Co s korelou? Snáší na zem...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2015 21:05
milan 1

XXX.XXX.228.3

Mám nově sestavený pár, mají dvě budky na výběr, ale samice snáší vajíčka do rohu na zem, dá se s tím něco dělat?

31.3.2015 23:14
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Jestli je snáší na jedno místo, nechal bych ji. Dát šikmo prkénko jako stříšku, aby měla klid. Hlavně jestli zasedla. Už je to moc roků, co mě bílé korely, tehdy vzácnost to samé ve voliéře 2 m vysoké udělaly a vyvedly mladé.

31.3.2015 23:27
alex73

XXX.XXX.8.97

milan 1 napsal(a):
Mám nově sestavený pár, mají dvě budky na výběr, ale samice snáší vajíčka do rohu na zem, dá se s tím něco dělat?

Akú majú búdku veľkosť. Chovate ich oddelené ako pár alebo máte tam aj inych vtákov.

1.4.2015 11:57
milan 1

XXX.XXX.228.3

Samostatný pár, budka jako u ostatních korel, snáší na stejné místo, zatím jsem zkusil na to místo dát budku, vajíčka dovnitř a nechal jsem jí nahoře odkrytou, v budce je hrabáno, ale korely nesedí.

1.4.2015 13:07
goose

XXX.XXX.120.166

Píšete, že je to nově sestavený pár, čili zřejmě zkouší hnízdit poprvé. Je tedy možné, že se to nemusí zadařit. Loni jsem měl to stejné. Nově sestavený pár když hnízdil poprvé, byl při každém pohybu okolo voliér tak vystrašený, že opakovaně opouštěl snůšku. Samozřejmě z toho nebylo nic. V témže roce zahnízdili ještě jednou a od té doby je již vše v pořádku a mladé vyvádí úplně bez problému.

2.4.2015 06:27
simacek123

XXX.XXX.142.1

Dobry den, korely jsou schopne odchovat mlade jak jiz bylo psano i na zemi. Ve vasem pripade si nejsem jist o jak stare jedince se jedna.Jestli postupujete metodou nove slozeny par, to znamena ze jsou lonske, mozna ani ne rocni jak je zvykem u spechatelu a tudíž samice ještě nemusi mit ani dobře vyvinut instinkt k sedeni, nebo se muze jednat o samici která ani nebude dobra, porekadlo jedna korela zadna korela. Ono to chce vse svůj cas., a na takovou otázku není ani jednoznacna odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík