gajule
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně dotací. Co všechno musím splňovat abych mohla žádat dotace? Kolik zvířat a jakých bych musela chovat? Nebo jak velký pozemek bych musela mít? Děkuji za rady.
Doma zemedelcime a dotace se davaj jiz od 1 ha pozemku. Vetsi info najdete na netu na strankach patricneho uradu, kde je vse pekne vypsane.
Pro ostatni prudice. Kdyz nevite, tak neremcejte. Pani muze mit treba jen louku a chce ji nejak vyuzit. Takze proc neporidit stado ovci a zazadat o dotace. Nevidim na tom nic spatneho. Kdyz stat dava, jen hlupak by nebral.
gajule
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně dotací. Co všechno musím splňovat abych mohla žádat dotace? Kolik zvířat a jakých bych musela chovat? Nebo jak velký pozemek bych musela mít? Děkuji za rady.
Vážená, Vy jste velice slušně požádala o radu, ale po přečtení dotazu jste mnoho skutečných zájmových chovatelů, z nichž někteří i něco utrží, ale zase to vloží do rozšíření chovu, opravdu zvedla ze židle. Oslovila jste chovatele okrasných ptáků, takže máte na mysli asi dotace v tomto oboru. Chováte něco? S kterým druhem zvířat máte zkušenosti, máte nějakou kvalifikaci
v oboru ? Máte nějaký podnikatelský záměr, dostatek finančních prostředků atd. Otázka žádosti o dotace přijde později. Jestli to berete z druhého konce - na co je možné získat dotace, do toho se pustím, tak by to mohlo špatně dopadnout. Možná se mýlím, protože jsem v zajetí zájmového chovu.
Moudivláček
napsal(a):
Vážená, Vy jste velice slušně požádala o radu, ale po přečtení dotazu jste mnoho skutečných zájmových chovatelů, z nichž někteří i něco utrží, ale zase to vloží do rozšíření chovu, opravdu zvedla ze židle. Oslovila jste chovatele okrasných ptáků, takže máte na mysli asi dotace v tomto oboru. Chováte něco? S kterým druhem zvířat máte zkušenosti, máte nějakou kvalifikaci
v oboru ? Máte nějaký podnikatelský záměr, dostatek finančních prostředků atd. Otázka žádosti o dotace přijde později. Jestli to berete z druhého konce - na co je možné získat dotace, do toho se pustím, tak by to mohlo špatně dopadnout. Možná se mýlím, protože jsem v zajetí zájmového chovu.
Děkuji bubanek :) spletla jsem si diskusi, chtěla jsem oslovit někoho v sekci ovce, kozy a právě ty pozemky. Je neuvěřitelné jak lidi hned negativně reagují a vám děkuji za zastání. :) Nikdo nejsme dokonalí, ale chovatelé okrasného ptactva jsou nedotknutelní. Všem těm co jsem pohoršila jejich morálku se hluboce omlouvám. :).
No já bych řekl dle formulace dotazu, že paní si spletla rubriku. Určitě jsou dotace na národní plemena minimálně u drůbeže, ale snad i u skotu, ovcí.
Pokud jde o naši problematiku, asi by bylo možné získat nějaké prostředky v případě zapojení se do záchranného programu. Ovšem pokud vím administrativní a jiné překážky od tohoto záměru poměrně spolehlivě odradí. A proto pak můžou pracovníci ČIŽP klidně referovat o tom, že všichni chovatelé to dělají pro kšeft, protože se podívejme, kolik z nich je zapojeno do nějakých takovýchto aktivit. Skorem nikdo, ne-li vůbec nikdo.