Prosím o pomoc od chovatelů andulek - hnízdění - problém

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2015 09:08
Erikae

XXX.XXX.249.251

Hnízdí mi dva páry andulek ve společné voliéře.
Jeden pár má tři mladé ve věku kolem 19 dní. Samice od těchto začala lézt do budky té druhé samici, která má 6 mladých, ti jsou mladší. Matku od budky odhání a nepustí ji tam.
Ta se jí bojí a radši tam nelítá, už se i popraly.

Samice je chvíli v cizí budce, vyleze, nechá se krmit od svého samce a zase zaleze-že by ty malé CIZÍ přikrmovala?

Co ty JEJÍ MLADÉ starší-nenechá je být?

Mladé nepípají, že by jim nějak ubližovala... Budku jsem kontrolovala, a jsou v pořádku.
Ještě se mi toto při hnízdění nestalo.

Někdo ví poradí...?

Napadlo mě, že si vybírá budku pro další hnízdění (když už má svá mláďata velká). Ale má tam další 2 prázdné budky, ze kterých si může vybrat...)

Prosím poraďte mi, díky za reakce.

24.5.2015 09:21
papousek

XXX.XXX.43.19

Dobrý den dejte jednu paru prič aji butkou a mate pokoj

24.5.2015 10:52
bflmpz

XXX.XXX.48.47

Problem je vtom ze chovate jen dva pary vzdy jeden z tech dvou paru se stane dominantni vuci tomu druhemu proto je lepsi chovat budto jeden nebo aspon tri pary.mate vcelku asi dve moznosti budto je nechate tak za predpokladu ze v obou budkach mladata prospivaji bez uhony nebo par se starsimi mladaty oddelit do samostatne klece.

24.5.2015 13:49
marketag

XXX.XXX.21.208

Doporučuji oddělit, dominantní samice tu podřízenou stresuje a neumožňuje jí normální chování. Navíc se může kdykoliv rozhodnout, že konkurentce mláďata zabije. Chov ve dvou párech se mi také neosvědčil, čtyři až pět párů se více méně snese. Přesto vždy nějaký souboj bývá.

24.5.2015 15:29
Erikae

XXX.XXX.249.251

Děkuji moc za rady! Dominantní samici jsem už odchytila v pravé chvíli, kdy vlezla do budky a prala se se samicí a odnesla si i šrám...
Teď je i se samcem a budkou v kleci, a zdá se, že už je chodí i krmit smajlík

atakovaný pár nestačí krmit řvavé potomstvo :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík