Alexander fúzatý rada..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 18:19
marekp

XXX.XXX.236.166

Dobrý deň,
dnes sa mi vyliahlo mladé Alexandra fúzatého, ale ( pravdepodobne samička) mu odkúsla nohu a obe krídla. Samičku som kúpil pred dvoma rokmi ( kedy mala mať 4 roky), minulý rok mala 3 vajíčka, jedno prázdné, jedno uhynulo vo vajíčku, jedno sa dlho liahlo a neprežilo.
Tento rok 4 vajčka, všetky plné, dnes sa prvé vyliahlo, len mu odkúsla končatiny.. Daľšie by sa mali postupne liahnúť, len sa bojím aby nedopadli podobne.
Neviete mi poradiť, prečo by to samica mohla robiť ? čo by jej chýbalo ?
Mám možnosť dať vajíčka Alexandrom malým, ktorí pravidelne každý rok odchovávajú a aj teraz majú 2 plné vajíčka, ktoré by sa mali do týždňa liahnuť..

Ďakujem za rady..

Marek.

27.2.2015 23:35
alex66

XXX.XXX.204.8

Podle mě to budete muset risknout jinak nikdy nezjistíte jestli to byl od samice exces nebo to bude dělat dál. Pak bych se teprve rozhodoval o případném vyřazení z chovu.
Já mám dva páry těchto krasavců a díky Bohu jsem se s tímto problémem nesetkal. Oba páry už 5 let bez problémů odchovávají. V současné době mě oba páry sedí (3+4 vajíčka).

27.2.2015 23:46
lupus4

XXX.XXX.37.247

marekp napsal(a):
Dobrý deň,
dnes sa mi vyliahlo mladé Alexandra fúzatého, ale ( pravdepodobne samička) mu odkúsla nohu a obe krídla. Samičku som kúpil pred dvoma rokmi ( kedy mala mať 4 roky), minulý rok mala 3 vajíčka, jedno prázdné, jedno uhynulo vo vajíčku, jedno sa dlho liahlo a neprežilo.
Tento rok 4 vajčka, všetky plné, dnes sa prvé vyliahlo, len mu odkúsla končatiny.. Daľšie by sa mali postupne liahnúť, len sa bojím aby nedopadli podobne.
Neviete mi poradiť, prečo by to samica mohla robiť ? čo by jej chýbalo ?
Mám možnosť dať vajíčka Alexandrom malým, ktorí pravidelne každý rok odchovávajú a aj teraz majú 2 plné vajíčka, ktoré by sa mali do týždňa liahnuť..

Ďakujem za rady..

Marek.

Možná je to jen stres z vašich kontrol...
nechte je v klidu...až do doby kroužkování a kontrolu proveďte jen když samice nebude v budce.

28.2.2015 11:56
marekp

XXX.XXX.236.166

Dobrý deň..
Samica je skoro stále v búdke, nie je vôbec vystresovaná, keď jej tam pozerám..
V kontrole je veľmi tolerantná..
Už sa liahne daľšie mladé, tak uvidím, ako zareaguje samica.
Marek.

1.3.2015 15:54
marekp

XXX.XXX.236.166

Dobrý deň,
tak druhé mladé sa nevyliahlo, pri liahnutí uhynulo vo vajíčku.
Tretie vajíčko som dal alexandrom malým, tak snáď aspoň jedno sa vyliahne.
Posledné som nechal fúzatej, ale nejak sa mi nezdá, asi uhynulo zárodok už.
Myslíte, že by tam mohol byť problém s infekciou, alebo nejaké baktérie, keď sa nemôžu vyliahnuť ?
Vlhkosť vzduchu tam je 65%, búdku som rosil..
Ďakujem za poradenie..
Marek.

7.3.2015 19:24
lukas1

XXX.XXX.56.25

Dobrý den, mám podobný problém.Minulý rok se vylíhlo mladé, jakmile se vylíhlo druhé u prvního jsem měl ukousnuté nožky, druhé odchovali do samostatnosti, ale škubali ho.Letos jsem vůbec budku nekontroloval, až po líhnutí a to samé se opakovalo.První mrtvé bez nožek druhé mají týden a krmí ho.Může mi někdo poradit na další sezonu.Mám je pro radost a odchov nepotřebuji.Jestli je nechat bez budky nebo podsadit vejce např pod korely.Děkuji za slušné odpovědi.

19.5.2015 20:51
marekp

XXX.XXX.217.58

Dobrý deň,
ja som zadavatel tématu, nadväzujem na môj príspevok.
Fúzatí mali daľšie 3 vajíčka, všetky boli oplodnené. Po asi dvoch týždňoch sa jedno prestalo vyvíjať a daľšie dve uhynuli pri liahnutí. Rozbil som vajíčka a vo vnútri krásne veľké zárodky.
Mám ich v miestnosťi kde bola teplota okolo 15 st. Vlhkosť tam mali okolo 60-65%. Pred liahnutím som zvýšil vlhkosť na 75-80%.
Kontrolu budiek som robil cca raz za týždeň, snažil som sa ich čo najmenej stresovať a aj tak sa nič nevyliahlo.
Bol by som moc rád, za každú jednu radu, z čoho to môže byť. Tento rok 7 vajíčok,7 zárodkov a ani jedno mladé. Myslíte, že by tam bola nejaká infekcia ? Dala by sa niečím preliečiť ?
Ďakujem za každý príspevok..
Marek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík