Něco k inspiraci – oddělit zrno od plev

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2015 19:16
pavel6

XXX.XXX.243.231

Nedávno jsem přemýšlel jak vyřešit každodenní foukání do misek abych oddělil zrno od plev.
Na trhu nic není (nic jsem malého nenašel)tak mně napadlo toto.Záměrně zde nedám vyfocen vnitřek ani rozměr a ani pohon.Jen uvedu, že je to malé a mobilní a funguje to asi takhle.Zastavím se u každé voliéry nasypu obsah misky do udělátka a vyčistím zrní a obsah dám zpět na krmení a bordel ze šuplíku do kýblu, jak je vidět na fotu vlevo bordel, vpravo oddělené zrní k dalšímu použití.Není to určeno velkochovům ale jen nám co máme pár voliér a chceme si trochu šetřit zdraví aby se nám neusazoval binec na plících.Jedna z výhod také je, že si člověk nedělá binec kolem voliér, když do misek fouká. Jedná se o o první verzi, takže časem možná budu něco měnit, upravovat, nebo taky ne.Zatím to funguje.Takže se jedná o mobilní malou lehkou čističku zrnin na ruční pohon.

27.3.2015 19:45
kkki

XXX.XXX.254.207

pavel6 napsal(a):
Nedávno jsem přemýšlel jak vyřešit každodenní foukání do misek abych oddělil zrno od plev.
Na trhu nic není (nic jsem malého nenašel)tak mně napadlo toto.Záměrně zde nedám vyfocen vnitřek ani rozměr a ani pohon.Jen uvedu, že je to malé a mobilní a funguje to asi takhle.Zastavím se u každé voliéry nasypu obsah misky do udělátka a vyčistím zrní a obsah dám zpět na krmení a bordel ze šuplíku do kýblu, jak je vidět na fotu vlevo bordel, vpravo oddělené zrní k dalšímu použití.Není to určeno velkochovům ale jen nám co máme pár voliér a chceme si trochu šetřit zdraví aby se nám neusazoval binec na plících.Jedna z výhod také je, že si člověk nedělá binec kolem voliér, když do misek fouká. Jedná se o o první verzi, takže časem možná budu něco měnit, upravovat, nebo taky ne.Zatím to funguje.Takže se jedná o mobilní malou lehkou čističku zrnin na ruční pohon.

No to vypadá velmi dobře, sám kolikrát přemýšlím, co s tím, abychom s každou miskou nemuseli chodit ven, vyfoukali, doplnili a vrátili zpět, Uvedete něco více?K.

27.3.2015 19:53
simacek123

XXX.XXX.142.1

Jste dobry kutil, to myslim uprime.ja jsem to ale vyresil uz před 15lety a celkem jednoducho, poridil slepice.

27.3.2015 20:05
kkki

XXX.XXX.254.207

simacek123 napsal(a):
Jste dobry kutil, to myslim uprime.ja jsem to ale vyresil uz před 15lety a celkem jednoducho, poridil slepice.

No, pokud na to máte, tak proč ne.K.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2015 20:15

Slepice stojí kolem 200 kč tak na to má snad každý volím taky slepice jsou nej...

27.3.2015 20:24
stewe5

XXX.XXX.158.122

Parada jen se zeptam, byl byste ochoten me něco podobného vyrobit?popripade za kolik?dekuji

27.3.2015 20:25
kkki

XXX.XXX.254.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Slepice stojí kolem 200 kč tak na to má snad každý volím taky slepice jsou nej...

Bohužel, nebyl jsem pochopen.Samozřejmě jsem myslel když je krmíte zbytky krmení od papoušků.Ony ceny lesknice, pohanky atd. daleko převyšují ceny pšenice a když ne pšenice, tak i kvalitních granulí pro nosnice.A těžko asi sypete slepicím jen slupky od papoušků.Jinak u nás mladé slepice 150 za kus, taky je chovám.K.

27.3.2015 20:26
modrohlavej

XXX.XXX.168.57

pavel6 napsal(a):

A co jako tím sledujete že jste ukázal nějakou dřevjěnou bednu a nic víc, tak to je tedy inspirace k nezaplacení.

27.3.2015 20:31
pavel6

XXX.XXX.243.231

Pro slepice tam taky něco zbyde, nebojte neni to dokonalé.Rozměr je vxšxh-20x29x7cm.Takže opravdu malé a mobilní.Vše mně to přišlo na cca 100kč a asi 2 hodiny práce.Dejte email a já vám pošlu více foto.Nestojím zde o nějaké pranýřování co jsem to splodil za udělátko(jak to tu chodí).S každým slušným chovatelem se rád podělím.

27.3.2015 20:39
kkki

XXX.XXX.254.207

Jvrchovsky@seznam.cz děkuji.

27.3.2015 20:41
kkki

XXX.XXX.254.207

Oprava jvrchovsky@seznam.cz.

27.3.2015 20:41
pavel6

XXX.XXX.243.231

modrohlavej napsal(a):
A co jako tím sledujete že jste ukázal nějakou dřevjěnou bednu a nic víc, tak to je tedy inspirace k nezaplacení.

No právě proto jsem to nedal celé aby to byla inspirace pro zamyšlení.Je jednoduché něco okopirovat ale ten nápad a vymyslet to.Tak trochu popustťe uzdu fantazii a zapřemejšlete jak to funguje a co tam je za pohon.Přijít k hotovému umí každý.Já věděl že si to mám nechat pro sebe a nic neukazovat.

27.3.2015 20:48
stewe5

XXX.XXX.158.122

Styf5@centrum.cz
diky moc

27.3.2015 20:48
stewe5

XXX.XXX.158.122

stewe5 napsal(a):
Styf5@centrum.cz
diky moc

Male s..

27.3.2015 20:50
janrygl

XXX.XXX.184.39

jan.rygl@seznam.cz Předem děkuji.

27.3.2015 21:13
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

pavel6 napsal(a):

Dobrý večer.
To jste šikulka. Já vyfukuji a už se mi stalo, že jsem měl zaseklou plevu od prosa v oku a musel jsem k očnímu, bylo přisáté tak, že nešlo ven. Dva dny jsem trpěl. Tohle je šikovné a praktické. Také jsem přemýšlel jak na to, ale zatím nic. Jste dobrý. Pokud by Vám to nevadilo, také bych měl zájem o více informací. m.zedlitzer@centrum.cz
Děkuji a s pozdravem M. Zedlitzer.

27.3.2015 21:14
tato

XXX.XXX.251.22

Tiež som už rozmýšľal nad niečím podobným, ale mal som v úmysle použiť ventilátor z PC, ručný pohon ma nenapadol. Ak by Vám to nevadilo, bol by som rád ak by ste mi poslali popis.

tatohp@azet.sk Ďakujem.

27.3.2015 21:15
tilia

XXX.XXX.82.57

Pyrura1@centrum.cz, DĚKUJI.

27.3.2015 21:18
kládík

XXX.XXX.217.6

Nechci se někoho dotknout, ale což se takhle naučit odhadnout krmnou dávku tak, aby žádné zbytky nebyly.Při tomto způsobu krmení si akorát tak naučíte své ptáky vyzobávat to co jim nejvíce chutná.Vyfoukáte slupky z oblíbených semen a ta neoblíbená tam zůstanou.Doplníte novou směs a tak to jde pořád dokola.Je přece lepší, když pták bere všechny nabízené zrniny.Já krmím své papoušky každý den, ale pokud nemají vyžráno, tak dostanou novou směs až druhý den.To jsou misky již vyprázdněné i od méně oblíbených zrn.

27.3.2015 21:24
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

kládík napsal(a):
Nechci se někoho dotknout, ale což se takhle naučit odhadnout krmnou dávku tak, aby žádné zbytky nebyly.Při tomto způsobu krmení si akorát tak naučíte své ptáky vyzobávat to co jim nejvíce chutná.Vyfoukáte slupky z oblíbených semen a ta neoblíbená tam zůstanou.Doplníte novou směs a tak to jde pořád dokola.Je přece lepší, když pták bere všechny nabízené zrniny.Já krmím své papoušky každý den, ale pokud nemají vyžráno, tak dostanou novou směs až druhý den.To jsou misky již vyprázdněné i od méně oblíbených zrn.

Dobrý večer.
Jistě máte pravdu, ale já po vyfoukání, pokud něco zůstane, tak nedoplňuji a vrátím k dozobání. Ale pokud je více slupek, není dost dobře vidět, kolik ještě zůstalo. A pak se takovéto zařízení hodí, protože vyfoukávání je nebezpečné, jak jsem psal.
S pozdravem M. Zedlitzer.

27.3.2015 21:24
Ronecek

XXX.XXX.60.79

Mám zájem o podrobnosti instalo.stoklasa@seznam.cz předem děkuji.

27.3.2015 21:27
pavel6

XXX.XXX.243.231

To máte naprostou pravdu s tou krmnou dávkou.Já to dělám následovně.Dám dvě odměrky jeden den a druhý den, když není vše vyzobané vyčistím a podle toho kolik toho zbylo dám třeba jen jednu odměrku.Takže vyzobou i to co nechali den předtím, neříkámže nic nevyhodím ale je toh minimum.

27.3.2015 21:37
tomasdoksy

XXX.XXX.48.28

Mohu poprosit taky více info díky za ochotu..tomasdoksy@seznam.cz

27.3.2015 21:40
arčí88

XXX.XXX.158.34

pavel6 napsal(a):

Pěkná práce. Chtěl bych vás poprosit jestli by jste mně poslal nějaké info. Chtěl bych zkusit něco podobného vyrobit ale pohon by byl na motorek buď 12V nebo 230 V ale chtěl bych to udělat větší. předem děkuji radek.jelda@seznam.cz.

27.3.2015 21:46
pavel6

XXX.XXX.243.231

Zde na fauně jsem vyděl čističku na fén.Já právě nechtěl za sebou tahat prodlužku.Za druhé jsem taky nechtěl míchat zrní do sebe ale dát každému druhu papoušků to co nevyzobali, Za třetí, nedej bože, kdyby něco onemočnělo tak abych to neroznášel k ostatním ptákům.

27.3.2015 22:03
luki10000

XXX.XXX.41.170

Zdravím. Mal by som tiež záujem vedieť ako tento prístroj funguje. Ak by ste bol taký dobrý napíšte ako to funguje. Mail: chov15@azet.sk
Ďakujem.

28.3.2015 02:10

Muzu taktez prosim poprosit o vice info na dave61@seznam.cz.

28.3.2015 07:55
cone

XXX.XXX.160.35

pavel6 napsal(a):
No právě proto jsem to nedal celé aby to byla inspirace pro zamyšlení.Je jednoduché něco okopirovat ale ten nápad a vymyslet to.Tak trochu popustťe uzdu fantazii a zapřemejšlete jak to funguje a co tam je za pohon.Přijít k hotovému umí každý.Já věděl že si to mám nechat pro sebe a nic neukazovat.

Určitě fajň nápad pokud, tedy pokud to tak funguje, ale jinak jste něco nakousl a povzdechnete si, že jste věděl, že si to máte nechat pro sebe! Připomíná mi to stav s Gagarinem na oběžné dráze z informací TASSu !
Nic ve zlém, příjemný víkend.

28.3.2015 08:03
franta75

XXX.XXX.1.126

Taky bych měl zájem o info jak to funguje frantasafarik@seznam.cz dík.

28.3.2015 09:15
pavel6

XXX.XXX.243.231

cone napsal(a):
Určitě fajň nápad pokud, tedy pokud to tak funguje, ale jinak jste něco nakousl a povzdechnete si, že jste věděl, že si to máte nechat pro sebe! Připomíná mi to stav s Gagarinem na oběžné dráze z informací TASSu !

Vaši připomínku beru, to byla jen reakce na jeden příspěvek.Když jsem to měl hotové a byl nadšený že jsem to dal dohromady.Zatočím klikou a nic se nedělo, tak rozdělat a začít znovu, zkrátit přidat přepážky a štelovat a štelovat.Je to opravdu malé ale to má svůj smysl, kdyby to bylo už větší tak to nefunguje.Pro každého kdo si to bude dělat, jen připomínka-násypová komora je 10x3cm, násypka 6x3cm.Jak je to větší už to neodfoukne.

28.3.2015 09:38
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,

také bych měl zájem prosím o kontakt a podání informací tomas.petrzela@seznam.cz děkuji mnohokrát.

28.3.2015 09:48
bob2

XXX.XXX.15.63

No tak bedýnka je to hezká. Ale opravdoví chovatelé si vždy předávali dobré zkušenosti mezi sebou. Takže prosím bedýnku otevřít a vyfotografovat znovu. Díky moc.

28.3.2015 09:54
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

pavel6 napsal(a):

Prodávejte to na zakázku

28.3.2015 10:22
jaros

XXX.XXX.191.101

bob2 napsal(a):
No tak bedýnka je to hezká. Ale opravdoví chovatelé si vždy předávali dobré zkušenosti mezi sebou. Takže prosím bedýnku otevřít a vyfotografovat znovu. Díky moc.

Zdravím kolegové,
vidět jak funguje čistička zrní a jak je zkonstruovaná můžete na youtube. Stačí napsat do vyhledávání slova "Limpiadora semillas".
Nejsou na ruční pohon, ale založené na proudu vzduchu z větráku. Postavit si takovou není žádný problém. Větrák stojí cca 250 Kč a pak nějaký deskový materiál. Větrák lze i nahradit fénem atd. Návodů je tam spousta
Mám to odzkoušené a byl jsem překvapen tím kolik jsem toho vyhazoval. Slepice totiž nemám.
Čistím tímto způsobem i nakoupené zrniny (do velikosti slunečnice) před tím než je míchám a je to znát.
Tahat s krabicí by se mi nechtělo a tak mám nádoby na zbytky, které pak vyčistím.
Vladimír JAroš.

28.3.2015 10:32
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

jaros napsal(a):
Zdravím kolegové,
vidět jak funguje čistička zrní a jak je zkonstruovaná můžete na youtube. Stačí napsat do vyhledávání slova "Limpiadora semillas".
Nejsou na ruční pohon, ale založené na proudu vzduchu z větráku. Postavit si takovou není žádný problém. Větrák stojí cca 250 Kč a pak nějaký deskový materiál. Větrák lze i nahradit fénem atd. Návodů je tam spousta
Mám to odzkoušené a byl jsem překvapen tím kolik jsem toho vyhazoval. Slepice totiž nemám.
Čistím tímto způsobem i nakoupené zrniny (do velikosti slunečnice) před tím než je míchám a je to znát.
Tahat s krabicí by se mi nechtělo a tak mám nádoby na zbytky, které pak vyčistím.
Vladimír JAroš.

Jo al kolik stojí čistička krmení a kolik stojí vrobek na obrazku od zadavatele je velké rodíl, zadavatel pokud není líné muže vyrábět na zakázku

28.3.2015 10:33
akrobat

XXX.XXX.116.252

pavel6 napsal(a):

Dejte takovou dávku krmení, jakou ptáci do dalšího krmení sežerou a nebudete potřebovat vaši kouzelnou bednu.

28.3.2015 10:58
jaros

XXX.XXX.191.101

chov-příroda napsal(a):
Jo al kolik stojí čistička krmení a kolik stojí vrobek na obrazku od zadavatele je velké rodíl, zadavatel pokud není líné muže vyrábět na zakázku

Zdravím Vás,
já tady nehodnotím zda je to drahé nebo levné, účinné nebo neúčinné, a už vůbec nikomu nebudu rozmlouvat aby to dělal na zakázku. Čističky nevyrábím a ani nemíním.
Název tématu mne zaujal "Něco pro inspiraci - Oddělit zrno od plev" Tak se tady nečertěte a pokud jste i tuto možnost čištění, mnou ve zkratce popsanou, neznal tak jste opět o něco chytřejší a pokud ano, tak třeba někomu jinému to pomohlo.
Vladimír Jaroš.

28.3.2015 11:08
boza

XXX.XXX.69.129

Dobrý den mohl byste mi prosím poslat taky podrobnosti, fotky popřípadě kolik by stálo z hotovení.Děkuji bozacech@seznam.cz.

28.3.2015 11:30
pavel6

XXX.XXX.243.231

jaros napsal(a):
Zdravím kolegové,
Vladimír JAroš.

Dotaz, jak to potom rozdělujete, myslím tím to zrní?Jak poznáte, který pták vám nevzal proso a druhý třeba oves.Zase jim to dáte a oni to zase nevezmou.Takhle, když to vyčistím přímo u voliéry tak se časem naučí brát i to méně oblíbené krmivo.Krabice je opravdu malé 29x20x7cm.

28.3.2015 12:34
jaros

XXX.XXX.191.101

pavel6 napsal(a):
Dotaz, jak to potom rozdělujete, myslím tím to zrní?Jak poznáte, který pták vám nevzal proso a druhý třeba oves.Zase jim to dáte a oni to zase nevezmou.Takhle, když to vyčistím přímo u voliéry tak se časem naučí brát i to méně oblíbené krmivo.Krabice je opravdu malé 29x20x7cm.

Zdravím Vás,
chovám AG, panenky, kanáry a nějakou divočinu. U prvních dvou typů je směs stejná, dokonce i zbytky vypadají stejně. Nemám tam něco co bych je musel nebo chtěl učit žrát. Nekupuji třeba červené proso, protože jej nechtějí. Dám šedé, které je velmi podobné složením živin. Okem vidím zda vyčištěná směs potřebuje doplnit nebo nepotřebuje hlavně lesknici.
Druhá sorta jsou kanáři. Ti vyžerou nejdříve niger a pak zbytek. Dávám až 70% lesknice. Tady jsem na ně trochu tvrdší a tak poměr semen kolísá. Ubývá maškrt a zvyšuje se podíl lesknice. Vyčištěnou směs musím vždy doplnit na dané množství, a to dělám původně namíchanou. Takže to není tak skoková změna. No a když se mi to už nezdá tak dosypu niger. Nedělám z toho vědu.
U divočiny co zbude házím rovnou do koše. (Tuto si nemíchám, ale kupuji hotovou.) To co zbude nežerou ani sýkorky, pohanka, čirok, oves.
Původně jsem od čističky chtěl jenom to aby mi vyčistila nakoupené zrniny od prachu a ten zbytek je jenom bonus.
Krabici si udělá každý jakou potřebuje. Důležitý je výkon větráku, správně nastavené klapky a výstupní otvory pro vzduch. Objem kolik toho najednou uděláte určuje šuplík, kolik se toho vejde. Na jeden zátah udělám 1,5 litru směsi. Tolik mám denně "odpadu"
Vladimír Jaroš.

28.3.2015 14:56
pavel6

XXX.XXX.243.231

Tak to potom nemáte problém, když máte jen jedno složení.Já mám jak malé, střední a velké ptactvo, takže tři druhy zrnin.

28.3.2015 18:54
ander

XXX.XXX.40.94

Zdravím. Tiež by som poprosil o bližšie informácie k Vašej čističke. Díky.
anderkudlovsky@zoznam.sk.

28.3.2015 19:40
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

akrobat napsal(a):
Dejte takovou dávku krmení, jakou ptáci do dalšího krmení sežerou a nebudete potřebovat vaši kouzelnou bednu.

Souhlasím andulka sní 2/dc prosa deně v chovné sezoně 3/dc 1/ks + míchanice, lesknie, proso, oves nahý, ostropestřec, pampelišky, piškoty... Penant hrnek deně směsky pro střední ptáy, větší ptáci co jim neleze vyflákají ven na zem a co jim leze rozdrtí na prach atd.

28.3.2015 19:41
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

pavel6 napsal(a):

Zbytky dávam slepicím a vrabcum a síkorkám do krmítka smajlík Jinak zajímavé naco ještě člověk nepříde super bedínka to je patent

28.3.2015 19:44
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

Třeba to opravud někdo koupí tento patent a do ciziny domorodcům ať krmí ptáky v přesném dávkování.V přírodě si sice najdou vše ale tuhle skřínku ne...

29.3.2015 16:49
trampkrbec

XXX.XXX.189.221

Trampkrbec@seznam.cz moch bych taky poprosit o zaslání děkuji Libor.

29.3.2015 17:46
vokoun

XXX.XXX.224.26

Dobrý den,
něco podobného sházím nebo se snažím vyrobit už hodně dlouho!
Byl bych velice rád, kdyby jste mi mohl zaslat podrodnější info!
Předem mockrát děkuji, Špaček.
Mail - zdenal.spacek@seznam.cz.

29.3.2015 18:01
V.N.

XXX.XXX.2.242

cone napsal(a):

Asi tak...p.Šiška...

29.3.2015 22:18
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

chov-příroda napsal(a):
Souhlasím andulka sní 2/dc prosa deně v chovné sezoně 3/dc 1/ks + míchanice, lesknie, proso, oves nahý, ostropestřec, pampelišky, piškoty... Penant hrnek deně směsky pro střední ptáy, větší ptáci co jim neleze vyflákají ven na zem a co jim leze rozdrtí na prach atd.

Aby tu Vaši informaci o spotřebě krmiva nevzal nějaký začátečník vážně, ale i kdyby, nic se nestane. Dovolím si připomenout, že deci je desetina, rozumí se litru. Andulka nespotřebuje denně 2 dc prosa. Představte si 2 deci vína a tenhle objem krmiva by měla spořádat 1 andulka? Penant hrnek. Co je to hrnek? Nemáte pravdu nebo krmíte ve voliéře myši. Penant 4 vrchovaté polévkové lžíce a to plýtvám plus ovoce.

30.3.2015 01:52
miki1954

XXX.XXX.110.210

Svec1954@gmail.com prosím o podrobnější info děkuji.

1.4.2015 13:39
pavel6

XXX.XXX.243.231

Pro častý dotaz, zde dám foto násypky.Štěrbina je přizpůsobena na větší slunečnici, kukuřici.Původně byla násypka větší ale při čištění směsi pro velké papoušky docházelo k ucpávání první přepážky(čili paprička, ban, chypsy, sušený šípek), tak jsem to upravil.Holt větší kusy vyndám předem, než do dám do násypky.

1.4.2015 13:50
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Moudivláček napsal(a):
Aby tu Vaši informaci o spotřebě krmiva nevzal nějaký začátečník vážně, ale i kdyby, nic se nestane. Dovolím si připomenout, že deci je desetina, rozumí se litru. Andulka nespotřebuje denně 2 dc prosa. Představte si 2 deci vína a tenhle objem krmiva by měla spořádat 1 andulka? Penant hrnek. Co je to hrnek? Nemáte pravdu nebo krmíte ve voliéře myši. Penant 4 vrchovaté polévkové lžíce a to plýtvám plus ovoce.

Všiml jsem si, že jsem napsal penant 4 lžíce, ale nenapsal, že pár. Ikdyž na tom, jestli dvě nebo čtyři tolik nezáleží.

1.4.2015 15:52
pavel6

XXX.XXX.243.231

Našel jsem další možný zdroj, komu se nechce točit klikou.Cena je tam ale někde jinde.
http://www.nako.cz/9727-bosch-bbq-fukar-pro-ixo-1600a001yc.html#!prettyPhoto.

8.4.2015 19:42
shorty102

XXX.XXX.192.99

Taky jsem to zkoušel udělat
1 pokud nevyšel
2 pokud už to foukalo
a zitra to doladím.

8.4.2015 22:18
pavel6

XXX.XXX.243.231

shorty102 napsal(a):
Taky jsem to zkoušel udělat
1 pokud nevyšel
2 pokud už to foukalo
a zitra to doladím.

Jestli chcete, tak dejte email a já vám zašlu foto.

8.4.2015 22:51
shorty102

XXX.XXX.184.146

Foto mam spis cele rozmery atd shorty102@seznam.cz dekuji.

9.4.2015 06:23
beer.beda

XXX.XXX.209.11

pavel6 napsal(a):
Jestli chcete, tak dejte email a já vám zašlu foto.

Dobrý den, také bych měl zájem o foto.
Jestli mohu poprosit?
Děkuji.

beer.beda@centrum.cz.

11.4.2015 15:51
shorty102

XXX.XXX.192.99

Když jsem mel v bedně ventilátor tak se mi to oddělilo tak 60% dobrého a 40% špatného
bedna je moc velká na délku i šířku
tak jsem vyhodil ventilátor a napojil něco jiného a funguje to na 95%.

11.4.2015 16:04
huller333

XXX.XXX.168.54

pavel6 napsal(a):
Pro slepice tam taky něco zbyde, nebojte neni to dokonalé.Rozměr je vxšxh-20x29x7cm.Takže opravdu malé a mobilní.Vše mně to přišlo na cca 100kč a asi 2 hodiny práce.Dejte email a já vám pošlu více foto.Nestojím zde o nějaké pranýřování co jsem to splodil za udělátko(jak to tu chodí).S každým slušným chovatelem se rád podělím.

Dobrý den jestli je možná rád bych věděl něco víc. davidhulak@seznam.cz děkuji. Chovu zdar Hulák.

11.4.2015 18:31
pavel6

XXX.XXX.243.231

shorty102 napsal(a):
Když jsem mel v bedně ventilátor tak se mi to oddělilo tak 60% dobrého a 40% špatného
bedna je moc velká na délku i šířku
tak jsem vyhodil ventilátor a napojil něco jiného a funguje to na 95%.

Jak píšete, mně to taky fakčí na těch 95%.Hodně záleží jak to rychle sypu do nádobky a točím klikou.

11.4.2015 18:52
shorty102

XXX.XXX.19.232

Ja nemam kliku ja mam jiny stroj mel byt ventilator ale ten je slaby na taku velku tak sem dal neco jineho.

11.4.2015 20:11
ander

XXX.XXX.16.80

Skúste si pozrieť aj tento odkaz. Veľmi jednoduchá výroba a funguje bezvadne.
https://www.youtube.com/watch?v=XHx8VA2JBOo.

11.4.2015 20:23
papousik

XXX.XXX.144.50

pavel6 napsal(a):

Do bry den nepřemyšlite že byjste nějake čističky vyrobil mel bych zajem děkuji Čížek mail ciza07@centrum.cz.

12.4.2015 08:07
pavel6

XXX.XXX.243.231

papousik napsal(a):
Do bry den nepřemyšlite že byjste nějake čističky vyrobil mel bych zajem děkuji Čížek mail ciza07@centrum.cz.

Neuvažuji o výrobě.Je to opravdu jednoduché udělat pro trochu zručného kutila.Nehledejte v tom žádnou vědu.Podle poslaných fotek to dáte dohromady.Inspirací byla právě taková čistička co je v odkazu ale je to jen trochu pozměněno aby to vyhovovalo tomu zdroji co jsem tam dal.

12.4.2015 12:16
tomasmeloinek

XXX.XXX.30.13

pavel6 napsal(a):

Dobrý den mohl by jste my poslat také foto je moc dobrý napád a líbí se mi to
Dekuji.. Guloker@centrum.cz

12.4.2015 13:29

Dobrý den,
mohu také poprosit o nějaká fota pro inspiraci mipeza@seznam.cz.

13.4.2015 12:38
shorty102

XXX.XXX.192.99

Plastová poháněno ventilátorem
po dohodě prodám vic inzerci pokud někdo chce
strávený čas 5 hodin plus koupeni ventilátoru
má to výška 35cm délka 35 cm a šířka 15cm.

7.1.2021 14:18
Bočan

XXX.XXX.38.126

Ahojky, Trápí mne vysoký odpad. Prosím, neposkytl by jso mi konkrétní radu, jak jsi na to šel TY? Pokud ano,

PŘEDEM MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.

Bočan

7.1.2021 14:33
shorty102

XXX.XXX.182.134

Najdeš to na internetu i plánek jak jsi to udělat sám doma
YouTube je tam toho plno zda se mi že i postup

11.1.2021 22:37
martin.tlucna

XXX.XXX.96.182

Mohu poprosit taky více info díky za ochotu. martin.tlucna@centrum.cz

12.1.2021 09:44
araraun12

XXX.XXX.128.231

Nechci se nikoho dotknout, ale vážně si tady nikdo nepamatuje čističku na obilí a její princip? stačí to pouze celé zmenšit a je hotovo.... Je až trochu zarážející co našim předkům přišlo zcela logické a dnešní společnost na to kouká s otevřenou pusou....

12.1.2021 10:15
kaktus.56

XXX.XXX.83.32

pokud by někdo chtěl mohu prodat ventilátorovou dvou šuplíkovou čističku s násypkou foto zašlu na mejl info na pouze t. 604401263 ne sms

12.1.2021 14:10
hzp

XXX.XXX.83.72

martin.tlucna napsal(a):
Mohu poprosit taky více info díky za ochotu. martin.tlucna@centrum.cz

Určitě, není problém:
https://www.youtube.com

12.1.2021 18:03
vlado11

XXX.XXX.29.1

Oslovte pána z Nového mesta nad Váhom a máte čističku ako lust za pár Eur. Je výborná a nemusíte vymýšlat už vymyslené . 0944371146

https://www.youtube.com/watch?v=kci_GjIprvc

13.1.2021 10:49
Amazonek 01

XXX.XXX.92.231

Také ji používám

13.1.2021 13:56
mirči

XXX.XXX.80.118

Dve vlákna o tom istom !!!!!!

13.1.2021 19:20
Pavel12345

XXX.XXX.222.75

Čistička od pána z Noveho mesta nad Váhom perfektná tento dnes som ju prvý krát použil a za tie peniaze to stojí som veľmi spokojný

14.1.2021 19:55

Bylo by, prosím, možné dostat nějaký web nebo e-mail na toho pána Nového mesta nad Váhom? Děkuji.

14.1.2021 21:10
omnia

XXX.XXX.51.41

Úplně nejjednodušší a nejúčinnější je dávat zrno na velkou plochu v malé vrstvě (nějaký plech na pečení, větší pod miska pod květináč apod.) vícekrát za den (mně stáčí 2x) a vše, co ptáci sezobají, jsou potom opravdu jen plevy

15.1.2021 16:16
vlado11

XXX.XXX.29.1

Pavel12345 napsal(a):
Čistička od pána z Noveho mesta nad Váhom perfektná tento dnes som ju prvý krát použil a za tie peniaze to stojí som veľmi spokojný

Pane čitate diskusiu?
Stačí sa pozriet o pár riadkou vyššie a máte tam video a aj telefonický kontakt . Nevídím reálne dôvod kvoli domácej výrobe čističiek mat na to vlastný web . Stačí si pozriet to video a pánovi jednoducho zavolat!!!!

15.1.2021 16:17
vlado11

XXX.XXX.29.1

vlado11 napsal(a):
Pane čitate diskusiu?
Stačí sa pozriet o pár riadkou vyššie a máte tam video a aj telefonický kontakt . Nevídím reálne dôvod kvoli domácej výrobe čističiek mat na to vlastný web . Stačí si pozriet to video a pánovi jednoducho zavolat!!!!

Odpved patrí pánovi "Veran" .

15.1.2021 16:19
vlado11

XXX.XXX.29.1

Pavel12345 napsal(a):

Prepačte omylom som písal vám . Pekný deň .

15.1.2021 16:45
Pavel12345

XXX.XXX.222.75

V pohode 👍 pekný večer

15.1.2021 19:17

Děkuji pane, Vlado2. Diskusi čtu, videa sleduji a telefonní číslo je jasně patrné. Jen je mi poněkud žinantní někomu cizímu volat a rušit ho v práci, nebo doma. Zvláště když uvážím, že takových je více. Komunikace mailem mi prostě mezi lidmi, kteří se neznají připadá vhodnější. No jak je vidět názory jsou různé.... Tímto svůj příspěvek končím.

16.1.2021 12:54
vlado11

XXX.XXX.49.29

Děkuji pane, Vlado2. Diskusi čtu, videa sleduji a telefonní číslo je jasně patrné. Jen je mi poněkud žinantní někomu cizímu volat a rušit ho v práci, nebo doma. Zvláště když uvážím, že takových je více. Komunikace mailem mi prostě mezi lidmi, kteří se neznají připadá vhodnější. No jak je vidět názory jsou různé.... Tímto svůj příspěvek končím.

Pane kludne pánovi Romanovi volajte . Ked som vám to odporučil tak asi viem pre čo . Pozrite si link , pán Roman výslovne preferuje TELEFONICKÝ kontakt !

https://zvierata.bazos.sk/inzerat/120042860/kanar-cisticka.php

16.1.2021 12:56
vlado11

XXX.XXX.49.29

Pán si tým privyrába takže prirodzene ho nemôže žiadny telefonát ohladom predaja jeho produktu rušiť. Pekný deň .

17.1.2021 16:11
vlado11

XXX.XXX.49.29

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3555237/cisticka-zrnin/

17.1.2021 17:21

Děkuji. Čistička je už objednaná .

17.1.2021 20:49
vlado11

XXX.XXX.49.29

Děkuji. Čistička je už objednaná .

Je výborná nebudete banovať .

22.1.2021 21:47
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

ander napsal(a):
Skúste si pozrieť aj tento odkaz. Veľmi jednoduchá výroba a funguje bezvadne.
https://www.youtube.com/watch?v=XHx8VA2JBOo.

SE ZÁJMEM JSEM SI PROHLÉDL VŠECHNA UVEDENÁ VIDEA. Všechny čističky pracují na stelném principu.
Mě však zaujala čistička Limpiadora semillas. Někdo to video zde doporučil, tak mu děkuji.

Tato čistička je z plastových vodovodních trubek a k vyfukování slouží fén na vlasy tvaru revolveru. Mám doma jeden funkční z padesátých let. Zkusím uvedený model udělat. Několik trubek a kolínek a ten fén. Vypadá to jednoduché, ale bude záležet na vzdálanosti ústí trubice foukaného vzduchu proti padajícímu zrní. No uvidím.

24.1.2021 12:06

Čistička zrní od pana Romana z Noveho mesta nad Váhom

(https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3555237/cisticka-zrnin/)

mi přišla v pátek 22.1. a hned byla odzkoušena. Na první pohled mne překvapila její lehkost, skladnost a preciznost provední včetně "vychytávek" jako je průhledná přední stana šuplíků a závit na upevnění uříznuté PET láhve, do které se sype zrní na čištění, dále pak regulace proudu vzduchu. Chovám droboť a tedy zde byly obavy z čištění různých druhů prosa, lesknice. Příjemné překvapení bylo opravdu velké. Regulace proudu vzduchu zbaví plev úplně všechno. Ćistička pracuje tiše a toho, co se z ní dostane ven je opravdu minimum. Možno tedy používat i v místnosti. Doporučuji všem. Za cenu, která odpovídá ceně uvedené v inzerátu (včetně dopravy až do domu) se opravdu vyplatí.

24.1.2021 19:36
vlado11

XXX.XXX.49.29

Čistička zrní od pana Romana z Noveho mesta nad Váhom

(https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3555237/cisticka-zrnin/)

mi přišla v pátek 22.1. a hned byla odzkoušena. Na první pohled mne překvapila její lehkost, skladnost a preciznost provední včetně "vychytávek" jako je průhledná přední stana šuplíků a závit na upevnění uříznuté PET láhve, do které se sype zrní na čištění, dále pak regulace proudu vzduchu. Chovám droboť a tedy zde byly obavy z čištění různých druhů prosa, lesknice. Příjemné překvapení bylo opravdu velké. Regulace proudu vzduchu zbaví plev úplně všechno. Ćistička pracuje tiše a toho, co se z ní dostane ven je opravdu minimum. Možno tedy používat i v místnosti. Doporučuji všem. Za cenu, která odpovídá ceně uvedené v inzerátu (včetně dopravy až do domu) se opravdu vyplatí.

11.4.2021 22:02
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

stancek napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=7VZc52li9KM.

Čistička zrní
Asi 12 roků se zde diskutuje na toto téma. Já jsem se v r. 2018 skepticky vyjádřil k jejímu využití z hlediska šetření krmivem a dopadem na zdraví ptáků. Byla na to určitá odezva.
Po 3 letech a prohlížení různých ukázek a videí čističek jsem se konečne dostal k tomu, že si něco vyrobím, protože mě to baví.
Zkusil jsem tu z vodovodních odpadních trubek a fénu na vlasy, ikdyž ta krabicová může být lepší.
Po vychytání drobných nedostatků - hlavně zamezení úniku prachu a slupek z násypky musím konstatovat, že mě výsledný efekt mile překvapil.a chci se podělit o svoji první zkušenost.
Slupky, zbytky trusu, jemný prach, vše pryč a čisté zrní. Mám nahý oves od kombajnu, kvalitní. Před krmením jsem na síti proti mouchám přeházel, nedalo se to dělat v budově. Nyní je po problému. Vyfukování slupek, třeba i fénem z mísy je nepořádek kolem. Vysypat na dvorek holubům a slepicím je ideální, ale cpát holuby prosem, že si pak ani pšenice navšimnou je plýtvání. A v tom kbelíku zbytků jsem nepoznal, co vlastně v krmítkách zbývá, Nyní jasně vidím, čeho v krmivu ubrat, aby neubývalo jen oblíbené.
Samozřejmě hovořím o přečištění suchého, ne klíčených zbytků, nebo směsi s ovocem a zeleninou, které se podávají zvlášť.
Můj opravený dřívější názor:
Kolem voliér není nepořádek ze slupek.
Nefoukám do misek jak před čtyřiceti lety, nedýchám prach.
V kbelíku zůstalo opravdu čisté zrní.
V odpadu jen slupky, prach, zaschlý drobný trus a nepatrné zlomky.
Nejdůležitější je vychytat plynulost sypáná zrní a intenzitu foukaného vzduchu a utěsnění systému násypky.

11.4.2021 22:26
HHH

XXX.XXX.148.67

Dobrý večer,
já zase vyzkoušel tuhle, je úplně zadarmo a výroba trvá 3 minuty. A funguje.

https://www.youtube.com/watch?v=4mVW5XFBEY8

11.4.2021 22:52
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

HHH napsal(a):
Dobrý večer,
já zase vyzkoušel tuhle, je úplně zadarmo a výroba trvá 3 minuty. A funguje.

https://www.youtube.com/watch?v=4mVW5XFBEY8

To video znám, tehdy jsem to hned zkusil. Máte pravdu, kdo má několik klecí je to to nejlepší. Pokud má silný profi vysavač, pročistí i dva kbelíky zbytků.
Ten nápad by zasloužil "nobelovku."

12.4.2021 20:05
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

14.4.2021 00:18
Ka-ka

XXX.XXX.248.81

Přidejte reakci

Přidat smajlík