Prosím o pomoc, dneska jsem našla v hnízdě kanárka tři mrtvá mláďátka, bylo jim šest dní. Jedno mládě mi zatím žije. Prosím poraďte mi, co mám sním dělat ? Jestli ho mám dokrmovat ? Myslím si, že vole mělo trochu naplněné. Mláďata jsem z hnízda vytáhla a na to poslední naštěstí zasedla. Je to hrůza, stalo se mi to poprvé !
Mám tuto sezonu podobný problém s ktorým som sa ešte nestretol. Mlade vo veku 4 až 7 dní hynu, pričom samice krmia. Najskôr som okysľoval vodu jablčným octom, nepomohlo. Tak som dal uhynuté mlade na labor. vyšetrenie na veterinu.
Výsledok e.coli s konečnou dg. kolibaciloza. Odborúčané preliečenie celého chovu liekom Salicox 3g na 1 l vody po dobu 5 dní. Nepomohlo, uhyny mládat pokračovali. Tak som opäť dal uhynute mlade na pitvu s výsledkom podobným ako prvy krát s dg. kolibaciloza. Tentokrat bol predpísaný liek antibiotikum Enroxin 1ml/1l vody, podavať 5 dní po sebe. Ani tento liek nepomohol.
Netuším ako ďalej a ako sa vyhnuť uhynom mladat na hniezde.
Niekto aplikuje do vody soľ, ale s tým zatiaľ nemám skusenosti.
Bol by som rád ak by sa ešte niekto s podobným problémom vyjadril aku ma skusenosť.
Vloni jsem měl ten samý problém s jedním párem kanárů. Jak mladým narůstaly brka, stáří tak 9-10 dní tak byl úhyn a samice nasedla během týdne znovu. Tak to proběhlo 4krát. Zkoušel jsem přidat další hnízda, po nasednutí oddělit samce od samice, nic nepomohlo. Bylo mě řečeno že je to v samici, tak jsem ji letos vyřadil z chovu. Taky by mě to zajímalo včem to může být.
standa106
napsal(a):
Vloni jsem měl ten samý problém s jedním párem kanárů. Jak mladým narůstaly brka, stáří tak 9-10 dní tak byl úhyn a samice nasedla během týdne znovu. Tak to proběhlo 4krát. Zkoušel jsem přidat další hnízda, po nasednutí oddělit samce od samice, nic nepomohlo. Bylo mě řečeno že je to v samici, tak jsem ji letos vyřadil z chovu. Taky by mě to zajímalo včem to může být.
Bylo mě řečeno že je to v samici, tak jsem ji letos vyřadil z chovu. = Správne!
Problémových vtákov bacilonosičov, včas a dôsledne vyradiť z chovu.
Mám ten samí problém.Mladí kanáři hynou v hnízdě ve ve stáří 5-10 den.Chovám je v bytě.Krmím kupovanou směsí zrnin,vaječnou míchanicí dělám sám(vejce,strouhanka,mrkev,) do které přidávám roboran.Samice krmí,krmí i samec.Příde 5-7 den mladí uhynou s prázdným voletem.Tento problém mám několik sezon.Pořídil jsem nové kanáry a zase to samé.Mladí hynou od všech párů.Zkoušel jsem vše možné,ale už jsem v koncích.Kanáry chovám cca 30let a poslední 2-3 roky neodchovám ani brko.Jediné co mě ještě napadá že jsem dřív používal domácí vejce,mrkev a směs zrní jsem si také míchal sám.Je možné že by v kupovaných surovinách byli nějaký sračky? Poradí někdo čím to může být? Prosím jen odpovědi k tématu na rejpaly nemám náladu.Děkuji.