Dobrý den.
Pokud je voliéra velká a je v ní ptáků opravdu dost, většinou se nějaká agresivita vůči lichým kusům nebo od lichých kusů roztříští v hejnu. Problém spíše nastává, když chováte jen několik málo párů v menší voliéře s více lichými kusy.
Při hnízdění je možné již odebrat liché kusy. V noci chovné páry zalezou do budek a můžete liché kusy sebrat za tmy. Chce to však trochu cviku, aby jste spíše ptáky nevylekal a neutloukli se. Poslední roky jsem liché kusy normálně nechával a nedocházelo ke komplikacím.
M. Štěpán.
Zadnou vedu vtom nedelam, odstranim pouze liche co jsou agresivni, ale když je mate uz nejakou dobu spolu liche nevadi.Nechavam je tam a jsou to dva ruzaci a jeden skraboskovy.tez na vic.Ale jestli je chcete odstranit, delal jsem to tak ze jsem si nektere poznacil textilni fixou pro snazsi rozeznani a ty pak můžete prez den odchytit.
simacek123
napsal(a):
Zadnou vedu vtom nedelam, odstranim pouze liche co jsou agresivni, ale když je mate uz nejakou dobu spolu liche nevadi.Nechavam je tam a jsou to dva ruzaci a jeden skraboskovy.tez na vic.Ale jestli je chcete odstranit, delal jsem to tak ze jsem si nektere poznacil textilni fixou pro snazsi rozeznani a ty pak můžete prez den odchytit.
Dobrý večer. Na Vašej fotke máte spolu ružákov aj s škraboškami, za nimi hniezdne búdky. Takto im dávate možnosť na medzidruhové kríženie. Lepšie by bolo, keby ste mal chovné kŕdle rozdelené podla druhov.
Dobrý večer, moje zkušenost se týká fišeráků, ale třeba to někomu pomůže. Loni jsem měl u 3 párů jednoho lichého samce, který se po zahnízdění připojil k dominantnímu páru a svědomitě samici krmil. Pářit se však od něj nenechala. Po vylétnutí mladých se lichý samec spároval s mladou samičkou, kterou pomáhal odkrmit.
opal88
napsal(a):
Dobrý večer. Na Vašej fotke máte spolu ružákov aj s škraboškami, za nimi hniezdne búdky. Takto im dávate možnosť na medzidruhové kríženie. Lepšie by bolo, keby ste mal chovné kŕdle rozdelené podla druhov.
Nedavam jim moc sance na krizeni-jelikoz uz jsou tak sparovane.Ale jak jich bude letos vic tak je stejne rozhodim, Chovam ptactvo dlouho a dobře vim co a jak ale diky za vas zajem.