Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.116
Mám již 2 roky neokroužkovaného samce papouška zpěvavého.Nemocemi trpí poměrně dost,vrací se mu krvavé průjmy a měl zánět žaludku.Dnes je však velmi černý den.Ráno byl ještě v pohodě,ale odpoledne už 3x spadl z bidýlka a odřel si nožičku.Vždycky tam asi půl minuty ležel a potom se zvedl a ze všech zbytků sil se doplahočil nahoru.Navíc tězce dýchal.Neváhali jsme a ihned jsme jeli k odborníkovi na ptactvo,který je od domu asi půl kilometru.Byl velmi apatický a dal se lehce chytit,ikdyž není ochočený.Doktor ho zezačátku prohlédl,řekl že mu asi praskla nějaká žilka v mozku a dostal mrtvici.Zkoušel,jak chytají nohy,levá chytla v pohodě,ale pravá nechytla.Tak mu dal 3 injekce a řekl,že jestli se do zítřka zlepší,máme ho nechat doma a přijet si pro léky,pokud se nezlepší,tak přijet i s Tondou...ale neřekl proč Má být v teple a v klidu,odstranit hračky a bidýlka dát co nejníže.Tak jsem jela domů,Tonda ležel na zemi a moc se nehýbal.Tak jsem odstranila žebřík a kroužky,nechala jsem mu tam jen zrcátko,protože ho bere jako samičku.Všechna bidýlka co nejníž,odstranila jsem misku na koupání,nechala jsem jen pítko,misku s pískem a s jídlem.Od té doby,co jsme přijeli,sedí na zemi v růžku klece,jednou se snažil doplahočit se nahoru,ale spadl.Chvilkami spí a kouká.Nežere ani nepije.Je nařízený přísný klid,v kuchyni se nebude rozvicet,nebude rádio ani televize,ani úklid,a trochu jsem zvýšila teplotu ovzduší.
Bude v pořádku?
Předem děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.147
V první řadě, jste si nevybrala nejvhodnějšího společníka, Tondovi by bylo určitě líp ve voliéře, než v klícce se zrcátkem, ale to je nepodstatný. Příčin může být víc opravdu od mrtvice přes nedostatek vápníku, až po siné začervení takto po netu se špatně radí. dejte mu senegalské proso, piškot namočený v kalciu (z lékárny), klid a teplo, jestli je moc vyhublý, tak odčervit nějakým šetrným přípravkem, dobré je dát dokrmovací směs s glukozoou..... Veterinář dá jen výživu, popřípadě antibiotika, víc neporadí to je zkušenost. Zpěváci jsou tvrdí ptáci mě osobně za několik let chovu nikdy žádný vinou nemoci nepadl. JP
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.194
Pravděpodobně žrát nebude. Mrtvice postihuje nějakou oblast mozku a poškozuje ji. Někdy se nemocný pták ani nedokáže nakrmit, i kdyby chtěl, protože nedokáže koordinovat pohyby (nejen sevření prstů). Vše závisí od toho, co přesně a nakolik je v mozku zasaženo. Sami pochopíte že jestli se stav rychle a výrazně nezlepší, není rozumné ho nechat zbytečně trápit. Nikdo, ani lékař Vám nemůže dát odpověď, jestli se aspoň částečně "spraví", pravděpodobnost žel není moc velká.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.180
Když vidím to dno klece, tak si dovolím tipnout - je silně začervený. Kdy byl naposledy odčervovaný? Na dno klece dávejte pořád čisté noviny - ihned to vysušuje trus, vodu měňte i vícekrát za den - nesmí do ní a do krmení kálet. Dodat i misku s říčním pískem, pestrou stravu. Ihned ale odčervit násilím přímo do zobáku - jestli už není pozdě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.116
Na dno klece dáváme velmi účinné pískové podložky,dají se snadno odstranit.Teď jsme je z bezpečnostních důvodů odstranili,jelikož už si o ně jednou odřel bříška na nožičkách.Teď již jsou zpátky čisté.To co je na dně je z velké části proso.Naposled byl odčervován před 1,5 měsícem.
Z důvodu stresu nebudu pořizovat další foto.
Jinak všem děkuju za odpovědi
LLenka

XXX.XXX.18.234
Dobrý den, prosím Vás ochrnula mě andulka na obě nožičky .. stalo se to zničeho nic. Děkuju