Pojímají se, ale nesnáší

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2015 15:07
Jaroušek

XXX.XXX.232.193

Dobrý den.Mám dotaz.Mám páru Venezuelcú samice má 6let a samec 3roky.Samice dva roky zpátky snášela a pěkně seděla, ale vejce nebyla oplozená.Letos jsem přišel o samce a dal k ní 3letého.Pára se stále pojímá, ale i přesto samice letos nesnesla.Čím to je.Děkuji.

15.7.2015 00:38
Martys

XXX.XXX.140.54

Dobrý den mám stejný problém u Číňanů a nevím co s tím stále se pojímájí již druhým rokem a samice nesnesla ani vejce v budce hrabe a nic.

Doktor z hôr

15.7.2015 10:12
Doktor z hôr

XXX.XXX.91.85

Páni, v oboch prípadoch musíte byť trpezliví. Na samčeka amazoňana venezuelského sú 3 roky len začiatkom pohlavného života. Treba počkať 5-6 rokov, kým bude samček pohlavne zrelý a hlavne schopný oplodniť samičku. Fakt, že sa samička tento rok nenaniesla je, že dostala nového parnera, s ktorým sa musí zžiť.
Číňanom by som tiež doprial ešte aspoň jednu sezónu. Je to veľký papagáj a neodchová mláďatá hneď.

16.7.2015 08:44
roku

XXX.XXX.224.86

Mám to samé, Venezuelci jsou z odchytu, spolu 4 roky, mají se k sobě páří se, ale čistá vejce.

16.7.2015 15:03
Martys

XXX.XXX.148.80

Děkuji za odpověď zapoměl jsem napsat že číňani jsou R.11.

16.7.2015 22:10
kokík

XXX.XXX.11.174

Martys napsal(a):
Děkuji za odpověď zapoměl jsem napsat že číňani jsou R.11.

Mám čínany oba 2010, nepříbuzný pár, opeření velcí ptáci, již podruhé do toku, neskutečné páření několikrát za den a tak jako u Vás nic, nic, a nic.

16.7.2015 22:14
Martys

XXX.XXX.148.80

No mám to také tak loni páření dva měsíce několikrát deně letos to samé a nic.

17.7.2015 05:12
simacek123

XXX.XXX.142.1

Martys napsal(a):
No mám to také tak loni páření dva měsíce několikrát deně letos to samé a nic.

Nejenom ptaci ale i savci vcetne člověka se mohou parit několikrát denne a nezplodi nic.Jsou vždy dve moznost.Prvni je pohlavni nedospelost druha, jeden s paru neplodny-muze jiti i o dočasnou neplodnost.Dle mého nazoru se prece není cemu divit, jelikoz je to normalni jev.

17.7.2015 08:14
Martys

XXX.XXX.148.80

Také mě to napadlo že můžete být jeden neplodný nejspíš by to byla samice proto že nenese, uvazoval jsem o kontrole na veterině ale nechci je stresovat nechám je ještě jeden rok a uvidíme.

17.7.2015 12:12
dobromysl.oregano

XXX.XXX.174.250

Mě by spíš zajímala něčí zkušenost, zda se to někomu stalo, že se např. několik let pojímali a snůšku neměli a jestli nakonec ke snášení vajec došlo. Takto to totiž spíš vypadá na nefunkční vaječník samice, kdy se netvoří vejce jako takové..Ovšem jde jen o akademickou úvahu, já chovám malou austrálii a tam jsem s tímto nikdy problém neměl..
Myslím, že na sonu by to bylo vidět, jestli se jí tvoří folikuly...něco jako když zabijete slepici a má tam na vaječníku několik různě velkých žloutků...:)
Protože páří-li se pořád, ale nezabřezne, resp. nesnese vejce, je to divné a u savců se tomu říká nymfománie a jde většinou o cysty na vaječníku, tzn. je tam např. folikul, který ne a ne ovulovat a proto to stále brzdí...

17.7.2015 21:22
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

dobromysl.oregano napsal(a):
Mě by spíš zajímala něčí zkušenost, zda se to někomu stalo, že se např. několik let pojímali a snůšku neměli a jestli nakonec ke snášení vajec došlo. Takto to totiž spíš vypadá na nefunkční vaječník samice, kdy se netvoří vejce jako takové..Ovšem jde jen o akademickou úvahu, já chovám malou austrálii a tam jsem s tímto nikdy problém neměl..
Myslím, že na sonu by to bylo vidět, jestli se jí tvoří folikuly...něco jako když zabijete slepici a má tam na vaječníku několik různě velkých žloutků...:)
Protože páří-li se pořád, ale nezabřezne, resp. nesnese vejce, je to divné a u savců se tomu říká nymfománie a jde většinou o cysty na vaječníku, tzn. je tam např. folikul, který ne a ne ovulovat a proto to stále brzdí...

Prosím chovatele al. čínských, napište zkušenost s nejnižším věkem samice, která odchovala mláďata. Měl jsem odchov od samce 2,5 roku a samice 14 let. Dvou až tříleté samice se letos stále páří, hrabou v budkách, vejce nesnáší.

16.5.2016 16:40
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Moudivláček napsal(a):
Prosím chovatele al. čínských, napište zkušenost s nejnižším věkem samice, která odchovala mláďata. Měl jsem odchov od samce 2,5 roku a samice 14 let. Dvou až tříleté samice se letos stále páří, hrabou v budkách, vejce nesnáší.

Za 9 měsíců nikdo nereagoval, odpovím si sám. Letos už skoro čtyřleté snáší.

lumpicek

16.5.2016 17:31
lumpicek

XXX.XXX.198.131

Moudivláček napsal(a):

Dobrý den,
kamarád chovatel asi před třemi lety odchoval od číňanky na osmnácti měsících, ale je to výjimka, podobně, jako další kamarád odchoval ararauny od páru mladšího tří let.Sám mám ary podstatně starší a zatím nic.

16.5.2016 19:51
Martys

XXX.XXX.99.198

simacek123 napsal(a):
Nejenom ptaci ale i savci vcetne člověka se mohou parit několikrát denne a nezplodi nic.Jsou vždy dve moznost.Prvni je pohlavni nedospelost druha, jeden s paru neplodny-muze jiti i o dočasnou neplodnost.Dle mého nazoru se prece není cemu divit, jelikoz je to normalni jev.

Dobrý den tak jsem se nakonec dočkal číňani mi po pěti letech neúspěchu konečně zahnízdili mají dvě vejce a jedno je oplozené tak snad to dobře dopadne.

16.5.2016 21:36
hyty

XXX.XXX.75.79

Mám dvě páry činanu rok.14 pohromadě v jednom vyletu jedna samice už sedí na dvou vejcich druhá už leze do boudy, vypadá to sice na neoplozená vejce ale je toprvní snužka jsou mladí nic od toho nečekám

undulatus

16.5.2016 21:59
undulatus

XXX.XXX.0.84

Martys napsal(a):
Dobrý den tak jsem se nakonec dočkal číňani mi po pěti letech neúspěchu konečně zahnízdili mají dvě vejce a jedno je oplozené tak snad to dobře dopadne.

Tak to je výborné. V chovateľstve je trpezlivosť na prvom mieste. Veľmi zaujímavý článok o príčinách neoplodnených znášok je v najnovšej Novej Exote 5/2016 na strane 11.

Přidejte reakci

Přidat smajlík