Také prosím o radu... Byl mi prodán jako samec, ale tvaří se na samici... Nevím...
aquacorpus
napsal(a):
Také prosím o radu... Byl mi prodán jako samec, ale tvaří se na samici... Nevím...
Tipoval by som samičku ale najlepšie to zistíte ak dáte samca v toku do klece a následne mu priradíte túto andulku.Ak sa jej samec začne dvorit a dorážat na ňu a ona spraví kolébku a nechá ho na seba viliezt je to samica, potom ich jednoducho zhodíte zo seba ak si neželate takéto spojenie alebo je andulka mladá.Treba to posledovat niekedy to nejde hned ale väčšinou je to o chvýlu jasné.
aquacorpus
napsal(a):
Vypadá to na velmi mladého samečka, samice ho pochopitelně ještě nezajímá. Ozobí se časem může vybarvit do sytě modra a bude to jasný kluk, nebo, pokud je to recesivní straka, zůstane stejné, ale chování se změní.
Zdravím, mohol by aj mne niekto poradiť s pohlavím anduliek ? - sú to síce mladé vtáky a kúpil som ich ako párik, ale chcel by som počuť aj ďalší názor. ĎAKUJEM.
S tým žltým pásik na brušku by mala byť samička a ten druhý zelený samček.
luxdkas
napsal(a):
A mohli by byť vo voliere o rozmeroch
Výška-127,5cm
Šírka-94cm
Hĺbka-44cm
Chované 3 páry anduliek?
Mohli... ale jak přibude 15 mladých, od tří hnízdících párů, bude to přeplněné, ptáci se tam budou doslova mačkat... a další mladé v budkách.. Opravdu bych to omezil na dva páry.
luxdkas
napsal(a):
Ja som sa pýtal len tak orientačne, toto sú tiež mladé výletné z búdky. Tak uvidím, asi potom jednu tú samičku vymením za samčeka ak tak-uvidím.
Já jsem si říkal, že ještě nemají vybarvené oči! U mladých, do cca 3 - 4 měsíců, pohlaví tak lehko podle ozobí nepoznáte!
luxdkas
napsal(a):
A mohli by byť vo voliere o rozmeroch
Výška-127,5cm
Šírka-94cm
Hĺbka-44cm
Chované 3 páry anduliek?
Tak jednak to není žádná voliera, jen klec a ještě naprosto hloupých rozměrů (vyšší než delší),
vhodná tak max pro jeden pár a to ještě s denním proletem po místnosti.
Andulky jsou letci a dáte-li bidla jen 10cm od krajů, zbývá jim na "prolet" cca 70 cm.
Dát tam více párů je naprostá blbost.
Zkuste myslet taky na welfare chovaných ptáků.
U mladých, do cca 3 - 4 měsíců, pohlaví tak lehko podle ozobí nepoznáte!
pohlaví u těchto barev lze snadno poznat už v budce.
Můžete mi prosím také poradit, zda je to samice nebo sameček? Jde mi o tu bílou andulku. Děkuji.
No, tak to nemam radost. Při koupi jsem chtěla výslovně samičku. V tom případě předpokládám, že bych mela dokoupit dvě samičky, když chci dát všechny 4 andulky co mám dohromady. Mám pro ně připravenou klec 180x90x90 - dočasnou, než vyrobím velkou volieru na zahradu. Když jim nedám budky, mohou být v těchto rozměrech v 6? (3 pary). Nebo by si nic neudělali ani v tomto složení? - 3 kluci a 1 holka. Děkuji za reakce.
Tak víkendové spojení mých 4 andulek dohromady proběhlo úspěšně. Nová klec se jim očividně líbí :) Jsou to tedy 3 kluci a jedna holka. Přemýšlím...pořídit ještě dvě holky? Nebo už jich je v této kleci dost? Klec je doma a mají možnost i proletu po místnosti. Děkuji za rady.