Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janal

14.7.2015 03:53
Janal

XXX.XXX.214.246

Můžu dávat ptákům sepiovou kost dovezenou z Chorvatska pozbíranou na pláži a pokud ano, musí se nějak ošetřit-například omýt. Děkuji za odpovědˇ.

14.7.2015 07:53
nosfi

XXX.XXX.169.163

Starší literatura je pro -s podmínkou, že budete kost alespoň 40 minut vařit a vyměňovat vodu, dokud nepřestane být slaná (asi budete ochutnávat?!).
Btw. veterinář mi doporučil vyvařit každou kupovanou kost kvůli nadměrnému příjmu soli, zřejmě z obavy, že nebude pořádně upravená z výroby.

14.7.2015 10:21
hulenová

XXX.XXX.213.74

Taky každý rok dovážím sepiové kosti od moře, vždy dlouho povařím a pak nechám usušit. Dělám to tak již léta.

14.7.2015 14:10
eli22

XXX.XXX.181.33

Sepiovku moc nedávám, spíš drcené skořápky, ale zajímalo by mě, jak je to tedy v přírodě. Tam přeci sepiovky nikdo nevyvařuje! Nebo je papoušci v přírodě čerstvý nezobou?

14.7.2015 14:46
nosfi

XXX.XXX.169.163

eli22 napsal(a):
Sepiovku moc nedávám, spíš drcené skořápky, ale zajímalo by mě, jak je to tedy v přírodě. Tam přeci sepiovky nikdo nevyvařuje! Nebo je papoušci v přírodě čerstvý nezobou?

Opravdu nezobou (nebo mám mezeru ve vzdělání). Kost nahrazuje mj. přirozené obrušování zobáku o větve a při úpravě hnízdních dutin. Minerály získávají z potravy a pojídáním bahna/písku/drobných kamínků. Sépiová kost je ale pro chovatele jednodušší a ptáky to baví, když nemají kilometry krajiny na prozkoumávání.

14.7.2015 15:18
eli22

XXX.XXX.181.33

nosfi napsal(a):
Opravdu nezobou (nebo mám mezeru ve vzdělání). Kost nahrazuje mj. přirozené obrušování zobáku o větve a při úpravě hnízdních dutin. Minerály získávají z potravy a pojídáním bahna/písku/drobných kamínků. Sépiová kost je ale pro chovatele jednodušší a ptáky to baví, když nemají kilometry krajiny na prozkoumávání.

Tak to jo, díky za vysvětlení

Přidejte reakci

Přidat smajlík