Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 14:00
kaktusar

XXX.XXX.215.182

Poradí mi prosím někdo, jak správně a efektivně nakličovat krmivo, aby bylo pro ptáky dobře poživatelné? Možná se tady na toto téma už někdy diskutovalo, ale snad má někdo čerstvější zkušenosti a mohl by se s nimi podělit s ostatními.
Děkuji.

7.4.2015 15:46
cone

XXX.XXX.160.35

V NovéExotě č.3 /2015 je dobrý článek nejen o naklíčování od MVDr.L.Nečasové. Doporučuji přečíst.

8.4.2015 13:54
V.N.

XXX.XXX.2.242

kaktusar napsal(a):
Poradí mi prosím někdo, jak správně a efektivně nakličovat krmivo, aby bylo pro ptáky dobře poživatelné? Možná se tady na toto téma už někdy diskutovalo, ale snad má někdo čerstvější zkušenosti a mohl by se s nimi podělit s ostatními.
Děkuji.

Dobrý den namáčím směs zrnin, pro Amazonany a Aratingy stejně:pšenice, kardi, slunečnice, hrách, mungo, čočka, kukuřice, semenec tak to :vše smíchám a nasypu do vědra s vodou a zaleju s přidáním VIRKONU S, nechám 12-24 hod namočené-ponořené, poté sleju do vědra, které má vyvyrtané otvory takove velikosti aby uvedene semena neprolezla otvory a proplachuji pod tekoucí vodou tak dlouho, až je odtékající voda čistá.Poté krmím, zbytek vložím do lednice a na druhý den proplachuji a kontroluji čichem, poté podávám, třetí den již jsou většinou malé klíčky proplachuji a podávám...chovu zdar...

8.4.2015 14:41
qixi

XXX.XXX.147.147

Poprosím, andulkám ako?

8.4.2015 15:09
kaktusar

XXX.XXX.215.182

cone napsal(a):
V NovéExotě č.3 /2015 je dobrý článek nejen o naklíčování od MVDr.L.Nečasové. Doporučuji přečíst.

Děkuji, ale časopis zatím nemohu na prodejnách sehnat, přesto se po něm budu dál pídit.

8.4.2015 15:21
qixi

XXX.XXX.147.147

cone napsal(a):

U nás ten časopis není, keby ste mali dlhú chvílku, mohli by ste nejaké tie rady z toho článku opísať? ďakujem.

8.4.2015 15:21
kaktusar

XXX.XXX.215.182

V.N. napsal(a):
Dobrý den namáčím směs zrnin, pro Amazonany a Aratingy stejně:pšenice, kardi, slunečnice, hrách, mungo, čočka, kukuřice, semenec tak to :vše smíchám a nasypu do vědra s vodou a zaleju s přidáním VIRKONU S, nechám 12-24 hod namočené-ponořené, poté sleju do vědra, které má vyvyrtané otvory takove velikosti aby uvedene semena neprolezla otvory a proplachuji pod tekoucí vodou tak dlouho, až je odtékající voda čistá.Poté krmím, zbytek vložím do lednice a na druhý den proplachuji a kontroluji čichem, poté podávám, třetí den již jsou většinou malé klíčky proplachuji a podávám...chovu zdar...

Dobrý den.
Stručné a jasné, moc děkuji za radu. Z tohoto jsem pochopil, že se takto namáčí asi tří až čtyřdenní krmná dávka. Budu si tyto rady pamatovat a používat.
Ještě jednou díky.

8.4.2015 15:23
qixi

XXX.XXX.147.147

Poprosím, andulkám ako naklíčiť?

8.4.2015 16:17
qixi

XXX.XXX.147.147

?

8.4.2015 18:10
V.N.

XXX.XXX.2.242

Dobrý den kličte různá prosa : šedé-zelené, žluté, červené, senegalské v klasech, bílé a také pšenici...chovu zdar...P.S. Až ted jsem se posadil k počítači...

Přidejte reakci

Přidat smajlík