Dobrý den nedávno jsem koupila dvě chůvičky a ráda bych věděla jsetli je to pár
jeden z ptáků poměrně často zpívá pokaždé se u toho načapejří a hopsá na bidle druhej taky občas podobně zpívá(asi tak jednou za tejden) ale je to trošku jiný viděla jsem je jak se snaží pojímat ale ten tišší vždycky toho prvního shodí do budky vždycky nanosí materiál a pak ho zase vyhází ven a ten hlučnejší druhému zobákem očištuje peří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

helena.
napsal(a):
Dobrý den nedávno jsem koupila dvě chůvičky a ráda bych věděla jsetli je to pár
jeden z ptáků poměrně často zpívá pokaždé se u toho načapejří a hopsá na bidle druhej taky občas podobně zpívá(asi tak jednou za tejden) ale je to trošku jiný viděla jsem je jak se snaží pojímat ale ten tišší vždycky toho prvního shodí do budky vždycky nanosí materiál a pak ho zase vyhází ven a ten hlučnejší druhému zobákem očištuje peří.
Píšete, že zpívají oba dva, pak by to mělo být jasné..

helena.
napsal(a):
No tak dokonale jasné mi to není jinak bych se neptala v jednom článku jsem zahlídla že i samička může občas zazpívat a je to trochu jinačí než zpěv samce.
Kazdy samec zpiva trochu jinak. Kdyz nepocitam testy, ruzne jehly a prstynky, tak zpev je jedina vec podle ktere to poznate, pokud nesnese vajicko..
helena.
napsal(a):
No tak dokonale jasné mi to není jinak bych se neptala v jednom článku jsem zahlídla že i samička může občas zazpívat a je to trochu jinačí než zpěv samce.
Já vám rozumím, ten druhý pták se taky nějak sem tam ozve ( což samice čas od času taky udělají, spíše ale jakoby típnou) a vy si nejste jistá, že jde o zpěv. Rada kterou jste dostala jako první, té se držte. Dejte ptáky od sebe, ideálně třeba do bodovaček a ten možná submisivní samec se musí projevit. Zpěv chůviček je poměrně hlasitý, pták zaujímá i typický postoj na bidle, takže jestli tohle uvidíte i u toho, u něhož máte zatím pochybnosti, tak byste měla mít v krátké době jasno.
helena.
napsal(a):
Dobrý den. Helena, dostala jste správné odpovědi od vmakovicky a hzp. Je to ověřený postup. Samec po oddělení zazpívá, bude se čepýřit a hopsat jak píšete. Když ne hned, tak za hodinu po oddělení do jiné místnosti. Toho, který tazatelce a těm odpovědím dal červenou prosím, aby se šel bavit jinam a tady neotravoval normální lidi. A mám jistě taky červenou.

Moudivláček
napsal(a):
Dobrý den. Helena, dostala jste správné odpovědi od vmakovicky a hzp. Je to ověřený postup. Samec po oddělení zazpívá, bude se čepýřit a hopsat jak píšete. Když ne hned, tak za hodinu po oddělení do jiné místnosti. Toho, který tazatelce a těm odpovědím dal červenou prosím, aby se šel bavit jinam a tady neotravoval normální lidi. A mám jistě taky červenou.
Tady se červená dává za všechno, i když sem někdo dá třeba fotku nebo někomu na něco odpoví, to jste si asi už musel všimnout. Nejlépe jsou hodnoceni Ti, kteří jenom rejpou a s ničím neporadí..