Problémový samec korely

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

rikina

4.6.2015 22:39
rikina

XXX.XXX.190.151

Zdravím, neviem čo robiť, mám ochočenú samicu korely 3 ročnú, pred dvoma rokmi mi k nej pribudol samec, asi o rok starší. Minulý rok boli v pohode, sú bytoví tak samička mu všetko poukazovala. Aj na mňa si rýchlo zvykol, neustále boli pri mne, a aj k sebe boli dosť prítulní. No tento rok sa samec začal správať agresívnejšie ( to aj na mňa keď som mala samičku v ruke útočil) žiarlil a neustále sa chcel páriť. Skúsila som búdku myslela som že sa upokojí, no zo začiatku tam nechcel samicu ani pustiť, naháňal ju po celej klietke.Prvé dni sedel len on. Neskôr sa to upokojilo a pekne sa striedali alebo sedeli spolu, len zo 4 vajec sa vyliahlo len jedno, prvé dni v pohode, no samec začal znova ešte agresívnejšie útočiť na samičku. V klietke ju neznesie napáda ju (alebo ju naháňa po izbe) a v búdke ju neustále dobe do hlavy už tam ma vyškubané perie. Som ich oddelila, ale asi by bolo lepšie ho dať od úplne preč. Bojím sa aby jej nejako moc neublížil. A zaujíma či samica môže sama dochovať mlade. Ma 10 dni. Ďakujem za poradenie.

5.6.2015 08:10
hulenová

XXX.XXX.213.74

Záleží na samici, ale z vlastní zkušenosti vím, že mládě může i sama odchovat. Je lepší se ale připravit na vše a zkusit zjistit, kde se dá koupit dokrmovací směs. To v případě, že by přestala mladé krmit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík