Co může jíst korela?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 19:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174

Zajímalo by mě,co všechno může jíst korela...Zrní je asi jasné,ale co může všechno za ovoce,zeleninu,oříšky,rostliny jako např.žabinec a co dalšího?A co v žádném případě nesmí? Poraďte...

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.132

jest muže veškere ovoce i zeleninu, piškoty,ořechy,pampeliškusmajlík

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.27

Kromě manga. A pozor na nadměrné krmení ořechy. Jsou tučné.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174

Mě je jasné že může ovoce zeleninu a ostatní zmíněné ale prosím co konkrétně...a např. co nesmí,já jsem se dočetla v knížce že nesmí avokádo...ale bohužel tam více nebylo...

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.27

Jé, promiň, samozřejmě nesmí avokádo, ne mango. Popletl jsem to. Jinak jí dávej běžně dostupné ovoce, jablko, hrušky, ze zeleniny mrkev. Ze zeleného dávám listy pampelišky, jitrocel nebo šťovík. Ona si sama vybere, co jí chutná.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jé, promiň, samozřejmě nesmí avokádo, ne mango. Popletl jsem to. Jinak jí dávej běžně dostupné ovoce, jablko, hrušky, ze zeleniny mrkev. Ze zeleného dávám listy pampelišky, jitrocel nebo šťovík. Ona si sama vybere, co jí chutná.

A můžu se zeptat na oříšky,může buráky ve slupce? Říkám si že korela není zase tak malá ani velká,rozely je můžou ale zda je můžou i korely to jsem se zatím nikde nedočetla...

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.27

Já když jim dával buráky, tak jedině rozlouplé napůl a nestály o to. Ale vzaly si rozlámané vlašské.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174

Děkuji za rady, s burákama jsem měla i strach aby mu nezaskočil proto se radši ptám...zkusím a uvidím jak už někdo psal výše korela jsi vybere sama co chce a co jí chutná... smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.12.2014 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.202

Zajímalo by mě,co všechno může jíst korela...Zrní je asi jasné,ale co může všechno za ovoce,zeleninu,oříšky,rostliny jako např.žabinec a co dalšího?A co v žádném případě nesmí? Poraďte...

Zdravím, spíš si položte otázku jinak. Co může jíst člověk? Odpovědí je, že téměř všechno. Ale, když ho budete živit jen těmi nejlepšími potrvinami, nemusí to být zákonitě nejlepší. Když budete člověka živit třeba vepřovým masem a korelu slunečnicí, tak je nejspíš oba brzy zabijete. Krmení musí být podle energetických nároků, prostředí, stáří a především podle konkrétního jedince. Pták doma v malé kleci, s minimálním pohybem, krmený prosem a vodou, obvykle je na tom zdravotně lépe než ten, kterému snesete i "modré z nebe".

Neregistrovaný uživatel

5.12.2014 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.163

Ořechy prakticky všechny, vlašské třeba rozpůlit, ať si s tím pohraje při vybírání jádra. Dají se jim dát i roztlučené, ale někteří zvlášť mladí papoušci jsou hltaví a mohli by spolknout kus skořápky, takže to moc nedoporučuju. Buráky se dávají, ale ne ty normálně z obchodu (jsou pražené), ale ideálně nepražené, koupené jako krmivo. Musím říct, že i chuťově jsou lepší.
Co se týče toho, co najdete venku u nás, můžete vzít vše, co není jedovaté pro člověka- pampelišky, obyčejnou trávu, sedmikrásky, tenké větvičky ovocných stromů nebo vrby (třešňové, bukové a javorové ne), někdo dává okusovat i jehličnaté větvičky. Bylinky jako bazalka, máta, řeřicha, lichořeřišnice včetně semen, heřmánek (znám žaka, co miluje yzop) jsou v pořádku, někde jsem se dočetla, že by se neměl dávat rozmarýn. Pro papoušky všeobecně je toxický čajovník a kakao.
Dál to můžou být různá naklíčená semena nebo mungo fazole, stačí nechat naklíčit běžní krmivo, které používáte. Z ovoce a zeleniny všechno kromě toho avokáda a cibule-jahody, maliny, citrusy, banány (můj je nerad), jablko, hruška, jeřabiny, mrkev, okurka, paprika (někdo dává i se semeny), salát, čínské zelí, kapusta...
Co se týče takových specialit, někdy se dává kousek uvařeného vajíčka na přilepšenou nebo česnek. Ten pomáhá proti parazitům, dává se do vody nebo normálně celý stroužek, aby si papoušek mohl zobnout. Snad jsem neřekla nějakou blbost a někdo mne kdyžtak opraví. :)

Neregistrovaný uživatel

5.12.2014 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.174

Ořechy prakticky všechny, vlašské třeba rozpůlit, ať si s tím pohraje při vybírání jádra. Dají se jim dát i roztlučené, ale někteří zvlášť mladí papoušci jsou hltaví a mohli by spolknout kus skořápky, takže to moc nedoporučuju. Buráky se dávají, ale ne ty normálně z obchodu (jsou pražené), ale ideálně nepražené, koupené jako krmivo. Musím říct, že i chuťově jsou lepší.
Co se týče toho, co najdete venku u nás, můžete vzít vše, co není jedovaté pro člověka- pampelišky, obyčejnou trávu, sedmikrásky, tenké větvičky ovocných stromů nebo vrby (třešňové, bukové a javorové ne), někdo dává okusovat i jehličnaté větvičky. Bylinky jako bazalka, máta, řeřicha, lichořeřišnice včetně semen, heřmánek (znám žaka, co miluje yzop) jsou v pořádku, někde jsem se dočetla, že by se neměl dávat rozmarýn. Pro papoušky všeobecně je toxický čajovník a kakao.
Dál to můžou být různá naklíčená semena nebo mungo fazole, stačí nechat naklíčit běžní krmivo, které používáte. Z ovoce a zeleniny všechno kromě toho avokáda a cibule-jahody, maliny, citrusy, banány (můj je nerad), jablko, hruška, jeřabiny, mrkev, okurka, paprika (někdo dává i se semeny), salát, čínské zelí, kapusta...
Co se týče takových specialit, někdy se dává kousek uvařeného vajíčka na přilepšenou nebo česnek. Ten pomáhá proti parazitům, dává se do vody nebo normálně celý stroužek, aby si papoušek mohl zobnout. Snad jsem neřekla nějakou blbost a někdo mne kdyžtak opraví. :)

Děkuju za vyčerpávající odpověď jelikož je náš Pepik zvědavý určitě rád okoštuje...smajlíksmajlík

Romana2103

1.12.2019 12:56
Romana2103

XXX.XXX.16.80

Chtěla bych se zeptat jestli ještě něco korela je vsezrava? Ta naše žere všechno co se dá na stůl....miluje maso ....bábovku....chleba z máslem ....ovoce....všechno proste

1.12.2019 13:43
emill

XXX.XXX.32.177

Maso, bábovku a ani chleba s máslem korele NEPATŘÍ!!! Krmte ji směsí zrnin pro střední papoušky, zelené krmení, ovoce a zeleninu a občas uvařené vejce. Nezapomeňte na grit.

Neregistrovaný uživatel

1.12.2019 17:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Maso,bábovku chleba smáslem ne-začíná období domácích zabíječek tak bych Pepíkovi dopřál a k tomu trocha moravské trnkové.PS-stačí věnovat trochu času a všechno si můžete v pohodě vyhledat.

2.12.2019 09:48
učeň

XXX.XXX.90.195

múžu se zeptat proč ne třešňové větve? já jsem se dočetl, že ovocné větve se můáou dávat všechny.
nepolemizuju, je to jen dotaz nezkušeného.
díky

Radim12

5.12.2020 12:50
Radim12

XXX.XXX.35.44

Chci se zeptat jestli korela může mandarinku

5.12.2020 17:37
lavice

XXX.XXX.90.150

Korela žere nebo zobe.

5.12.2020 17:39
lavice

XXX.XXX.90.150

jest muže veškere ovoce i zeleninu, piškoty,ořechy,pampeliškusmajlík

A pít pivo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2020 09:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

lavice napsal(a):
Korela žere nebo zobe.

