Dobrý den, máme ručně dokrmenou samičku andulky, v lednu jí byl rok. Brzy se naučila říkat tři slova, je kontaktní, přítulná, komunikativní, pouštíme ji dvakrát denně, pozornosti má dostatek, jsme doma čtyři. Přes zimu přestala skoro mluvit, jen občas své jméno a místo toho vydává jakoby robotické "žbrblání", ale hlavně v posledních týdnech intenzivně nepříjemně křičí. Nejen pří hluku, když teče voda, když ví, že odcházíme..., ale také když je v kleci a dokonce, i když ji vypustíme. Připadá mi, jako by si jako rozmazlené dítě vyžadovala naši pozornost. V kleci dříve pomáhalo říct ticho nebo ji na chvíli zakrýt, ale to bychom ji mohli přikrývat pořád. Nepomáhá ani věnovat ji pozornost pouze, když je v klidu. Dnes křik dosáhl vrcholu, vydržela to snad dvě hodiny v kuse. Máte někdo, prosím, nějakou radu? Je to poněkud na zbláznění
.
hklara
napsal(a):
Dobrý den, máme ručně dokrmenou samičku andulky, v lednu jí byl rok. Brzy se naučila říkat tři slova, je kontaktní, přítulná, komunikativní, pouštíme ji dvakrát denně, pozornosti má dostatek, jsme doma čtyři. Přes zimu přestala skoro mluvit, jen občas své jméno a místo toho vydává jakoby robotické "žbrblání", ale hlavně v posledních týdnech intenzivně nepříjemně křičí. Nejen pří hluku, když teče voda, když ví, že odcházíme..., ale také když je v kleci a dokonce, i když ji vypustíme. Připadá mi, jako by si jako rozmazlené dítě vyžadovala naši pozornost. V kleci dříve pomáhalo říct ticho nebo ji na chvíli zakrýt, ale to bychom ji mohli přikrývat pořád. Nepomáhá ani věnovat ji pozornost pouze, když je v klidu. Dnes křik dosáhl vrcholu, vydržela to snad dvě hodiny v kuse. Máte někdo, prosím, nějakou radu? Je to poněkud na zbláznění
.
Rada není, každý jedinec se nejak projevi.Nezbyva nez trpet nebo dat pryc., a jestli vam někdo rekne ze to casem prestane, tak ano ale az po jeji smrti.
hklara
napsal(a):
To jste mě teda nepotěšil. A není třeba možné, že by se chtěla pářit - přetlak jara?
Je to možné. Každý papoušek se s tím chtíčem verzus nemožností se pářit vyrovnává jinak. Některý křičí, jiný se škube, další je třeba agresivní. Zkusila bych pořídit partnera. ALe jestli to na 100% pomůže, to Vám nikdo neslíbí!
Jeter

XXX.XXX.145.224
Dobrý den, mám sedmi roční andulku a v poslední době neustále křičí. Chtěl bych se zeptat, zdali nevíte jak papouška uklidnit,či jak křičení zmírnit
Děkuji
Jeter
napsal(a):
Dobrý den, mám sedmi roční andulku a v poslední době neustále křičí. Chtěl bych se zeptat, zdali nevíte jak papouška uklidnit,či jak křičení zmírnit
Děkuji
Pokud sedem let byla ok, NIC se teď nezměnilo /stěhování, nový nábytek, malování, dítě,.../, tak to bude spíš zdravotní problém. Pokud se přece něco změnilo /cokoli včetně barvy vlasů, třeba/, tak důvod může být ten. Takže se zamyslete.
simacek123
napsal(a):
Rada není, každý jedinec se nejak projevi.Nezbyva nez trpet nebo dat pryc., a jestli vam někdo rekne ze to casem prestane, tak ano ale az po jeji smrti.
Je pozdní hodina, trochu ten dotaz zlehčím.
Pes štěká, kohout kokrhá, kos zpívá, andulka si zakřičí a pokud má někdo citlivý sluch, tak mu to vadí. Křik andulky je rajská hudba proti větším papouškům alexandru čínskému, mníškovi, amazoňanu oranžovokřídlému a kubánskému a takový mrňous amazonek pronikavě piští, že byste museli mít v uších špunty. Kdo chce mít ticho, měl by chovat ryby.
Vydržte to a nevšímejte si jí. Do smrti křičet nebude, přejde jí to.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!