Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2015 21:47
Ivann

XXX.XXX.250.190

No tak to je průser pokud je tato informace pravdivá.Nedovedu si představit že povezu do Nitry exoty tam mě odchytnou při prodeji napaří flastr a budu met zbytečné komplikace.

3.5.2015 22:13
janogl1

XXX.XXX.96.133

Nerobte paniku, platí to pre podnikateľov.

"Tento zákon sa vzťahuje na fyzickú osobu alebo právnickú osobu, ktorá na základe
oprávnenia na podnikanie1) predáva tovar alebo poskytuje službu (ďalej len „podnikateľ“); tentozákon sa vzťahuje aj na podnikateľa s trvalým pobytom alebo so sídlom mimo územia Slovenskejrepubliky, ak predáva tovar alebo poskytuje službu na území Slovenskej republiky."

http://www.szk.sk/files/legislativa/289_2008_Zz_v20150401.pdf.

3.5.2015 22:14
adamajko

XXX.XXX.234.248

Ivann napsal(a):
No tak to je průser pokud je tato informace pravdivá.Nedovedu si představit že povezu do Nitry exoty tam mě odchytnou při prodeji napaří flastr a budu met zbytečné komplikace.

Nevím, ale o zahraničním prodejci píší jako o podnikateli, jestli si slovenštinu ještě pamatuji, tak podnikatel je to samé jak v češtině.Podnikatel je fyzická nebo právnická osoba, která soustavně podniká. Nezáleží přitom na objemu podnikatelských aktivit, může tedy jít jak o velikou akciovou společnost, tak i malého živnostníka.

Pokud je podnikatelem fyzická osoba, jedná se o osobu samostatně výdělečně činnou (OSVČ). OSVČ však zahrnuje i osoby, které mají příjmy z jiné samostatně výdělečné činnosti než jen z podnikání.

Podnikatel podle českého práva[editovat | editovat zdroj]
Podnikatel je v České republice definován v § 2 odst.2 obchodního zákoníku. Je jím fyzická nebo právnická osoba, tuzemská nebo zahraniční, která splňuje některou z těchto podmínek:

je zapsána do obchodního rejstříku
podniká na základě živnostenského oprávnění
podniká na základě jiného než živnostenského oprávnění podle zvláštních předpisů (např. lékař se soukromou praxí, advokát, daňový poradce) nebo
která provozuje zemědělskou výrobu a je zapsána do evidence podle zvláštních předpisů (tzv. hospodařící rolník).
Takže bych to ještě se slovenskými kolegy pořešil podle jejich práva, ale myslím, že to bude podobné jak u nás.

Jarda.

3.5.2015 22:18
adamajko

XXX.XXX.234.248

No vidíte, stačí dobře číst, já to napsal o minutu později.

Jarda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík