Dobrý den, mám asi poněkud stupidní dotaz ale mám mladé ptáky(kanáry) a vždycky dělám vaječnou míchanici pouze z vařeného žloutku. Dotaz zní: je možné nastrouhat i bílek (on už to totiž nikdo doma nechce žr..t a vyhodit je to škoda). A ještě jeden dotaz pro kanarkáře: kdy, prosím, odděláváte druhé hnízdo při druhém heku, když mladí už jsou ven z hnízda a samice je v druhém hnízdě. Vždycky jsem totiž čekal, až odstavím mladé. Děkuji za slušné odpovědi.
Eny
napsal(a):
Dobrý den, mám asi poněkud stupidní dotaz ale mám mladé ptáky(kanáry) a vždycky dělám vaječnou míchanici pouze z vařeného žloutku. Dotaz zní: je možné nastrouhat i bílek (on už to totiž nikdo doma nechce žr..t a vyhodit je to škoda). A ještě jeden dotaz pro kanarkáře: kdy, prosím, odděláváte druhé hnízdo při druhém heku, když mladí už jsou ven z hnízda a samice je v druhém hnízdě. Vždycky jsem totiž čekal, až odstavím mladé. Děkuji za slušné odpovědi.
Dobrý den, nejsem žádný velký kanárkář, ale pokusím se odpovědět. Vejce do vaječné míchanice strouhám celé. Dělám to tak odjakživa. S vaší druhou otázkou vám bohužel neporadím. Kanáry chovám venku ve velké voliéře spolu s jiným ptactvem a do té doby, než je uklidím na zimu domů, nechávám rodiče i mladé pohromadě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já do míchanice strouhám vejce selé i se skořápkou.Pokud dávám vejce větším papouškům, alek.velkým tak ho jen rozkrojim na čtvrtky a takto podávám, a při odchovu mladých tak dostávají
michanici.S kanárkama jsem to měl stejné jak píše kolega předcházejícím příspěvku.