Tři andulky v jedné kleci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 20:10
aknel07

XXX.XXX.72.226

Dobrý den, mohu mít v jedné kleci tři ochočené andulky- dva samce a jednu samici-, nebo budou s lichým počtem problémy? Děkuji za odpovědi.

19.5.2015 21:16
eli22

XXX.XXX.181.33

aknel07 napsal(a):
Dobrý den, mohu mít v jedné kleci tři ochočené andulky- dva samce a jednu samici-, nebo budou s lichým počtem problémy? Děkuji za odpovědi.

Bude to asi jako když máte dva chlapy s jednou ženskou. Je to ok?

19.5.2015 21:46
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

aknel07 napsal(a):

Na Váš upřímný dotaz odpovídám mohou, ale lichá samice by byl problém. Platí u andulek. Velcí papoušci to mají naopak. A zase podle dominance pohlaví záleží je -li to rozela, amazoňan, nebo alexandr čínský. Ale to Vás asi nezajímá - máte andulky. Ta odpověď od eli 22 je pitomá. Možná paní soudí podle sebe. U lidí to na rozdíl od papoušků záleží na sexuálním založení, ale to je mimo tuto diskuzi.

19.5.2015 23:03
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Moudivláček napsal(a):
Na Váš upřímný dotaz odpovídám mohou, ale lichá samice by byl problém. Platí u andulek. Velcí papoušci to mají naopak. A zase podle dominance pohlaví záleží je -li to rozela, amazoňan, nebo alexandr čínský. Ale to Vás asi nezajímá - máte andulky. Ta odpověď od eli 22 je pitomá. Možná paní soudí podle sebe. U lidí to na rozdíl od papoušků záleží na sexuálním založení, ale to je mimo tuto diskuzi.

Dobrý den.
Já si vážím Vašich zkušeností, ale všiml jsem si, že místo "odpověď je mylná", nebo "odpověď není v tomto případě správná" používáte "odpověď je pitomá". Každý má nějaký názor, ten bychom měly respektovat a případně jej opravit argumentací. To jen tak na okraj.
S pozdravem M. Zedlitzer.

20.5.2015 14:42
olgasvarhova

XXX.XXX.213.74

Mám to také tak dva samce a jednu samičku, nikdy se nehašteřili.Jsou dospělí. Ještě se kamarádí s amazoňanem:).

20.5.2015 17:44
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Já si vážím Vašich zkušeností, ale všiml jsem si, že místo "odpověď je mylná", nebo "odpověď není v tomto případě správná" používáte "odpověď je pitomá". Každý má nějaký názor, ten bychom měly respektovat a případně jej opravit argumentací. To jen tak na okraj.

Polepším se, hnuly se mnou emoce.

20.5.2015 19:06
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Moudivláček napsal(a):
Polepším se, hnuly se mnou emoce.

Vážený pane Zedlitzere,
Vaši připomínku jsem přijal a souhlasím, že vyjadřování by mělo být kultivované. Ale domnívám se, že pitomá odpověď není výraz vulgární a neznamená, že autor je pitomý.
Já jsem totiž alergický na antropomorfizaci zvířat, abych se vyjádřil česky tj polidšťování chování zvířat, přenášení lidských vlastností na zvířata. Vidíme to nejen v chovu papoušků mazlíčků, ale hlavně u chovatelů psů. Takový přístup je základním nepochopením etologie zvířat a z toho plynoucích problémů v jejich chování. Proto mě taková rada vytočila.

20.5.2015 19:17
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Moudivláček napsal(a):
Vážený pane Zedlitzere,
Vaši připomínku jsem přijal a souhlasím, že vyjadřování by mělo být kultivované. Ale domnívám se, že pitomá odpověď není výraz vulgární a neznamená, že autor je pitomý.
Já jsem totiž alergický na antropomorfizaci zvířat, abych se vyjádřil česky tj polidšťování chování zvířat, přenášení lidských vlastností na zvířata. Vidíme to nejen v chovu papoušků mazlíčků, ale hlavně u chovatelů psů. Takový přístup je základním nepochopením etologie zvířat a z toho plynoucích problémů v jejich chování. Proto mě taková rada vytočila.

Dobrý den.
Já vím, že určité výrazy vyznějí jinak, když je člověk slyší in natura, a jinak v psaném textu. Zde není možné rozeznat intonaci hlasu. Proto to vypadá nezdvořile. Já s takovým vyjádřením nemám problém, ale nevím jak to berou ostatní. To bylo vše, proč jsem na to upozornil. Nijak ve zlém jsem to nemyslel. Já mám kolikrát na jazyku výrazy, které se smějí vysílat až po 22 hodině. Ale snažím se si nejprve udělat odstup a pak se vyjadřovat již bez emocí, i když je to někdy hodně těžké. Já jsem neříkal, že Váš výraz je vulgární, jen jsem naznačil, že je méně vhodný. Neberte to prosím jako výpad proti Vám, jen mně to ťuklo do oka. Věřím, že i nadále budeme spolu mít přátelský vztah. Pokud Vás můj příspěvek nějak naštval, nebo urazil, tak se hluboce omlouvám, cílem to nebylo.

Chovatelandulička007

4.7.2019 19:13
Chovatelandulička007

XXX.XXX.130.209

Dobrý den smím se zeptat? Jde to abych měla v jedné kleci jednoho samce a dvě samičky jde mi o to aby se ty dvě samice nějak nepobily

4.7.2019 20:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

pobijou

4.7.2019 20:37
Pavel506

XXX.XXX.222.75

Andulky sú potvory dokážu sa aj pozabíjať

6.7.2019 17:03
pterodactyll

XXX.XXX.35.3

Chovatelandulička007 napsal(a):
Dobrý den smím se zeptat? Jde to abych měla v jedné kleci jednoho samce a dvě samičky jde mi o to aby se ty dvě samice nějak nepobily

Samice u andulek dokáží velice zlé věci. Proto je lepší vždy samec navíc. Opačně rovná se průšvih. Přesně to vystihl jedním slovem lupus4.

Chovatelandulička007

14.7.2019 13:15
Chovatelandulička007

XXX.XXX.130.209

Dobrá děkuji všem za odpovědi

Přidejte reakci

Přidat smajlík