Andulka v poslední době stále křičí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2015 22:54
hklara

XXX.XXX.138.31

Dobrý den, máme ručně dokrmenou samičku andulky, v lednu jí byl rok. Brzy se naučila říkat tři slova, je kontaktní, přítulná, komunikativní, pouštíme ji dvakrát denně, pozornosti má dostatek, jsme doma čtyři. Přes zimu přestala skoro mluvit, jen občas své jméno a místo toho vydává jakoby robotické "žbrblání", ale hlavně v posledních týdnech intenzivně nepříjemně křičí. Nejen pří hluku, když teče voda, když ví, že odcházíme..., ale také když je v kleci a dokonce, i když ji vypustíme. Připadá mi, jako by si jako rozmazlené dítě vyžadovala naši pozornost. V kleci dříve pomáhalo říct ticho nebo ji na chvíli zakrýt, ale to bychom ji mohli přikrývat pořád. Nepomáhá ani věnovat ji pozornost pouze, když je v klidu. Dnes křik dosáhl vrcholu, vydržela to snad dvě hodiny v kusesmajlík. Máte někdo, prosím, nějakou radu? Je to poněkud na zblázněnísmajlík.

16.3.2015 06:37
simacek123

XXX.XXX.142.1

hklara napsal(a):
Dobrý den, máme ručně dokrmenou samičku andulky, v lednu jí byl rok. Brzy se naučila říkat tři slova, je kontaktní, přítulná, komunikativní, pouštíme ji dvakrát denně, pozornosti má dostatek, jsme doma čtyři. Přes zimu přestala skoro mluvit, jen občas své jméno a místo toho vydává jakoby robotické "žbrblání", ale hlavně v posledních týdnech intenzivně nepříjemně křičí. Nejen pří hluku, když teče voda, když ví, že odcházíme..., ale také když je v kleci a dokonce, i když ji vypustíme. Připadá mi, jako by si jako rozmazlené dítě vyžadovala naši pozornost. V kleci dříve pomáhalo říct ticho nebo ji na chvíli zakrýt, ale to bychom ji mohli přikrývat pořád. Nepomáhá ani věnovat ji pozornost pouze, když je v klidu. Dnes křik dosáhl vrcholu, vydržela to snad dvě hodiny v kusesmajlík. Máte někdo, prosím, nějakou radu? Je to poněkud na zblázněnísmajlík.

Rada není, každý jedinec se nejak projevi.Nezbyva nez trpet nebo dat pryc., a jestli vam někdo rekne ze to casem prestane, tak ano ale az po jeji smrti.

16.3.2015 10:11
hklara

XXX.XXX.157.189

To jste mě teda nepotěšilsmajlík. A není třeba možné, že by se chtěla pářit - přetlak jara?smajlík

16.3.2015 10:34
eli22

XXX.XXX.181.96

hklara napsal(a):
To jste mě teda nepotěšilsmajlík. A není třeba možné, že by se chtěla pářit - přetlak jara?smajlík

Je to možné. Každý papoušek se s tím chtíčem verzus nemožností se pářit vyrovnává jinak. Některý křičí, jiný se škube, další je třeba agresivní. Zkusila bych pořídit partnera. ALe jestli to na 100% pomůže, to Vám nikdo neslíbí!

Jeter

11.4.2021 11:44
Jeter

XXX.XXX.145.224

Dobrý den, mám sedmi roční andulku a v poslední době neustále křičí. Chtěl bych se zeptat, zdali nevíte jak papouška uklidnit,či jak křičení zmírnit
Děkuji

11.4.2021 13:49
eli22

XXX.XXX.58.43

Jeter napsal(a):
Dobrý den, mám sedmi roční andulku a v poslední době neustále křičí. Chtěl bych se zeptat, zdali nevíte jak papouška uklidnit,či jak křičení zmírnit
Děkuji

Pokud sedem let byla ok, NIC se teď nezměnilo /stěhování, nový nábytek, malování, dítě,.../, tak to bude spíš zdravotní problém. Pokud se přece něco změnilo /cokoli včetně barvy vlasů, třeba/, tak důvod může být ten. Takže se zamyslete.

11.4.2021 23:12
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

simacek123 napsal(a):
Rada není, každý jedinec se nejak projevi.Nezbyva nez trpet nebo dat pryc., a jestli vam někdo rekne ze to casem prestane, tak ano ale az po jeji smrti.

Je pozdní hodina, trochu ten dotaz zlehčím.
Pes štěká, kohout kokrhá, kos zpívá, andulka si zakřičí a pokud má někdo citlivý sluch, tak mu to vadí. Křik andulky je rajská hudba proti větším papouškům alexandru čínskému, mníškovi, amazoňanu oranžovokřídlému a kubánskému a takový mrňous amazonek pronikavě piští, že byste museli mít v uších špunty. Kdo chce mít ticho, měl by chovat ryby.
Vydržte to a nevšímejte si jí. Do smrti křičet nebude, přejde jí to.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík