Mníšek šedý ochočený + neochočená samička?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2015 15:25
antoan

XXX.XXX.112.66

Je možné dát k ochočenému mníškovi do klece neochočenou samičku?
Nebo to bude peklo?
Dík za stručnou odpověď.

12.2.2015 18:21
eli22

XXX.XXX.181.33

Já bych to nedělala!

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2015 18:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

antoan napsal(a):
Je možné dát k ochočenému mníškovi do klece neochočenou samičku?
Nebo to bude peklo?
Dík za stručnou odpověď.

Je třeba zkusit a pozorovat, nejlíp když dáte dvě klece vedle sebe. Mníšek žije rád v hejnu a většinou i ochočený když dostane partnera tak ho s radostí přijme.

12.2.2015 20:17
eli22

XXX.XXX.181.33

To je sice pravda, že jí ochočený sameček (předpokládám, že je to sameček) přijme, ale problém může být potom v hlasitosti. Já má mníšky ručně dokrmené a jsou to nejtišší papoušci, co jsem kdy měla a chovala. Na druhé straně znám spoustu lidí, kteří mníšky z důvodu neskutečného křiku prodávají. Známá měla dokrmeného, respektive ochočeného mníška, který byl taky dost tichý. V momentě, kdy mu pořídila "divoký" protějšek, byla úplně zoufalá, i ten mazel se naučil řvát jako tur. Z toho důvodu jsem psala, že bych to nedělala, pokud by byli chováni doma.Tak jsem to z dotazu pochopila. Venku by to bylo asi v pohodě, pokud by si na sebe postupně zvykali.

12.2.2015 20:21
eli22

XXX.XXX.181.33

Ještě bych chtěla dodat, že máme dokrmenou samičku mníška, které jsme v jejích dvou letech pořídili dokrmeného samečka s tím, jak budou šťastní, a už to bude 3/4 roku, nejsou ani kamarádi, natož partneři, jen každý bojuje o naši pozornost sólo. Nechali jsme vyrobit dvouklec s mobilní přepážkou, kam půjdou na jaře na terasu, tak uvidíme, zda budou pokroky.

12.2.2015 21:13
láďa42

XXX.XXX.89.199

Měl jsem také takový případ odďelil jsem samce od samice po 14 dnech se začali krmit přes pletivo a bylo vyhráno pustil jsem je k sobě odchovali mi 4 mladé mnichy.

12.2.2015 21:36
eli22

XXX.XXX.181.33

Díky za reakci Láďo. Jenže já nemám co oddělit, jelikož nejsou spolu v kleci, to neexistuje, jsou naproti sobě v obýváku. Jen je spolu pouštíme, ale berou se stále jako konkurenci, každý si chrání jednoho z nás! Uvidíme, jak se budou chovat v dvojkeci, když tam budou sami a my v práci. Třeba to vyjde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík