Přeji pěkný den, rád bych si postavil venkovní volieru pro horáky a chtěl bych využít u domu střechy. Vychází mi délka 2.70m, výška pod okapem je 1.90m a hloubka k okapu je 1.00m. Jelikož je pod střechou "propast" potřebuji udělat podlahu. Zřejmě z trámků jako když se dělá terasa a na to bych dal Durelis desky které mi zbyly. Co na tu podlahu? Oplechovat? Nějaká PVC podlaha nebo obklady? Voliera bude na zdi, má cenu dávat pletivo i na zeď? Délka mi vychází mezi krovy, mám dávat pletivo i z vrchu nebo nebude třeba? Levou stranu zadělám, takže otevřená bude jen přední a pravá stěna. Zimoviště tam neplánuji, horáky pak na zimu přesunu do zimní zahrady kterou mám vytápěnou. Bohužel není tak velká aby tam mohli být i přes léto. Vím, že tu má spousta chovatelů australské přes zimu venku, ale u nás bývaj kruté zimy.
Mám teď k dispozici zastřešený a ze 4 stran zděný prostor o velikosti 8m délky,5m šířky a 4,5m výšky. Pohrávám si s myšlenkou vnitřních voliér a nebo jedné společné voliéry. Střechu bych udělal novou z nějakého dutinkového polykarbonátu pro dostatek světla. Sprchování by bylo umělé. Má s takovou to stavbou někdo zkušenosti? Má někdo něco podobného u koho bych se na to mohl podívat na inspiraci? Výlety ven nebudou možné. Jedině ve výšce cca 3metry nad zemí a to nevim jak by se dalo bez podlahy realizovat... A osazenstvo? Chtěl bych něco z australanu a z asijskych.