Chladem nezajdou akurát pokial ich moc škube nemusí im dorast perie a budú vzhladovo aut.Ak ich škube samica skúsil by som ju odobrat a nechat to na samca samozrejme pod kontrolou či krmí, ak ich škubú obaja potom by som ich podložil pod iné matky to samé pokial by ich samec nekrmil. Pokial sú neni nejak hodnotné Andulky ktoré škubú mladé vyradit s chovu.
ferenc63
napsal(a):
Dobrý večer, měl jsem v budce 5 mladých rosel. Po ušlapání jednoho z mláďať jsou ostatní mláďata na zádech oškubaní. (stáří asi 4 týdny). Rodiče je poctivě krmí. Netušíte někdo čím to může být způsobeno? Nebo alespoň bych prosil nějakou radu pokud s tím máte někdo zkušenost. Děkuji.
Vyčistěte budku a dejte jako podestýlku hrubou štěpku ať má samice v budce zaměstnání. Jinak u rozel pomohlo vždy to, že jsem jim nechal otevřený kontrolní otvor.
alex66
napsal(a):
V mém případě pomohlo u alex. rudohlavých to, že jsem jim zavěsil do voliéry kůži ze špeku. Škubání přestalo doslova okamžitě a z mladých jsou krásní ptáci.
Dobry vecer ta koza co znamena presne proti sklbaniu dakujem, da sa to podavat aj dospelym papagajom proti sklbaniu?
jana.taubrova
napsal(a):
Dobrý den,
mám stejný problém
korely mi škubou mládě..po přečtení diskuze jsem koupila špek a včera zavěsila do voliéry... ještě večer jsem kontrolovala a špeku se ani nedotkli...
přemýšlím že jim ho nastrouhám do zrní...?
A nektere vam ho nevemou vůbec.Ne každý je hr na spek, mozna tak skocit na spek, to je pravdepodobnejsi. jinak jsem ten spek skousel tak před deseti lety, nevedel jsem si rady, nebraly ho zadni ptaci ani v lete ani v zime.a tak me nezbylo nic jiného nez ptaky s takovimto zlozvykem dati pryc.
simacek123
napsal(a):
A nektere vam ho nevemou vůbec.Ne každý je hr na spek, mozna tak skocit na spek, to je pravdepodobnejsi. jinak jsem ten spek skousel tak před deseti lety, nevedel jsem si rady, nebraly ho zadni ptaci ani v lete ani v zime.a tak me nezbylo nic jiného nez ptaky s takovimto zlozvykem dati pryc.
Dobry den ono korela je k potravě dost konzervativní mě jeden pár korel začal oškubávat mlady tak týden před vyletěním tak jsem je začal dávat z budky na dno voliery do bedynky a samička si v klidu nakladla další vejce a mlady dokrmují v bedynce na zemi špek jsem začal dávat jenom penantum protože je samec nervák a škubal se taky po dlouhé době se mě zdá že je mnohem líp opeřené.