Zdravím,
žlutoprsá(dříve označovaná jako hypoxanta) je pořád jenom pyrura zelenolící v mutaci opalínové.
Takže je normální mít takto sestavený pár, je to jeden a ten stejný druh! Takže nic nekřížíte!
Mám několik takto sestavených párů a bez problémů odchovávají
Pokud se letos nepodařil odchov, nezoufejte a dejte jim šanci. Klidně můžou zasednuot ještě jednou letos.
Tak držím palce, chce to vydržet.
pavel758
napsal(a):
Dekuji, a jeste se chci zeptat jestli mohu chovat korely jednu paru a k nim jednu paru pyrur. Voliera je velka 200*180*90cm a dal bych tam 4 skoro stejne velke budky, rozdil je par cm.otvor by mely stejny, moze byt ? Dekuji.
To bych nedoporučovala.Pyrury jsou při hnízdění dost agresivní. Ale třeba má někdo jinou zkušenost. Já bych to ovšem nedělala.
pavel758
napsal(a):
Dekuji, mohl bych je tedy chovat ve voliere 145*85*75cm, d, v, š, a kolik budek jim mam dat.dekuji.
Myslíte asi jeden pár pyrur v této kleci. Já chovám a odchovávám párek pyrur v kleci 1,20 šířka x 1,40 m výška x 8O hloubka. Budku dávám jednu. Ono když jich tam je ve finále s mladými pak třeba i 9, tak už je to hodně.
Hezký den,
králíkářské pletivo pro pyrury rozhodně nedoporučuji. Já pro ně mám svařované pletivo, oko 16 x 16 mm, síla drátu 1,2 mm.
Co se týče oplozenosti snůšky, ještě s výroky o neplodnosti vyčkejte. Samice je ještě mladá, příští snůška/sezóna už může být úspěšná. :)
A k páru pyrur rozhodně jiný druh nedávejte, při hnízdění jsou skutečně agresivní a mohou ostatní ptáky vážně poranit.
Ortie
napsal(a):
Hezký den,
králíkářské pletivo pro pyrury rozhodně nedoporučuji. Já pro ně mám svařované pletivo, oko 16 x 16 mm, síla drátu 1,2 mm.
Co se týče oplozenosti snůšky, ještě s výroky o neplodnosti vyčkejte. Samice je ještě mladá, příští snůška/sezóna už může být úspěšná. :)
A k páru pyrur rozhodně jiný druh nedávejte, při hnízdění jsou skutečně agresivní a mohou ostatní ptáky vážně poranit.
Plnohodnotná odpověď, souhlasím a dávám