Dobrý den, chtěla bych poprosit o rada a zkušenosti z vašich chovů.Mám krytou volierku 3x2 m ke které bude výlet 3x1,5m.Mám 5 pár andulek a přemýšlím že bych k nim dala jeden pár větších papoušku.Je to možné? Velmi se mi líbily rosely ale po prostudování literatury se mi to nezdá moc dobrý nápad, měl by jste někdo radu? Děkuji.
alena.par
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poprosit o rada a zkušenosti z vašich chovů.Mám krytou volierku 3x2 m ke které bude výlet 3x1,5m.Mám 5 pár andulek a přemýšlím že bych k nim dala jeden pár větších papoušku.Je to možné? Velmi se mi líbily rosely ale po prostudování literatury se mi to nezdá moc dobrý nápad, měl by jste někdo radu? Děkuji.
Doporučuj papoušky nádherné, jsou krásníí a nekonfliktní.K.
No vy klidne můžete doporučovat co chcete, ale skutečnost byva nevybirava a nadherny papousek se zmeni v hejnu andulek na papouska oškubanou slepici i takova je skusenost, Pro zadavatelku-nejlepe udelate když budete mit ve voliere pouze andulky-, casem postavite další volierku a tam date zase jiny druh.
simacek123
napsal(a):
No vy klidne můžete doporučovat co chcete, ale skutečnost byva nevybirava a nadherny papousek se zmeni v hejnu andulek na papouska oškubanou slepici i takova je skusenost, Pro zadavatelku-nejlepe udelate když budete mit ve voliere pouze andulky-, casem postavite další volierku a tam date zase jiny druh.
Děkuji za názory.Rozhodla jsem se že nechám andule samotné.Přemýšlím nad novou volierou ale trošku si nevím rady.Chci si pořídit papoušky zpěvavé, zálet by byl dřevěný ze tří stran a na čtvrtou bych dala např. lexan v zimě o rozměrech 2x2x1,5 m (dxšxv) výlet by byl na východní straně ale často tam fouká vítr.Tak by mě zajímalo jestli by to tak mohlo být nebo bych musela část výletu zavětrovat, esteticky by to nebylo nic moc ale hlavně mi jde o pohodu papoušků.A ještě jeden dotaz mohli by tam i zimovat nebo by se musel zálet zateplovat?
simacek123
napsal(a):
"Skutečnost" u Vás, ještě nemusí být skutečnost u všech ostatních chovatelů.Neboli, když u Vás to nefungovalo, klidně to může fungovat u někoho jiného a není třeba to hned zatracovat.Pokud jste si dobře přečetl zadání, tak voliéra bude dosti velká a já v tom nevidím problém.Netvrdím něco, co jsem sám nevyzkoušel, vše odchovávalo.Drobné konflikty se ze začátku objevily jen u andulek, ale brzy se vše urovnalo.Zásadou je dostatek budek.K.
pavli
napsal(a):
Rosely určitě né. Přidala bych třeba páru korel. Sama mám ve voliéře jednu páru korel se čtyřmi páry andulek a všichni bez problému odchovávají. Ale nemusí tomu tak být vždy.
Tak jsem si přečetl rady na společný chov s andulkama a některý šprýmař tam všem solidním rádcům dává červenou pacičku. Vy hrdino, potřebujete - li se bavít, obraťte se jinam a TADY NEOTRAVUJTE a nebo mějte odvahu, napište mně, a dejte mně třeba 100 červených paciček. Svůj e-mail napište na moji adresu : oneme@centrum.cz a pošlu Vám mé telefon. číslo a moc se těším se na fundované rozhovory s Vámi, které nebudou zatěžovat normální diskutující.
Máte pravdu s tím červeným packalem a není to jenom na této diskusi a vsadím se že žádné názory ani mepíše a nebo píše ty negativní ale k tématu já chovám Andulky šest let měl jsem je s kanárky to bylo ok měl jsem je se zebřičkama taky dobrý jeden čas jsem je měl s roselama a u mně to nedálo dobrotu měl jsem dominantního samce nyní mám 10 páru Andulek a dva páry korel rozdělené ve dvoou voliérách a v pohodě ale kamarád má Andulky s kouřákama a je to také v pohodě chovu zdar.