Záhada zmizení mláděte hrdličky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 21:11
twig

XXX.XXX.20.197

Prosím zkušeného chovatele hrdliček a holubů o radu či komentář.

Včera jsem prokazatelně v hnízdě hrdliček vínorudých viděl jedno vajíčko, ze kterého se viditelně klubalo živé mládě. Dnes tam není ani vajíčko, ani mládě. Hnízdo je ve starém koši z friťáku, takže má okraje vysoké přes 5 cm. Nikde na zemi není ani skořápka, ani mládě. Kanibalismus?

19.5.2015 13:50
kubba

XXX.XXX.10.6

Viděl bych to na myš.

19.5.2015 17:11
twig

XXX.XXX.216.121

To si nemyslím. Košík je v koruně stromu, podlaha je betonová, po dvoře běhá kocour a myš se tam přes 12mm pletivo nemá jak dostat (nanejvýš tak malý rejsek). Navíc to bylo ve dne, prostě dopoledne jsem viděl hýbající se mládě ve vajíčku a odpoledne už jsem měl pocit, že něco není v pořádku, když rodiče nejsou v hnízdě, ale nevěnoval jsem tomu pozornost.

Že zmizí skořápka, to není nic neobvyklé, ale mládě? Jak budu zítra uklízet, pořádně se podívám i do záletu, jestli třeba v zobáku nepřenesli vajíčko někam pryč, ale moc bych na to nevsázel.

19.5.2015 20:12
twig

XXX.XXX.20.197

Záhada vyřešena. Mládě jsem našel vyhozené asi 3 metry od stromu na zemi v rohu. Zjevně mám nespolehlivý pár. :(.

19.5.2015 21:10
eli22

XXX.XXX.181.33

twig napsal(a):
Záhada vyřešena. Mládě jsem našel vyhozené asi 3 metry od stromu na zemi v rohu. Zjevně mám nespolehlivý pár. :(.

To nemusí být nespolehlivostí. Možná mládě nebylo úplně OK a staří to takto vyřešili.

19.5.2015 21:48
lesk

XXX.XXX.50.142

Čerstvě vylíhnuté (ještě neoschlé) mládě se mohlo také prostě jen přilepit k peří zahřívajícího rodiče. Při opuštění hnízda pak mohlo být nechtěně vyhozeno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík