Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím o radu. Sojka vytáhla ptáčátko stehlíka z hnízda. Vypadá, že mu nic není, ale nedokážeme ho umístit zpět do hnízda. Hnízdo je vysoko na jilmu. Můžete mi poradit, zda by bylo možné pokusit se ho zachránit? Hledám informace a nějakého chovatele kanárů, zatím marně. Čím bych ho mohla nakrmit? Stačila by kašička z vajíčka, piškotu a vody? Už má napůl narostená peříčka.
Děkuji moc za rady Blažena.
napsal(a):
Prosím o radu. Sojka vytáhla ptáčátko stehlíka z hnízda. Vypadá, že mu nic není, ale nedokážeme ho umístit zpět do hnízda. Hnízdo je vysoko na jilmu. Můžete mi poradit, zda by bylo možné pokusit se ho zachránit? Hledám informace a nějakého chovatele kanárů, zatím marně. Čím bych ho mohla nakrmit? Stačila by kašička z vajíčka, piškotu a vody? Už má napůl narostená peříčka.
Děkuji moc za rady Blažena.
Dobry den udělejte vaječnou směs Vaječné krmivo
používáme jen vejce vařené min.10, lépe však 15 minut
jedná se o výborné bílkovinné krmivo s obsahem důležitých esenciálních (i sirných ) aminokyselin živočišného původu
přidat můžeme mrkev a jinou zeleninu. Nepřidáváme však jablka
dáváme pozor na zkažení směsi zejména v letních měsících a na zmrznutí v zimě
Příprava: Vejce vaříme 15 minut ve vodě, ještě teplé ho oloupeme a nastrouháme. Přidáme 1 střední mrkev nebo nasekané listy zeleného krmení. Přidat můžeme i netučný tvaroh. Potom přidáme 1 lžičku vitamínů např. Vitamix EX-A a 3-5 polévkových lžic strouhanky tak, aby po smíchání byla směs vlhce sypká.
Více zde: http://exoticke-ptactvo65.webnode.cz/novinky/harcky-kanar/krmeni-harckych-kanaru/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz.

Děkuji Vám moc. Hledala jsem i nějaký tel. kontakt na chovatele kanárů někde poblíž Vsetína, protože i když by se mi ho podařilo zachránit, lítat ho nenaučím :-/ Hledám dál...
napsal(a):
Děkuji Vám moc. Hledala jsem i nějaký tel. kontakt na chovatele kanárů někde poblíž Vsetína, protože i když by se mi ho podařilo zachránit, lítat ho nenaučím :-/ Hledám dál...
Létat se naučí sám. Škoda, že jste tak daleko, kanárky mám i dokrmovací směs. Můžete použít klidně i tu pro andulky a vajíčko jen přidávat. Také lze rozdrtit a spařit jáhly, ovesné vločky, slunečnici loupanou a s vajíčkem udělat kaši, aby prolezla stříkačkou. Nejjednodušší je kontaktovat nejbližší záchrannou stanici, oni si stehlíka vezmou a odchovají. Pokud už je opeřený, pravděpodobně ho rodiče dokrmí i venku.

marketag
napsal(a):
Létat se naučí sám. Škoda, že jste tak daleko, kanárky mám i dokrmovací směs. Můžete použít klidně i tu pro andulky a vajíčko jen přidávat. Také lze rozdrtit a spařit jáhly, ovesné vločky, slunečnici loupanou a s vajíčkem udělat kaši, aby prolezla stříkačkou. Nejjednodušší je kontaktovat nejbližší záchrannou stanici, oni si stehlíka vezmou a odchovají. Pokud už je opeřený, pravděpodobně ho rodiče dokrmí i venku.
Moc děkuji, jste laskavá. Kanáry jsem chovala jako dítě, tak mě napadla spásná myšlenka, vložit těmto opeřencům stehlíčka do hnízda. Měla jsem jeden párek a několik let po sobě vyvedli mladé Vzpomněla jsem si si, že jsem i jednu snůšku přikrmovala, ale už jsem si přesně nepamatovala čím... Děkuji, ať se Vám daří