Rada alexandři – doporučení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2015 18:23
lades22

XXX.XXX.90.66

Chtěl bych se zeptat jakého alexandra by jste mi doporučily na chov?

20.2.2015 23:22
alex66

XXX.XXX.204.8

Nejsnadnější na chov je alexandr malý. O něco náročnější je alex. čínský a velký. Tito jsou už ale větší druhy tak tam je potřeba větší voliéry.
Mě osobně se nejvíc líbí alexandři rudohlaví a vousatí. Tyto druhy zase mají tu nevýhodu že většinou hnízdí v zimě takže pro ně musíte mít vytápěné voliéry.

21.2.2015 07:28
petule789

XXX.XXX.138.185

Chtěl bych se zeptat jestli mate někdo zkušenost s chovem fousatych a malych alexandru v jedné volieře.

22.2.2015 11:42
Adam0405

XXX.XXX.121.135

Já chovám párek alexandrů malých a doporučuji vám chovat alexandry samostatně samci jsou při hnízdění agresivní a jednou mi jeden samec ukousl rosele přes voliéru nohu. Musel jsem mezi nimi udělat dvojité pletivo a od té doby v pohodě. Bohužel mi zahnízdili pouze jednou předminulý rok. Minulý rok samice snesla 3x prázdnou snůšku a letos začínají pomalu harmonizovat tak doufám že se mi odchov podaří. Nejsou tolik nároční ale je jasné že jsou náročnější než korely nebo andulky. Mají rádi hodně ovoce a zeleniny. Potřebují velký prostor na létání, rádi se sprchují pod zahradní hadicí, ale dávejte si pozor kde je chcete chovat jsou velmi hluční a sousedům by se to nemuselo líbit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík