Problém s mládětem andulky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2015 13:53
kejt

XXX.XXX.245.166

Mám tajový probrém. Mláďata mám poprvé a tak nevím jestli je to normální. V budce mám už dvě holátka andulek a jedno vajíčko. Jedna je zcela vpořádku ae druhá andulky má (mě přijde) uplně špatně narostlé nohy. Je to normální a zpraví se to, nebo je něco špatně? Posílám foto.

27.6.2015 22:54
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím, jsou to tzv.rozjeté nožky, s Vaším zásahem se to srovná velmi nejistě, bez zásahu zcela určitě ne, a ten pták bude k utracení!Pokud mu nožky zafixujete ve správné poloze, může se to srovnat, ale je to tak 50:50, spíše méně!K.

28.6.2015 00:02
geldek

XXX.XXX.237.194

Škoda, že jste na to nepřišel dřív, v mladším věku se to spraví za pár dnů - toto je fakt dobrý návod:
http://budgerigarsforum.proboards.com/thread/620/splayed-legs-make-sponge-method

doporučuji použít co nejhustší houbičku (s malými bublinami). Také jsem řešila tento problém, ale u ještě malého holátka, pomocí uřezaného plátku z nové malé houbičky na nádobí (samozřejmě bez té abrazívní vrstvy). Hustější by ale byla lepší.
Prý se mohou mláďata s takto fixovanými nožkami vrátit do budky, já to moje andulče od té doby dokrmuji, neměla jsem odvahu ho tak handicapované vrátit mezi větší sourozence. Upravilo se to asi za 6 dnů a nyní již chodí normálně, .

Přidejte reakci

Přidat smajlík