Amadiny gouldove - zahřívají vajíčka jen ve dne

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2015 17:53
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,
mám dotaz ohledne amadin gouldových. Moje para ma v budce 6 vajicek sedeli vse bylo ok tak tyden na nich sedeli i pres noc. Dnes uz ale zustali venku co to znamena? Pres den zahrivaji ale na noc jsou venku dekuji za odpoved.

3.3.2015 18:59
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Těžko říct, když o tom nic nevím. Přirozená délka dne, nebo se prodlužuje přisvěcováním ráno nebo večer? Zhasíná se postupně a ve stejnou dobu? Měl jsem podobný případ jen u jednoho páru, přisvěcovalo se večer. U ostatních bez problému. Uvedený pár pak na noc zůstal venku. Přestal jsem svítit, od 16 hod, kdy už samice zasedla, do 8 hod byla tma a zázrak, samice seděla, ráno ji samec vystřídal a bylo po problému. Zkuste to a napište mně odpovědi na mé otázky. Vajíčka už budou asi zastuzená. Nechte Gouldy sedět týden, prohlédněte vajíčka, jsou - li špatná, vyhoďte je a čekejte na další snůšku.

3.3.2015 19:08
perejil

XXX.XXX.18.66

Rano rozinam v 5 hodin a zhasinam 15:50 cely tyden vse v poradku az dnes proste zustali venku no.

3.3.2015 19:27
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

perejil napsal(a):
Rano rozinam v 5 hodin a zhasinam 15:50 cely tyden vse v poradku az dnes proste zustali venku no.

Někdy se to stává, že vše není jak by mělo být. Příští hnízdění může být bez problémů. Vajíčka bych tam zatím nechal a počkal jak se budou ptáci chovat. U drobných ptáků na rozdíl od větších papoušků to není žádná katastrofa, že jedno hnízění nevyjde. Takže trpělivost. Počítám, že krmení po nasednutí nebylo příliš povzbuzující.

13.3.2015 19:09
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

perejil napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz ohledne amadin gouldových. Moje para ma v budce 6 vajicek sedeli vse bylo ok tak tyden na nich sedeli i pres noc. Dnes uz ale zustali venku co to znamena? Pres den zahrivaji ale na noc jsou venku dekuji za odpoved.

Vážený, na Váš dotaz mimo mě nikdo neodpověděl a tak jsem čekal, že napíšete, jak to dopadlo, když jste dostal radu podloženou 35 lety chovu AG. Jak je vidět, čekám marně. Ono je lepší někdy neradit.

13.3.2015 21:47
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,
dopadlo to myslím že dobře vylíhlo se 6 vajec 4 mladé tak myslím že docela úspěch ale ještě to není jisté teď musí krmit tak uvidím.

13.3.2015 22:16
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

perejil napsal(a):
Dobrý den,
dopadlo to myslím že dobře vylíhlo se 6 vajec 4 mladé tak myslím že docela úspěch ale ještě to není jisté teď musí krmit tak uvidím.

Děkuji za odpověď.4 mladí je pěkný výsledek, hlavně je nechat v klidu, neměnit světelný režim a bude to dobré.

13.3.2015 22:17
perejil

XXX.XXX.18.66

Moudivláček napsal(a):
Děkuji za odpověď.4 mladí je pěkný výsledek, hlavně je nechat v klidu, neměnit světelný režim a bude to dobré.

Ano myslel jsem že se nevylíhnou když na tom neseděli tu jednu noc ale povedlo se tak snad se to zadaří ostatní páry ale nic. Ti se moc k dílu nemají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík