Utržená horní část zobáku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2015 12:33
2005

XXX.XXX.41.2

Po napadení samcem má samička utrženou část horního zobáku. Jedná se o penanty. Mám dotaz zda jí doroste. Je to již týden a zatím je na živu. A pokud by přežila, dokázala by krmit mladé? Děkuji.

17.6.2015 13:48
nosfi

XXX.XXX.169.163

Pokud to nešlo do kosti, měl by jí dorůst, ale trvá to dlouho. Je taky možné, že jí pak bude zobák přerůstat křivě, což vyžaduje asistenci chovatele (občasné zkrácení).
Lepší by bylo napsat o jak velkou část se jedná a co žere. Pokud přežila týden, musí se něčím krmit. Dostává od vás něco kašovitého nebo zvládne zrní?

17.6.2015 16:20
2005

XXX.XXX.41.2

Od kosti to zřejmě není. Má to ulomené asi tak v polovině. Dnes už dostává veškeré zrniny co ostatní ptáci. Společnost jí dělají 2 korely a pap. nádherný. Pokud by jí nedorostl, je možné, že by dokázala krmit mladé? Děkuji.

17.6.2015 20:21
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

2005 napsal(a):
Od kosti to zřejmě není. Má to ulomené asi tak v polovině. Dnes už dostává veškeré zrniny co ostatní ptáci. Společnost jí dělají 2 korely a pap. nádherný. Pokud by jí nedorostl, je možné, že by dokázala krmit mladé? Děkuji.

Dobrý den.
Důležité je, jestli je ptáček schopen se sám nakrmit. Když si zjistíte, jak vypadá zobák, uvidíte, že třetina je keratin (jako drápy, nebo naše nehty) a pak následuje masité patro. Pokud by přišla o více, jak tu poslední třetinu, došlo by ke krvácení a to by bylo zlé. I louskání zrna na masitém patře asi nepůjde, vždy je potřeba, aby tam zbylo část rohoviny. Sledujte papouška jestli je schopen se sám krmit. On může hladovět týden, dva a pak by jste o něj přišla. Pak by bylo nutno papouška krmit kaší do doby, než část zobáku doroste.
S pozdravem M.Zedlitzer.

17.6.2015 23:00
kouřak

XXX.XXX.162.239

Mám takového papouška doma 4 roky, v ničem jí to neomezuje, ale mladé nemá.Možná se jí samec bojí, zkouší ji pokrmovat, pářit jsem neviděl a vejce jsou planá.Napadlo mě nalepit na honí část nehet jak si lepí ženský, volal jsem veterináři, ale on si na to netroufl.Ono ty plastové
nehty nejsou ono chtělo by to něco živého, nehet z palce na noze je asi nejlepší, ale dlouho
roste a nevím čím ho přilepit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík