Dobrý den. Mám korelu a myslel jsem ze samce, myslel jsem, ze zpívá... Pustil jsem si ale na internetu jak vypadá zpev korely a to je úplně jiné než od té mojí... Ta má dělá hvizdy. Hvízdá 1x po cca 3 vterinách a treba dvacet minut v tahu. Jedná se o zpev? mam samce? Melodie v tom hvizdani není. Děkuji za odpovědi.
Tak nějak jsem ho/ji vyfotil - mám ho pár dnů a je ještě hodně plachý. Pokusím se vyfotit hlavu detailněji a i ten ocas.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No zas bych se tak neukvapoval, chtelo by taky uvest jak je ptak stary...pokud jen piska bez jakekoli melodie budu vas muset zklamat protoze piskani je hlasovy projev samicky.jinac ste fotky toho moc nepoznate jde o straku tam se viditelne rozdily pohlavi ztraceji a urcujicim faktorem je zpev samce.

Spivat zacinaji vetsinou az v pohlavni dospelosti (pokud si dobre pamatuju je to 7-9 mesic zivota)tudiz uz by mel zacit spivat takze bych vas nechtel zklamat ale nejspis to bude samicka...ale jeste bych pockal mozna se teprve rozespiva(chocholku ma vcelku velkou ta byva u samcu obecne vetsi nez u samic).

No jelikoz mi to nedalo zapatral sem ve starsi literature a je tam napsano: mladi samci zacinaji se spevem uz ve tretim mesici zivota takze si myslim ze ve vasem pripade pujde o samici ale klidne mi to poslete.bflmpz@seznam.cz.