Pôvod mutácií u Neofém tyrkysových

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 12:00
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Zdravím osadenstvo, chcel by som sa spýtať na pre mňa "neznámu vec", ktorá ma (a možno aj iných) zaujíma-a síce; akým spôsobom sa "objavili" u (pre mňa hlavne) Neofém tyrkysových rôzne mutačné rázy. Predpokladám, že niektoré sa jednoducho vyskytli v chovoch ako prirodzené odchýlky (škorica a pod..), ale také opalíny-hlavne s červenými pigmentami..-to tiež? Prírodná forma tohto druhu má červenú farbu len u samcov na zrkadielkach, a je aj troška iného odtieňu, ako vídame u červenoprsých, či spomínaných opalínov. Zatiaľ som nenašiel o týchto záležitostiach nič na webe, vie mi niekto povedať? Nepredpokladám, že podobne, ako napr. u kanárov, že by išlo o vplyv kríženia s inými druhmi...
Išlo proste o "náhodné" odchýlky, ktoré sa potom šľachtením zvýrazňvali kombinovaním vhodných typov? Uvítal by som článok s takýmito informáciami. Vopred ďakujem za fundované informácie.

7.4.2015 12:30
atobajus

XXX.XXX.202.6

Co se týká červeného zbarvení u tohoto druhu tak toho bylo dosaženo selekcí. U neofémy tyrkysové se i v přírodě vyskytují ptáci, kteří mají oranžovou skvrnu na břiše.
Následně spojením rudoprsé s opalinovou mutací se červená barva dostává i na hlavu a na horní část těla.

7.4.2015 15:21
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Ďakujem za informácie. Vie niekto ešte niečo "okolo tejto tematiky"?

Přidejte reakci

Přidat smajlík