Vím, že už tu před časem proběhlo několik diskusí na toto téma ale protože už dlouho nic podobného zde nepokračuje, chtěl bych to zde opět otevřít. Ještě bych chtěl jen podotknout, že diskuze chovatelů neofém zde bývají snad nejvíce kultivované, věcné a většinou bez osobního napadání. Snad k tomu nyní i přispějí některé změny na těchto stránkách (červené pacičky) které přispívali i k dosti mrzuté náladě a otravovali tak mnoho chovatelů.
Ale raději k věci. Chtěl bych se opět po letech vrátit k chovu těchto krásných papoušků a pořídit si nějaký pěkný pár. Viděl jsem na těchto stránkách mnoho nových mutací které zkrátka v dobách kdy jsem tyto ptáčky choval zde nebyli nebo vůbec ještě neexistovali. Bylo by asi zajímavé zde i pro mnoho dalších případných zájemců, napsat své zkušenosti s chovem těchto nových mutací. Také jsem nedávno diskutoval s několika chovateli neofém o vhodnosti nebo nevhodnosti chovu v celoročních nevytápěných voliérách, stačí li pouze chráněný přístřešek s krytými stěnami například folií. Jsou názory, které toto odsuzují ale i ti kteří to dokonce doporučují a odsuzují chov ve vytápěných prostorech. Způsob krmení je už asi většině chovatelů znám i když každý názor bude jistě vítán. Zajímala by mě také jakou má kdo zkušenost s vitalitou jednotlivých mutací zvláště těch úplně nových. Zatím nemám možnost sem přispět nějakou svoji fotkou těchto ptáků ale časem tak určitě udělám. Předem děkuji za dané příspěvky. ZN.