Dneska jsem pouštěla andulky, jako každé ráno po pokoji.Ovšem jedna z nich nejprve normálně letěla a najednou spadla na zem.Tak jsem ji zvedla, položila na stůl a byla taková "rozcáplá".Jen lezla a křídla měla roztažená.Co se mohlo stát?Do ničeho nenarazila.Vždycky létaji po místnosti jako splašené a najednou tohle.
hanka s.
napsal(a):
Dneska jsem pouštěla andulky, jako každé ráno po pokoji.Ovšem jedna z nich nejprve normálně letěla a najednou spadla na zem.Tak jsem ji zvedla, položila na stůl a byla taková "rozcáplá".Jen lezla a křídla měla roztažená.Co se mohlo stát?Do ničeho nenarazila.Vždycky létaji po místnosti jako splašené a najednou tohle.
V tomto případě Vám nikdo (pokud umřela), bez pitvi, nebo křištálové koule nemůže bohužel odpovědet co se stalo.
hanka s.
napsal(a):
Dneska opět -jakoby měla zkroucené nohy jako v křeči a lezla po kleci s roztaženými křídly.Za chvíli se zase chovala normálně.
Nejspise se jedna o andulu s nejakymi nervovými poruchami, co stim?bud se stim smirim nebo dam pryc.Nevim co chcete slyset ale je to jen odhad, tady nepomuze ani vedma.
Dám jen pár typů
1) důsledkem nárazu (sklo apod) otřes mozku, ...nebo
2) může jít o mozkovou příhodu...nebo
3) je to GENETICKÁ PREDISPOZICE, která se většinou projeví, když má pták nějaké NEDOSTATKY VE VÝŽIVĚ
u am. gouldové na "vrtohlavost" někdy pomohl B12
v každém případě (pokud přežije) nedávat do chovu, když tvrdíte, že za 1) to být nemohlo
PS. před lety se mi něco podobného objevilo u cca 8 letého kanára (převrácení na záda, třepetání...)
stačilo ho "postavit na nohy" a zase fungoval normálně - dožil se 10 let.