bathory
napsal(a):
Kdy dáváte tyto papoušky do venkovních volier na letnění. Dívám se pořád na předpověď a pořád hlásí přes noc dost chladno. Mám aymarky jinak doma v pokojové teplotě a mám strach je do takové zimy dát, aby neprochladly. Nemám zatím žádné zkušenosti, půjdou ven poprvé...
Záleží odkud jste a jaké tam máte teploty. Kolegové mají Aymary venku už asi 1-2 měsíce ale přes zimu byli ve sklepě.
tocidlak
napsal(a):
Celkem jednoduché pravidlo - z pokoje a zváště pokud nejsou uvyklí dlouhodobým konstantním nižším teplotám (otužení, např.pobytem ve sklepě) ne dřív dokud venku nejsou teploty nad 15°C. Nebo jinak, rozdíl teplot místnost/ venek max.5°C.
Jak tak koukám na počasí, tak jsem zvědavá, jestli se ptáci vůbec dočkají
Čauky G., aymary jsem dávala kdysi z bytu na severní balkón obvykle až po zmrzlých. Podle předpovědi mají letos zmrzlí asi týdenní zpoždění. Zpravidla to každý rok takto vycházelo (půlka května), ale byly i roky, kdy šli až koncem května kvůli počasí. Já myslím že po tomto víkendu už snad ano. Přes léto se aklimatizují a takto mi obvykle na tom balkóně vydrželi až do půlky října. Máš to tam docela v dolíku kryté stromy, tak bych se toho nebála. Ten lexan by z boku taky určitě pomohl.
S pozdravem T.
Ještě pár dní vydržím a pak je tam teda dám a na příští rok se líp připravím. Dokoupím ten lexan (teď s naší rychlostí práce a časem už bych to stejně nestihla ) a tím, že jsou v jiné místnosti, kde se netopí, budou příští rok i trochu více otužilejší a nebudou muset tak dlouho čekat Nojo každé začátky jsou težké