3

Luboš Jedlinský napsal(a):
už zbývá jen pletivo na strop, zadělat výletová okna a může se osádka vpustit, rozměry 9x3m o výšce 2,4m

Moc hezky napohled, tech 9m bude bez přepážek ?

4.6.2019 11:04
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.1.209

lada3 napsal(a):
Moc hezky napohled, tech 9m bude bez přepážek ?

Ano bude to jako celek bez prepazek, jsem obdivovatel velkých volier, proto jsem se rozhodl udělat pouze tři velké místo několika malých, první bude hotová letos, tedy výlet 9x3m o výšce 2,4m. Další je rozpracovana 9x6m o výšce 3,5m. Třetí je otázka vzdálené budoucnosti 6x5m o výšce 2,4m mám hotové základy a betonovou desku a tím zatím končím, tato bude fungovat jako deštný prales, bude zděná, vytápěna, prosklená

23.6.2019 11:51
Zemjanek

XXX.XXX.179.106

Nové bazénky, okopčené od kamaráda.

24.6.2019 20:46
luki10000

XXX.XXX.243.7

alex73 napsal(a):
Voliery

Veľmi pekné!!!

24.6.2019 20:55
Karel1979

XXX.XXX.172.226

alex73 napsal(a):
Voliery

Moc moc krásné,vybudování takto krásných voliér muselo dát hodně práce.Chovu zdar a klobouk dolů.Karel

2.11.2019 16:40
P3.

XXX.XXX.28.97

11.11.2019 11:30
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

Zde foto nového zimoviště pro Arantingy, už chybí jen dodělat detaily.

16.12.2019 22:08
VVTP

XXX.XXX.233.243

Dobrý den, předem musím říct, že Vaše voliéry jsou krásny. Chystám se na první voliéru a proto bych uvítal Vaše zkušenosti a postřehy.

Předpokládám, že voliéra bude společná cca. pro 8 andulek a možná 4 korely.

V příloze zasílám návrh. Rozměry 3,5 x 2 až 2,2 x 2 m (d x Š x v) a součástí bych chtěl "zimoviště" nevytápěné o rozměrech 1,5 x 0,7 x 2. Materiál dřevo - střešní latě 6 x 4 (zbyly ze stavby) a palubky.

Po celé voliéře počítám s pletivem z vnitřní strany. Ze severní, západní a část jižní cca. 1m pobýt palubkami. Tudíž by mi vznikla mezera mezi pletivem a palubkou 6 cm - stačí to? Nemohou se o palubky ptáci zranit.

Střecha by byla 2 m plná a 1,5 m pletivo. Vstup ze strany cca. 1 m na 0,5 m dveře.

Zimoviště bych zateplil cca. 10 cm vaty nebo polystyrenu, tak aby se k němu papoušci nedostali (dvojitá stěna)Na diskuzích jsem načetl, že to není úplně potřeba, ale i trochu lepší podmínky lepší než nic. Tak bych je na noc zavíral. Ve předu bych udělal okýnko cca. 1x1m a na zimu vložil polykarbonát - bude sloužit pro prosvětlení. Současně bych ho používal i u čištění voliéry měl bych prostor, kde by ptactvo počkalo :-).

Přidávám plánek a jestli mohu poprosit o Vaše rady budu moc rád. Nerad bych postavil něco co je třeba naprosto nevyhovující.

Předem děkuji.

Pavel

17.12.2019 08:11
Karel1979

XXX.XXX.81.145

VVTP napsal(a):
Dobrý den, předem musím říct, že Vaše voliéry jsou krásny. Chystám se na první voliéru a proto bych uvítal Vaše zkušenosti a postřehy.

Předpokládám, že voliéra bude společná cca. pro 8 andulek a možná 4 korely.

V příloze zasílám návrh. Rozměry 3,5 x 2 až 2,2 x 2 m (d x Š x v) a součástí bych chtěl "zimoviště" nevytápěné o rozměrech 1,5 x 0,7 x 2. Materiál dřevo - střešní latě 6 x 4 (zbyly ze stavby) a palubky.

Po celé voliéře počítám s pletivem z vnitřní strany. Ze severní, západní a část jižní cca. 1m pobýt palubkami. Tudíž by mi vznikla mezera mezi pletivem a palubkou 6 cm - stačí to? Nemohou se o palubky ptáci zranit.

Střecha by byla 2 m plná a 1,5 m pletivo. Vstup ze strany cca. 1 m na 0,5 m dveře.

Zimoviště bych zateplil cca. 10 cm vaty nebo polystyrenu, tak aby se k němu papoušci nedostali (dvojitá stěna)Na diskuzích jsem načetl, že to není úplně potřeba, ale i trochu lepší podmínky lepší než nic. Tak bych je na noc zavíral. Ve předu bych udělal okýnko cca. 1x1m a na zimu vložil polykarbonát - bude sloužit pro prosvětlení. Současně bych ho používal i u čištění voliéry měl bych prostor, kde by ptactvo počkalo :-).

Přidávám plánek a jestli mohu poprosit o Vaše rady budu moc rád. Nerad bych postavil něco co je třeba naprosto nevyhovující.

Předem děkuji.

Pavel

Dobrý den,stačí dát pouze paluby pletivo před to nedívejte bude se tam držet nepořádek (výkaly zbytky krmení, prach) ptaci se o palubky neurazi,máte dopředu najdete předtím dobře ohoblovat jestli nemáte holík stačí lamelovy kotouč na rozbruzku a natrit spodek vicekrat.Domecek na nocovani udělejte tak ať do něj vstupujete z venku umístěte tam i krmení, dvířka doporučuji 0,5 šíře 1,5 výška volierku udělejte klidné vysokou 2,5 m a co největší .bude lepší když uděláte ještě předsudků kvůli klepnutí ptactva .Pletivo plánujete montovat zevnitř ,to je dobře doporučuji i pletivo na stropě dát zespoda a z vrchu late oplechovat .Ať se dílo podaří Karel

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2020 12:21
29.8.2020 13:33
Ara ara

XXX.XXX.227.215

Nová na ary už konečně hotová jen dodělat vodu a topení

29.8.2020 16:04
sampa ml.

XXX.XXX.18.65

Zatím není hotovo ale už se to blíží cca.14m dlouhá 1m široká 2m vysoká ,pletivo 25×25 ×2 asafort ,jekl hliník 20×20 .

30.8.2020 09:51
alex66

XXX.XXX.32.93

sampa ml. napsal(a):
Zatím není hotovo ale už se to blíží cca.14m dlouhá 1m široká 2m vysoká ,pletivo 25×25 ×2 asafort ,jekl hliník 20×20 .

Zajímavá voliéra, můžete napsat co v ní bude ? Líbí se mi velké voliéry, jen u té vaší se mi zdá na tu délku dost malá její šířka.

30.8.2020 12:52
sampa ml.

XXX.XXX.49.151

alex66 napsal(a):
Zajímavá voliéra, můžete napsat co v ní bude ? Líbí se mi velké voliéry, jen u té vaší se mi zdá na tu délku dost malá její šířka.

Dobrý den, bude se rozdělovat na 3 menší voliery ,mezisteny budou na pantech a po chovne sezone se otevřou na plnou delku a sirka už by mi nezůstal žádný prostor na dvoře jinak by jsem ji urcite udělal širší a osazenstvo alexandr velký

30.8.2020 13:29
alex66

XXX.XXX.32.93

sampa ml. napsal(a):
Dobrý den, bude se rozdělovat na 3 menší voliery ,mezisteny budou na pantech a po chovne sezone se otevřou na plnou delku a sirka už by mi nezůstal žádný prostor na dvoře jinak by jsem ji urcite udělal širší a osazenstvo alexandr velký

Tak to máte dobře vymyšlené, to mě nenapadlo. Ať se daří.

9.9.2020 20:56
Ara ara

XXX.XXX.128.30

Dobrý den sháním velkou samici olivu nebyla by děkuji Kamil

9.11.2020 02:07
Rosta in

XXX.XXX.18.233

Pro al. Male a papoušky cervenokridle. A ano je to ve dřevě 😀zalety 2m+3m vylety ven.

9.11.2020 14:05
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.221.136

Rozestavěná tropická voliera 5x5m, z jara se bude pokračovat, ve voliere bude vodopád, potůček a jezírko, osazestvo tropické ryby, krevetky, raci, čolci, žáby, hmyz, mexické strašilky, ještěrky, volně v půdě budou zasazeny citrusy, tamarillo, liany, palmy a další zeleň, v prostoru budou amady tříbarvé, vytápěný centrálně z kotle na tuhá paliva z domu, voda ohřívaná smyčkou do podlahového topení, mlžení tryskami pod stropem.

9.11.2020 17:42
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Luboš Jedlinský napsal(a):
Rozestavěná tropická voliera 5x5m, z jara se bude pokračovat, ve voliere bude vodopád, potůček a jezírko, osazestvo tropické ryby, krevetky, raci, čolci, žáby, hmyz, mexické strašilky, ještěrky, volně v půdě budou zasazeny citrusy, tamarillo, liany, palmy a další zeleň, v prostoru budou amady tříbarvé, vytápěný centrálně z kotle na tuhá paliva z domu, voda ohřívaná smyčkou do podlahového topení, mlžení tryskami pod stropem.

Dobrý den,
tak na tu vaší voliéru se docela dost těším, až jí budete mít hotovou a pošlete sem nějaké fotky. Podle toho co píšete, tak bude dosti zajímavá. To bude i atrakce pro sousedy 😀 Moc vám držím palce, aby se vám to povedlo jak si plánujete. Ať se vám daří 😉👍 Martin

Přidejte reakci

Přidat smajlík