Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2015 19:27
va.sl

XXX.XXX.111.14

Letošní mladá korela stojí na bidle a neustále jakoby podupávala oběma nohama..nemá zjevné poranění jen se mi zdá jakoby plnou vahou stála na kloubech nožek..mohlo by jít o vývojovou vadu? Začalo to před asi dvěma dny. Vypadá to že nemůže v klidu stát a sklouzávají jí nohy z bidla.

16.7.2015 21:55
va.sl

XXX.XXX.111.14

Po pozorování jsem zjistil že nemá korela stisk v nohách na šikmém bidélku sklouzává. Má někdo podobnou zkušenost?

17.7.2015 05:34
geldek

XXX.XXX.237.194

Jestli to nepozorujete od vyletění z budky, ale jen dva-tři dny, pak spíše než vývojová vada by to mohl být důsledek silného nárazu do hlavy. Nemohla se (třeba v noci za bouře) vyplašit a prudce do něčeho vletět? Jinak létá v pořádku? Strefí se při přistávání? Nemá problémy s koordinací pohybů při čištění peří, krmení...? Je stejně čilá a aktivní, jako jiná mláďata?

17.7.2015 17:19
va.sl

XXX.XXX.111.14

geldek napsal(a):
Jestli to nepozorujete od vyletění z budky, ale jen dva-tři dny, pak spíše než vývojová vada by to mohl být důsledek silného nárazu do hlavy. Nemohla se (třeba v noci za bouře) vyplašit a prudce do něčeho vletět? Jinak létá v pořádku? Strefí se při přistávání? Nemá problémy s koordinací pohybů při čištění peří, krmení...? Je stejně čilá a aktivní, jako jiná mláďata?

Ano je čilá, problémy má s přistáváním na bidlo, krmí se v pohodě, dneska jsem ji odchytil a když jsem jí nastavil k nožce prst, vůbec nestiskla drápky, ani neměla sílu v uchopení..jakoby jí prsty zůstávaly rovné a bez síly.

17.7.2015 19:05
geldek

XXX.XXX.237.194

I tak má větší štěstí než andulka, která v noci vletěla do okna... od té doby nemůže používat nožky vůbec (viz video). Také létá a i jinak je v poho. Myslím, si, že Vaší korele se stal podobný úraz, jen s menšími následky. Jestli došlo k prasknutí cévky a výronu krve do nějaké části mozku, moc tomu nepomůžete, jen čas ukáže, nakolik se to alespoň částečně spraví samo.
Dnes mi žako vyplašil mladou andulku, také vletěla do okna a byla téměř hodinu zcela netečná, jen seděla, naštěstí se vzpamatovala. To jsou hodně nebezpečné úrazy, zejména v noci. Zkuste zrekapitulovat, co se mohlo stát před tou změnou zejména v noci (kočka, bouře...), co by papouchy hodně vyplašilo. Netvrdím, že mám pravdu, ale nic jiné mě nenapadá, jen neurologická příčina.

https://www.youtube.com/watch?v=EZYA3NRCHyQ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík