Turako – vaše zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2015 15:01
Martys

XXX.XXX.148.80

Dobrý den chtěl bych začít s chovem turaku a rád bych se zeptal který druh je pro začátek nejvhodnější a také jaká je cenová relace za veškeré rady předem děkuji.

3.4.2015 17:53
hlasema

XXX.XXX.181.151

Dobrý den,

osobně si myslím, že z u nás běžně dostupných druhů, jsou zvládnutelné začátečníkem všechny. Pokud máte možnost jim zajistit vhodné podmíky, tak s jejich chovem nebudete mít problém. Při výběru pro Vás asi bude nejdůležitější jejich dostupnost, pokud tedy netíhnete k některém konkrétnímu druhu. Běžně v cenách od cca 6 tisích v ČR seženete persy, červenokorunkaté, bělolící, fialové. O něco dražší jsou livingstoni a schalovi a fisherovi. Pro ty ostatní budete muset vyrazit do zahraničí a také připlatit.

Já jsem začínal s bělokorunkatými, které jsem si dovezl z Francie a po třech letech se povedel i první odchov. Takže doporučuji prostudovat články, které uvádí Radek výše a pokud budete mít nějaké další dotazy, napište tady nebo na naši klubové diskuzi.
Martin.

3.4.2015 23:41
Martys

XXX.XXX.148.80

Děkuji za odpovědi chtěl bych fisheri ale netušil jsem že jsou v takové cenové relaci no snad na ně našetřim protože jsou krásní, chodim se na ně koukat do zoo plzeň a jsem z nich unešen chovám spoustu druhů papoušků ale s turakama jsem se ještě u nikoho z chovatelů nesetkal :(.

4.4.2015 22:12
hlasema

XXX.XXX.181.151

No nejsou zrovna nejlevnější, ale není to zase úplně nesplnitelný sen. Nejlépe když kontaktujete některé chovatele, kteří odchovávají. Turaka jsou občas nabízena i zde na ifauně. Fišeráky tuším nabízel pan Hošek, zkuste najít nějaký jeho starší inzerát a napsat mu.
Martin.

4.4.2015 22:42
Martys

XXX.XXX.148.80

Děkuji za radu ještě bych se rád zeptal zda nemají problém z papouškama v sousedních klecích například Alexandři čínští, velcí, patagonci a pod.mám klece z dvojitého pletiva jak venku tak uvnitř.

7.4.2015 20:58
hlasema

XXX.XXX.181.151

Já nějakou vlastní zkušenost v soužití turaků s papoušky nemám. Vzhledem k dvojitému pletivu bych se ale nějakého útoku z jedné nebo druhé strany nebál. Otázkou ovšem je jak byto dopadlo v době hnízdění. Myslím si, když dáte hnízdo do nějaké klidnější části záletu nebo voliéry, tak by to taky mohlo jít. Mimo dobu hnízdění jsem již viděl turaka i ve společné voliéře. Při odchovu to bude asi individuální, záleží jak si který jedinec bude hájit teritorium okolo hnízda.
Martin.

7.4.2015 22:00
tom91

XXX.XXX.36.189

Nechci té odrazovat ale fisheri jsou darebáci. Vždycky když vypustím samce, začne mi vyšroubovávat žárovku z lustru. Lustr už byl i pryč ale musel jsem ho vrátit zpátky, když nebyl lustr tak ten pták kloval do všeho co bylo v jeho blízkosti, do klece neustále.

8.4.2015 17:46
tom91

XXX.XXX.47.84

Jesli ho chcete nechám vám ho za odvoz i s lustrem.ženskou už to chování vadí pokloval jí před chvíli ruku když mu chtěla vyměnit vodu.

8.4.2015 19:35
Martys

XXX.XXX.148.80

Dobrý den vy máte turaka doma? mohl by ste sem dát fotku toho raubíře

Přidejte reakci

Přidat smajlík