Dobrý den.
Uvažuji o pořízení Eklektuse.Ovšem před pořízením mám několik otázek na které nemohu nalézt jednoznačné odpovědi.O koupi uvažuji proto, že samec mi (pro mne z nepochopitelného důvodu) začal plně důvěřovat a stali se z nás velcí kamarádi.Ovšem s jeho slečnou máme dost velký problém (myslím si že oba).Papoušek také není v perfektní kondici a jeho nedostatky je potřeba odstranit(nevím jak, ale asi to nebude tak složité).Najde se někdo, kdo by mi věnoval trochu svého času a odpověděl na moje dotazy?
Předem děkuju za každou pomocnou ruku.
Tak strašně jsem se snažila být stručnější, až z toho vylezl nesmyslný příspěvek :( Chtěla bych se dozvědět něco o Eklektusech od někoho, kdo má zkušenosti. Především mne zajímá, jestli pár, který spolu žije několik let musí zůstat společně či je možné mít doma jen jednoho z nich? Dotaz plyne z informace, kterou jsem obdržela, že jeden bez druhého zemře. Jako pár mi nepřipadají spokojeně. On se jí bojí a ona ho dost často šikanuje. Je toto v jejich chování normální nebo si opravdu nesedí?
Cocoo
napsal(a):
Tak strašně jsem se snažila být stručnější, až z toho vylezl nesmyslný příspěvek :( Chtěla bych se dozvědět něco o Eklektusech od někoho, kdo má zkušenosti. Především mne zajímá, jestli pár, který spolu žije několik let musí zůstat společně či je možné mít doma jen jednoho z nich? Dotaz plyne z informace, kterou jsem obdržela, že jeden bez druhého zemře. Jako pár mi nepřipadají spokojeně. On se jí bojí a ona ho dost často šikanuje. Je toto v jejich chování normální nebo si opravdu nesedí?
Vážená,
Vladimír Makovický Vám odpověděl naprosto přesně. Zasloužil by od Vás aspoň poděkování za odpověď.
Domnívám se, že podobných informací byste sama našla desítky, PC jistě ovládáte.Velice by mě zajímal zdroj informace, že jeden bez druhého zemře, takový nesmysl jsem nikde nepřečetl ani neslyšel a to chovám nejen papoušky 40 let. Podle čeho soudíte, že jako pár nejsou spokojení? Jak si přečtete, samice jsou dominantní, samci mimo dobu hnízdění bázliví, je to normální a zase se to liší podle charakteru jedinců. Píšete dotaz, nenapíšete zda jsou ptáci oba ručně dokrmení nebo ne, jak byli při odchovu socializováni. Na takové otázky se nedá důvěryhodně odpovědět. Rád Vám odpovím na případné Vaše otázky, ale mimo tuto veřejnou diskuzi, což je možné.