Dobrý den, kolegové a kolegyně
mám takovou prosbu k určení druhu na obrázku, vídám ho u maďarských prodejců v Přerově, ale jaksi se s něma nedomluvím a latinsky taky neví co to je, je to pěkný pták a rád bych zjistil nějaké bližší informace jediné co jsem mu rozuměl Savana cosik... děkuji za případné určení.
Ještě pro doplnění, odchovy se občas vidí na burzách západně od nás. Vlastní odchov není tak jednoduchý, ale ne nemožný. Kdysi je měl můj kamarád a podle toho jak popisoval co všechno dělal, tak to nebylo tak jednoduché, hlavně pro temperament samců. Hnízdil je v klecích, ačkoliv měl prostranné voliéry. Samce připouštěl k samici a po odpáření jej vždy odnesl do jiné místnosti, aby nebyl slyšet. Zdálo se mi to zvláštní, ale on je pravidelně odchovával a dokonce vystavoval jako kolekci.
jaros
napsal(a):
Ještě pro doplnění, odchovy se občas vidí na burzách západně od nás. Vlastní odchov není tak jednoduchý, ale ne nemožný. Kdysi je měl můj kamarád a podle toho jak popisoval co všechno dělal, tak to nebylo tak jednoduché, hlavně pro temperament samců. Hnízdil je v klecích, ačkoliv měl prostranné voliéry. Samce připouštěl k samici a po odpáření jej vždy odnesl do jiné místnosti, aby nebyl slyšet. Zdálo se mi to zvláštní, ale on je pravidelně odchovával a dokonce vystavoval jako kolekci.
Děkuji moc za odpověď,
myslíte si, že výrazně prostorná voliéra cca 5m délka a dostatek drobotiny by temperament nesklidnil?
A jaké krmení nevíte?
Děkuji moc za ochotu.
Zdravím Vás,
já je nikdy nechoval a tak nemůžu napsat nic více než co jsem slyšel. Druhá věc je, že nevím odkud je má ten Maďar, ale jisto z odchytu. Netuším kdy tito ptáci hnízdí. To bude první co bych hledal. Jaký mají biologický cyklus.
Jeden pár bych asi klidně nechal napoprvé v celku a pozoroval. Ale jeden pár - žádný pár.
Krmení asi nebude problém, pokud jsou to ptáci z Afriky, nějakou směs pro divočinu a pozorovat. V době hnízdění to bude jistě chtít hmyz.
křepel28

XXX.XXX.229.133
křepel28

XXX.XXX.229.133
Moc děkuji. Ano to je.