Dobrý den. Budu si kupovat chůvičky a jelikož mám dosti velkou klec tak bych chtěl chůviček více jen nevím jak se to dělá s s poměrem samci:samice. A ještě jsem se chtěl zeptat zda je dobrý nápad dát do jedné prostorné klece chůvičky a holoubky diamantové? Díky předem za odpovědi
Didakt
napsal(a):
Dobrý den. Budu si kupovat chůvičky a jelikož mám dosti velkou klec tak bych chtěl chůviček více jen nevím jak se to dělá s s poměrem samci:samice. A ještě jsem se chtěl zeptat zda je dobrý nápad dát do jedné prostorné klece chůvičky a holoubky diamantové? Díky předem za odpovědi
Zdravím, pokud nechcete odchov, pak můžete mít pohromadě více chůviček jedno jakého pohlaví, pokud chcete odchovávat pak jen jeden pár v jedné kleci!Tito ptáci nocují, pokud mají možnost, v jedné budce všichni najednou, tedy hnízdění je většinou neúspěšné, i když se mi stalo, že i dva páry odchovali v jedné budce, ale jen tři mladé!K.
Lupus4
Dobře. Jen se pro jistotu ptám abych se ujistil.
Oka děkuji za rady. Pořizuji si chůvičky z důvodu jelikož nejsou moc hlučné kvůli spolubydlícím. No jelikož mám tak velkou klec co by jste mi doporučili abych tam měl více potáčků, ale chůvičky mi odchovali? Odchovají, když budu mít s nimi ty holoubky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

lupus4
napsal(a):
Chůvky ano - jednou, pak to bude zase "štosovat", pokud nedáte odchov jinam
jelikož mám tak velkou klec
zas tak velká není, ale chůvičkám tam bude dobře
tak už tam nic necpěte (odchov vám nejspíš zůstane).
Zajímavá diskuse:) Spíš si tady dělá někdo srandu. Jinak lituji zvířata..
Hej...to je fakt super tady! Tady se chce člověk něco dozvědět tak se ptá zkušenějších a dostane se mu jen kritiky! Sakra ptáky ještě nemám tak co tu kecáte "lituju zvířata"? Proč by jste je měl litovat? Nechápu!...si opět někdo hraje na inteligenta. Poslechnu radu a nechám v kleci jen jeden pár chůviček. Myslím, že klec je pro jeden pár hodně velká oproti klecím které jsem viděl v v pár inzerátech lidí, kteří mají v kleci tak cca 50x30x30 několik chůviček. Já chci rady, nepotřebuju chytráky, kteří tu chytře okopírují komentáře a dopíší k tomu nějakou svou ještě chytřejší poznámku. Děkuju za rady těm kdo poradili...
Dobry den,
pro zadavatele: chlape vychladni. Ta klec skutecne neni nikterak obrovska. Informaci o tom ze nemuzou byt vic jak jeden par v kleci jsi dostal. A pokud se chces neco dozvedet, tak se neptej, ale cti. Je spousta odbornych knih jak chovat cizokrajne ptactvo a je nespocet webu k teto problematice. Tve dotazy jsou trosku, nechci se te dotknout, hloupe. Chapu ze na zacatku clovek nevi nic, ale nez zacnes neco chovat, tak si toho hodne precti.
S pranim uspesneho chovu
Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

smidla
napsal(a):
Dobry den,
pro zadavatele: chlape vychladni. Ta klec skutecne neni nikterak obrovska. Informaci o tom ze nemuzou byt vic jak jeden par v kleci jsi dostal. A pokud se chces neco dozvedet, tak se neptej, ale cti. Je spousta odbornych knih jak chovat cizokrajne ptactvo a je nespocet webu k teto problematice. Tve dotazy jsou trosku, nechci se te dotknout, hloupe. Chapu ze na zacatku clovek nevi nic, ale nez zacnes neco chovat, tak si toho hodne precti.
S pranim uspesneho chovu
Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu.
Přesně tak jsem to myslel i já. Určitě nikomu nechci brát právo na informace, ale souhlasím, že mi dotazy přišly hloupé, proto jsem tak reagoval. A když mi někdo odpoví a já se hned ptám na to samé nebo dělám že jsem to nepochopil, tak mi prostě přišlo, že si někdo dělá srandu:).
Ne nedělám si srandu jen některé odpovědi byly pro začátečníka ne úplně k pochopení...jako třeba, že v kleci může být 1,1 atd. Vím, že se občas ptám hloupě, ale chci se dozvědět co nejvíce a četl jsem si už dost článků no teorie není praxe. Proto se ptám znalých chovatelů co ví z vlastních zkušeností. A ještě k tomu "chlape vychladni"...jak už jsem psal, chci se dozvědět informace a nestojím o komentáře, které informacemi nejsou a jsou pouze něčím názorem na diskuzi apod.
Soptík01

XXX.XXX.139.189
Dobrý den,
Můžete mi někdo pomoci rozeznat samici od samce u Chůviček? Pořídili jsme si 4samce pro radost a ted mame vajíčka . Koukám na ně a nejde mi je rozeznat. Samičku klidně daruji nebo vyměním za samce. Když mi někdo pomůže daruji i nové přírůstky. Nechal jsem 2 vejce.
Dekuji za odpovědi
Martin 775307806.
Soptík01

XXX.XXX.139.189
Dekuju loskutakruda.
Strnad
Soptík01

XXX.XXX.150.13
Tak dnes další vajíčko. Čtyři už vyhozeny a nyní máme další 3.Pokud nikdo nebude chtít vajíčka nebo mláďata do pátku 3.6. budu je nucen vyhodit.
lupus4
napsal(a):
1,1 je pár
Takže se nedá chovat více chůviček pohromadě ve skupince?
Můžete jich tam mít třeba dvacet a večer se vám naštosujou všechny do jedné budky, takže neodchováte NIC.
Čemu na tom nerozumíte ?
Na holoubky je to hraniční...minimum.
Tohle cituje stará literatura, ale není to vždy pravda. Je třeba to zkusit a netrvá to tak dlouho, aby se to dalo zhměnit.