Dobrý večer, chovám papoušky a dala jsem se na drobotinu. Mám voliéru 4x2x2 chci tam nějakou okrasnou trávu a jehličnany. Jinak mám tam 2,2 zebřička pestrá a 2,2 kanárky. Ještě bych chtěla na zem křeplky čínské asi tak 1,3. Co bych tam ještě mohla z drobotiny přidat. Jinak na zimu půjdou domů. Jinak voliera je od západu kryta a strop je těž krytí. A chtěla bych nechat volieru porůst břečtanem. Děkuji za rady
augina
napsal(a):
Dobrý večer, chovám papoušky a dala jsem se na drobotinu. Mám voliéru 4x2x2 chci tam nějakou okrasnou trávu a jehličnany. Jinak mám tam 2,2 zebřička pestrá a 2,2 kanárky. Ještě bych chtěla na zem křeplky čínské asi tak 1,3. Co bych tam ještě mohla z drobotiny přidat. Jinak na zimu půjdou domů. Jinak voliera je od západu kryta a strop je těž krytí. A chtěla bych nechat volieru porůst břečtanem. Děkuji za rady
Křepelky 1,3 je naprostá blbost. Něco si o křepelkách přečtěte. Žijí v párech.
Přidávám se k tomu, PROSÍM VÁS KŘEPELKY ČÍNSKÉ JSOU MONOGAMNÍ, tak je chovejte v párech. To že někdo experimentuje a má nějaký odchov, na to nedejte. potěší vás tím, že mohou zůstat bez problémů celoročně ve voliéře.
Přidat tam můžete prakticky cokoli, stejně vám nikdo nezaručí, že právě to s tímhle bude fungovat. Obecně bývají zebřičky pěkní prevíti, kteří např. holoubky mohou ( ale samozřejmě vůbec nemusí) obrat o peří. Voliéra je prostorná, tak si kupte co se vám líbí a experimentujte. Když to nepůjde, tak to na další burze prostě prodáte. Lepší pro všeobecný soulad je do daného prostoru vypustit vše naráz, ale jestli už máte popsané osazenstvo uvnitř, nezbyde, než zkoušet, co jsou ochotni tolerovat.
augina
napsal(a):
Tak je všechny odchytim a dam do jiné voliéry a pak je všechny naráz vrátím do teto. To by slo nebo ne? Jinak šlo mi o to abych tam nedala jinou drobotinu a nehrozilo křížení. Jako je to možné u papoušků. Dekuji.
a pak je všechny naráz vrátím do teto
pokud nebude úplně předělaná, tak je to nesmysl