A jsme opět u toho lavička se nám tady rozčiluje nad šest let starým zadáním ale na jednoduchý dotaz jestli korela může mandarinku odpověď žádná 🙄 pro Radim12 ano může

Radim12

6.12.2020 10:24
Radim12

XXX.XXX.4.181

Dekuju

6.12.2020 10:42
z jarda

XXX.XXX.139.214

Zdravím, nezlobte se, ale nemůžu vůbec pochopit, proč se otvírají staré vlákna a ještě se o tom diskutuje a navíc ještě k tomu, když je dotaz absolutně jednoduchý až primitivní! Stejně jako dotazy - "co mám chovat? co do voliéry? co žere papoušek?..."
Vždyť dnes je hodně možností jak to zjistit a né se tady i když anonymně strapnovat, ale je hodně lidí, kteří jsou bezpáteřní a je jim to absolutně ukradené! S pozdravem Zappe
PS: tohle není proti jednotlivci, ale všeobecně

6.12.2020 22:29
lavice

XXX.XXX.90.150

z jarda napsal(a):
Zdravím, nezlobte se, ale nemůžu vůbec pochopit, proč se otvírají staré vlákna a ještě se o tom diskutuje a navíc ještě k tomu, když je dotaz absolutně jednoduchý až primitivní! Stejně jako dotazy - "co mám chovat? co do voliéry? co žere papoušek?..."
Vždyť dnes je hodně možností jak to zjistit a né se tady i když anonymně strapnovat, ale je hodně lidí, kteří jsou bezpáteřní a je jim to absolutně ukradené! S pozdravem Zappe

bflmpsvz
Přesně tak.

Radim12

8.12.2020 20:14
Radim12

XXX.XXX.4.181

Já se chci zeptat která hračka je hodně dobra a se kterou bysy hrála korelu

X-x-X.cz

21.1.2021 23:57
X-x-X.cz

XXX.XXX.94.145

z jarda napsal(a):

Právě naopak. Díky vyčerpávajícím odpovědím na to "co žere korela" se líbí Google iFauna tak, že pěkně vystřelila rank v této hledané frázi právě tomuto příspěvku.

Má to ohromný význam znovu otvírat staré téma příspěvku hlavně pro novou komunitu a majitele stránky.

22.1.2021 00:06
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Radim12 napsal(a):

ROBERTEK?

Hnsj

9.2.2021 13:54
Hnsj

XXX.XXX.55.114

Můžu korele dát vyřeny žloutek?

Neregistrovaný uživatel

9.2.2021 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Hnsj napsal(a):
Můžu korele dát vyřeny žloutek?

Vařené vajíčko strouhané občas - v míchanici.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2021 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Radim12 napsal(a):

Chudák čeština.

Neregistrovaný uživatel

9.2.2021 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

z jarda napsal(a):

Zappe-máte naprostou pravdu, ale co s tím??

19.3.2021 12:48
kacislava

XXX.XXX.241.251

Dobrý den,
máme korelu nalezence. Není ochočená, ale začíná baštit z ruky a největší pokrok dělá, když se jí nabídne bílek. Nevím, kolik ho může spořádat. Mohu jí tím uškodit? Má ráda také piškot, ale ten mi přijde moc tučný.
Jinak má klasicky směs pro menší papoušky, sépii, dostává zelené, nebo ozobává takové ty slepené tyčky (píšou s medem) se zrním.
Má menší klec, nelétá. Už se stalo, že vyletěla ven z klece, kterou má stále otevřenou, ale vypadá to, že neumí létat, spíš se snesla k zemi. Tím chci jen zdůraznit, že nemá moc pohybu, tak aby moc nenakynula.
Děkuji K.

19.3.2021 14:41
exotchov

XXX.XXX.168.151

Tak to uz je v P.....,

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Jumanji

29.5.2022 11:45
Jumanji

XXX.XXX.38.46

Moc dekuji nemusel jsem nic psat a vim co potrebuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík