Půlroční korela a snůška ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2015 02:22

Mám páreček korel samice pul roku sameček rok začali se parit a zkoumat budku od neofemy je možné že by samička snesla tak brzy první snusku ?

4.4.2015 05:05
simacek123

XXX.XXX.142.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám páreček korel samice pul roku sameček rok začali se parit a zkoumat budku od neofemy je možné že by samička snesla tak brzy první snusku ?

Korela by mela byt pouzita v chovu ve stari nejmene 1roku, nekteri vyznamni chovatele doporucuji az dvoulete.Neni to z duvodu toho ze by nemohli zahnízdit ale stoho jelikož organizmus a celkova stavba tela není dostatecne vyspela, u mladych korel tez není vyvinut tak dostatecny matersky pud.Doporucim pro odbornejsi vyklad knihu staršího vydani o chovu korel od autora Vasicka.Popisuje tam hnizdeni a ji ja jsem se několikrát presvedcil ze starsi samice je lepsi.U takove mlade korely bych pristup k hnizdeni oddalil. Ale je to věc každého jak k tomu pristoupi.

4.4.2015 07:02
VeronikaSig

XXX.XXX.47.183

..

4.4.2015 07:11

Nemám v planu ji nechat tak brzo zahnizdit jen mě to trochu zarazilo tak teď uvažuji zda je oddělit nebo bez budky by neměla samička snášet vejce ne?

4.4.2015 08:17
simacek123

XXX.XXX.142.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemám v planu ji nechat tak brzo zahnizdit jen mě to trochu zarazilo tak teď uvažuji zda je oddělit nebo bez budky by neměla samička snášet vejce ne?

Ano, odstrante budku a nechte je spolu.i kdyby snesla sedet nebude. A to ze vas to zarazilo je normalni, ale jak je znamo velka většina zvirat vcetne lidstva ma schopnosti reprodukce drive nežli dospeji.

4.4.2015 10:12
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
Ano, odstrante budku a nechte je spolu.i kdyby snesla sedet nebude. A to ze vas to zarazilo je normalni, ale jak je znamo velka většina zvirat vcetne lidstva ma schopnosti reprodukce drive nežli dospeji.

Dobrý den. Omlouvám se, ale trochu jsem tuto odpověď nepochopila. Důvod, proč nechceme, aby zahnízdila nedospělá je přeci to snášení vajec, Pokud bude vajíčka snášet třeba na zem, tak potom je může snášet i do budky. Tím se neeliminuje její vysilování v příliš mladém věku. Já bych právě odebrala budku, ale oddělila bych i samečka.

4.4.2015 11:56
simacek123

XXX.XXX.142.1

eli22 napsal(a):
Dobrý den. Omlouvám se, ale trochu jsem tuto odpověď nepochopila. Důvod, proč nechceme, aby zahnízdila nedospělá je přeci to snášení vajec, Pokud bude vajíčka snášet třeba na zem, tak potom je může snášet i do budky. Tím se neeliminuje její vysilování v příliš mladém věku. Já bych právě odebrala budku, ale oddělila bych i samečka.

Prave proto ze jste nepochopila nic, i když by doslo ke spareni a samicka by snesla nejake vajicko dal ji to zajímat nebude-vysilovat se další snuzkou a sezenim nebude.Korely jsou parove druhy a odlouceni jedince spusobuje ruzne trauma, jako napr.skubani peri.Jestli chcete vedet vice doporucil bych opravdu knihu chov korel, autor Dienstbier Jan.Takze je tam nechte spolu a odstrante tu budku.Jestli znate nejakeho chovatele z okoli, tak se můžete i informovat primo u nej.Ale pozor, není chovatel jako chovatel. Ja když jsem zacinal s korelama tak prave zminovana kniha byla muj zaklad chovu, nikde jsem informace necerpal a dodnes nelituji.preji krasny den.

4.4.2015 12:11
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
Prave proto ze jste nepochopila nic, i když by doslo ke spareni a samicka by snesla nejake vajicko dal ji to zajímat nebude-vysilovat se další snuzkou a sezenim nebude.Korely jsou parove druhy a odlouceni jedince spusobuje ruzne trauma, jako napr.skubani peri.Jestli chcete vedet vice doporucil bych opravdu knihu chov korel, autor Dienstbier Jan.Takze je tam nechte spolu a odstrante tu budku.Jestli znate nejakeho chovatele z okoli, tak se můžete i informovat primo u nej.Ale pozor, není chovatel jako chovatel. Ja když jsem zacinal s korelama tak prave zminovana kniha byla muj zaklad chovu, nikde jsem informace necerpal a dodnes nelituji.preji krasny den.

Ok. Děkuji za vysvětlení. Já jen usuzovala z vlastní zkušenosti s astrildama. Byli v páru doma v bednovce. Nechtěla jsem, aby měli mladé, protože ve venkovní voliéře měla už před tím 2 snůšky. Neměli hnízdo, tak snášela na zem, po osmém vajíčku jsem musela samečka odebrat, jelikož by jí to neustálé snášení uškodila. Potom to bylo v pohodě. Tak asi korely to mají jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík